• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96030301862
  • منبع : نمایندگی مازندران

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران:

قوانین اقتصادی در ایران به درستی اجرا نمی‌شود

عضو هیئت علمی و استاد تمام گروه اقتصاد نظری علامه طباطبایی تهران، گفت: مشکلات موجود در اقتصاد ایران مربوط به اجرا نشدن درست قانون‎های اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، سیدمحمدرضا سید نورانی در همایش اقتصاد مقاومتی و راهکارهای علمی در دانشکده کشاورزی ساری با بیان اینکه امسال مقام معظم رهبری شعار اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل را برای مقاوم کردن اقتصاد بیان کردند که با توجه به این عنوان باید معضلات اقتصادی خود را مقاوم کنیم، اظهار کرد: مشکلات موجود در اقتصاد ایران مربوط به اجرا نشدن درست قانون‌های اقتصادی است.

وی افزود: فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌ها باید دانش خود را به پول و اقتصاد مالی تبدیل کنند و صرف انجام چند آزمایش و نتایج آن و نوشتن پایان نامه کافی نیست و باید آن را در چرخه اقتصادی وارد کنند.

نورانی تصریح کرد: در حال حاضر واردات و صادرات از جمله معضلات ایران بوده به طوری که تمامی روغن‌های مصرفی و همچنین کره و حتی کنجاله دانه‌های روغنی نیز وارداتی است در حالی که فارغ‌التحصیلان ایرانی به آسانی می‌توانند آنها را با در اختیار داشتن امکانات اندک با کیفیت مطلوب تولید کنند.

این اقتصاددان، گفت: اگر برای تولید برنج در ایران از سموم کمتری استفاده شود؛ می‌توان طول عمر انسان‌ها را در زمان پیری افزایش داد و این نیز به اقتصاد جامعه کمک می‌کند.

وی نظام مالی کشور را به شدت آسیب‌پذیر عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه بانک صادرات نماد صادرات کالاهای ایرانی است، اما در حال حاضر این بانک تعطیل بوده که این خود یعنی در خلاف جهت اقتصاد مقاومتی حرکت کردن.

نورانی در زمینه بحران آب و نقش آن در اقتصاد با بیان اینکه از دیگر مشکلات کشور ایران دیپلماسی آب است، افزود: در کشور ایران سدهای زیادی ساخته و از این آب تنها برای تولید برق استفاده می‌شود، اما کانال‌هایی برای انتقال این آب به زمین‌های کشاورزی وجود ندارد و اگر هم باشد ناقص است به عنوان مثال در استان سمنان با مکانیزاسیون بخش کشاوری می‌توان در ۵۰۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شود.

وی تصریح کرد: برای مکانیزه کردن بخش کشاورزی نیاز به ۸ هزار میلیارد تومان بودجه است که معادل دو تا سه ماه یارانه دهک‌های بالای جامعه است چرا که دهک‌های بالای جامعه نیازی به این مقدار یارانه ندارند و می‌توان از این منابع برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی استفاده کرد اما همچنان کشاورزی مغفول ماند.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد نظری علامه طباطبایی تهران محروم‌ترین صنایع در کشور را صنعت نفت دانست و عنوان کرد: می‌توان صنعت نفت را به روزرسانی کرد و در صنایع دیگر و از فرآورده‌های آن استفاده کرد که این چنین نیست.

وی سازمان صنعت و معدن و تجارت و محیط زیست و بخش  کشاورزی را سه حلقه برای بررسی منابع کسب و کار عنوان کرد و با بیان اینکه این سه صنعت باید برای افزایش بخش اقتصادی در کشور با همدیگر همکاری لازم را داشته باشند، تصریح کرد: اگر این صنایع بتوانند با همدیگر همکاری کنند، بخش تولید و اشتغال در راستای هم ایجاد می‌شود.

نورانی تأکید کرد: رسانه‌ها می‌توانند با بیان مشکلات در کشور مسئولان را هوشیار کنند که دستگاه‌های نظارتی با اجبار به دستگاه‌های اجرایی آنان در اجرای درست فعالیت‌های اقتصادی خود و علت کاهش عملکرد خود پاسخگو باشند.

وی گفت: برای ایجاد جامعه پویا باید فرزندان خود را از خانه مسئولیت پذیر پرورش دهید و در مدارس نیز معلمان باید مسئولیت‌های مهم را به دانش‌آموزان دهند تا در آینده آنان افراد موفق در جامعه شوند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: نهادهای دولتی که وارد کننده هستند، تبلیغات در این زمینه انجام ندهند و باید برای رشد اقتصادی جلوی واردات را بگیرند تا تولیدکنندگان دچار ورشکستگی نشوند.

وی تصریح کرد: هر مشکلی نباید با پول حل شود بلکه باید رابطه کارفرما با کارگر درست شود و اگر رابطه‌های انسانی در کار حل شود، مسئولیت‌پذیری کارگر در آن کار افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha