• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96022616718
  • منبع : نمایندگی یزد

استاندار یزد:

تشکل‌های اجتماعی چشم‌های بیدار دولت هستند

تشکل‌های اجتماعی چشم‌های بیدار دولت هستند

ایسنا/یزد استاندار یزد با اشاره به نقش سازمان‌‎های مردم نهاد در توسعه فرهنگی و سیاسی کشور گفت: سمن‌ها عامل خوداتکایی و هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی،‌اجتماعی و اقتصادی هستند .

به گزارش ایسنا، «سیدمحمد میرمحمدی» در نشستی با نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، با تأکید بر مثبت اندیشی، اندیشه ورزی و فرآیند خرد جمعی و با اشاره به این‌که استان یزد 600 تشکل اجتماعی دارد، اظهار کرد: ایجاد تشکل‌های اجتماعی به این دلیل است که بتوان بر اساس اهداف و وظایفی که در اساسنامۀ سمن‌ها است، عملکرد و نقش آن‌ها را در جامعه معرفی و موجبات گسترش مشارکت، همکاری و تعاون را فراهم آورد .

وی گفت: تشکل‌های اجتماعی باید طبق نقشی که در اساسنامۀ آن‌ها تعریف‌شده است، عمل نمایند تا جامعه از مواردی که به آن اشاره رفت بهره‌مند شود .

میرمحمدی بابیان این‌که سمن‌ها باید برای خود برنامه‌ریزی کنند، در خصوص فعال کردن سمن‌ها افزود: معتقدیم سمن‌ها باید فعال باشند، از همین رو به مدیران استان در شورای برنامه‌ریزی تأکید کرده‌ایم به دلیل اینکه سمن‌ها نمایندۀ بخشی از جامعه هستند، نسبت به پیشنهادات آن‌ها توجه لازم بنمایند .

استاندار یزد تصریح کرد: سعی شده است درزمینه‌های متعدد از سمن‌ها پشتیبانی شود و اگر تشکلی اجتماعی از ما درخواست کمک کرده و طبق قانون می‌توانستیم به او کمک کنیم، این مهم انجام‌شده است و چنانچه غیر از این باشد خوشحال خواهیم بود مورد یا موارد را به ما اعلام تاپیگیری و اقدام لازم صورت پذیرد .

این مقام مسئول بابیان این که استان به مسائل زنجیرۀ حیاتی توجه ویژه‌ای دارد، گفت: تخصص برای این است که بتوان با نگاه علمی روش‌های علمی را به‌گونه‌ای به کار گرفت که آسیبی به محیط‌ زیست وارد نشود و بهره‌برداری از معادن نیز به‌درستی انجام شود .

وی شیرکوه را عنصر اصلی حیات استان نام برد و افزود: اگر شیرکوه یزد عیار طلای صد درصد هم داشته باشد، باید آن را حفظ کرد و اگر چنین نشود و از آن برداشت شود به این معناست که عنصر اصلی حیات استان را ازدست‌داده‌ایم .

میرمحمدی درباره مطالعات مربوط به انتقال آب نیز گفت: چندین سال روی این موضوع کار و از چندین مشاور استفاده‌شده است که از این مطالعات در جلسات وزارت نیرو که مرجع تخصصی کار است، دفاع‌های چندین‌باره شده و به تصویب رسیده است .

استاندار بابیان این که فعالیت سمن‌ها جنبه تجاری ندارد، بلکه جنبه خدمت و هم‌افزایی دارد، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد همکاری و تعامل و خوداتکایی در سمن‌ها محقق و این فرهنگ نهادینه شود تا مردم خود تکیه‌گاه خود باشند .

وی توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، خرد جمعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ترویج فرهنگ کار و تلاش را از مواردی دانست که سمن‌ها می‌توانند در آن‌ها نقش مؤثری داشته باشند .

استاندار یزد افزود: مشارکت و خودیاری، کمک به مشارکت اجتماعی و پایبندی به عهد و وفا مواردی از فرهنگ‌سازی است که سمن‌ها می‌توانند نقش مهمی نسبت به آن‌ها ایفا نمایند .

این مقام مسئول تصریح کرد: هدف دولت نظارت بر تشکل‌های اجتماعی برای پیشبرد اهدافشان است و اگر زمانی برای نشست با آن‌ها اختصاص داده می‌شود برای این است که ضمن هم‌اندیشی نتیجۀ اقدامات و فعالیت‌های آن‌ها مطرح و مورد ارزیابی قرار گیرد .

میرمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از ظرفیت‌های تشکل‌های اجتماعی را جلوگیری از اقداماتی مانند دور زدن قانون دانست و افزود: تشکل‌های اجتماعی چشم‌های بیدار دولت هستند تا اتفاق‌هایی نظیر دور زدن قانون در جامعه پیش نیاید .

استاندار یزد در ادامه بابیان این که سمن‌ها سیاسی و تجاری نیستند، گفت: سمن‌هایی که امور مالیاتی به آن‌ها مراجعه کرده و مالیات خواسته است به‌طور مکتوب اعلام کنند و اگر هم اظهارنامه داده‌اند، آن را ذکر کنند تا ما در تعامل با سازمان امور مالیاتی به حل مسئله کمک کنیم .

میرمحمدی تقسیم‌بندی سازمان‌های مردم‌نهاد و شبکه‌ای شدن فعالیت‌های آن‌ها را پیشنهاد خوبی دانست و بیان کرد: سمن‌ها با همکاری یکدیگر مجمع نمایندگان متمرکز سمن‌ها را تشکیل دهند و فعالیت‌های جمعی و گروهی با منافع مشترک را توسعه دهند .

وی در خصوص مشکلات ناشی از بیمۀ کارکنان سمن‌ها، افزود: در این‌ باره و در خصوص مأموران بیمه به خود اضطراب راه ندهید و اگر کارگری دارید که در خصوص بیمه دچار مشکل است، کار خود را شفاف معرفی کنید تا در رفع مشکل بیمه طبق قوانین جاری پیگیری شود .

استاندار یزد بیان کرد: تفاوتی بین مردم نیست مگر در تقوا، کارآمدی، ارائه کار مطلوب و تاکنون سعی شده است مواردی از تنگ‌نظری در جامعه دور شود و افراد به وسعت نظر تشویق و ترغیب شوند .

میرمحمدی دربارۀ مباحث مطرح‌شده از سوی نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد و در خصوص توانمندسازی زنان بی‌سرپرست، افزود: این کار بسیار ارزشمند است و ما هم مواردی که در این زمینه و از طریق واحدها برایمان مقدور بوده، همکاری کرده‌ایم .

وی در مورد تأمین آب استان تصریح کرد:‌ دولت در زمینۀ آب مراقبت بسیاری کرده و حساسیت بسیاری نشان داده است و در مدیریت مصرف آب کشاورزی تلاش‌های بسیاری برای به‌کارگیری روش‌های آبیاری نوین انجام داده است و سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی داشته است که در کتاب عملکرد یک‌ساله شهریور 94 لغایت شهریور 95 می‌توانید مشاهده نمایید .

استاندار یزد در مورد انتقادهای بیان‌شده به انتصاب رؤسای هیئت‌های ورزشی در استان، گفت: خود من نیز به این موضوع انتقاد دارم و از همکاران خواسته‌ام ازاین‌پس رؤسای هیئت‌های ورزشی را از میان افراد دولتی انتخاب ننمایند .

میرمحمدی در خصوص وضع قوانین گفت: مجلس تاکنون پشت درهای بسته چیزی را تصویب نکرده است، همه مردم از طرح‌ها و لوایح قانونی از طریق مذاکرات علنی مجلس مطلع می‌شوند و این مهم یکی از نقاط قوت مملکت ما است .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha