به گزارش ایسنا، پروانه سلحشوری که در نشست زنان و قانونگذاری و مطالبات آنها از دولت آینده که در محل ستاد انتخاباتی حسن روحانی برگزار میشد، سخن میگفت، تصریح کرد: زنان مجلس تعامل مطلوبی با دولت دارند و علیرغم برخی تلاشها و فشارهای سیاسی در برنامه ششم توسعه زنان جایگاه ویژهای پیدا کرد و با جرأت میتوان گفت اگر در کمیسیون تلفیق چهار زن وجود نداشت شاهد توفیقات اینچنینی در روند بررسی برنامه ششم نبودیم.
وی افزود: ارتقاء جایگاه سازمانی زنان و توجه به بحث زنان سرپرست خانوار، در برنامه ششم شکل ویژهای به خود گرفته است. البته در بخشهای مختلف جامعه از جمله در سطح دولت ما به عنوان نمایندگان زن مجلس پیگیر حقوق زنان هستیم و تاکید میکنیم به دنبال نگاه ویژه و سهمیه خاصی برای زنان نیستیم بلکه به دنبال برقراری عدالت و حقوق واقعی زنان در جامعه هستیم تا فرصت نقشآفرینی به زنان به شکل مطلوبی در جامعه داده شود.
سلحشوری درباره پیشبینی سهم سی درصدی زنان در لیست شورای شهر تهران گفت: امیدواریم این نقش و صحبتهای صورت گرفته در خصوص آن در لیست نهایی شورای شهر به زنان اختصاص یابد. البته زنان ظرفیت بیشتر از این سهمیه را دارند و قطعا حقوق زنان در این چارچوب مهم و حیاتی است.
در ادامه نشست فاطمه ذوالقدر، یکی دیگر از نمایندگان زن تهران در مجلس گفت: دولت برای زنان اقدامات زیادی انجام داده است که البته با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و زنان نیز در جامعه ما ظرفیت فراوانی دارند و میتوانند به شکل ویژهای نقشآفرینی کنند. در مجلس فعلی ۹ نماینده زن بدون حضور در لیست انتخاباتی و با تلاش خودشان در شهرهای مختلف حضور پیدا کردهاند که این نشان دهنده ظرفیت بالای آنان است.
نماینده تهران در خصوص لزوم حمایت دولت و امتداد مسیر تدبیر و امید برای چهار سال آینده گفت: این دولت وامدار مشکلات فراوانی بود و از دولت قبل مشکلات زیادی به ارث رسید و این دولت در سه سال ابتدایی خود مشغول آواربرداری و حل تحریمها بود تا بتواند روابط خود را با دنیا عادیسازی کند که در نهایت با نظارت رهبری برجام حاصل شد و ارتباط جدیدی از رهگذر برجام با دنیا به دست آمد. ما پیش از این مشکلات فراوانی در مساله دارو، تامین سوخت هواپیما، بیمه کشتیرانی، نوسازی ناوگان هوایی، تورم و عدم ثبات قیمتها داشتیم اما در این دولت شاهد خودکفایی در بنزین و گندم و توسعه صادرات در کشور بودیم و حل همه این مشکلات در کنار تحول در نظام سلامت و بیمه اقشار فقیر و کمدرآمد اقدامی بود که دولت به شکل مطلوبی انجام داد.
به گزارش ایسنا، طیبه سیاوشی، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این نشست گفت: شصت درصد زنان ایرانی از تحصیلات آکادمیک برخوردارند و بسیاری از زنان نیز در عرصههای کارآفرینی و توسعه اشتغال موفق ظاهر شدند و این نشاندهنده ظرفیت بالای زنان در عرصه اجتماع است. قانون میتواند فرهنگ ایجاد کند و فرهنگ نیز میتواند در یک جامعه قانون بسازد و ما در ایران در حوزه زنان به هر دوی این موضوعات نیاز داریم و معتقدیم باید موانع حضور زنان در عرصه جامعه و در مسئولیتهای کلیدی مرتفع شود که البته در این دولت اقدامات خوبی صورت گرفت و امیدواریم با تداوم آن و تلاش مجلس زمینه ورود زنان به عرصههای مختلف فراهم شود.
سیاوشی تاکید کرد: حضور زنان در مسئولیتهای مختلف منجر به توسعه فضائل اخلاقی و سازمانی و توسعه پایدار میشود؛ چرا که زنان پاکدست و قابل اعتمادند و میتوانند آرامش را بر جامعه حاکم کنند.
نماینده تهران تصریح کرد: مسئولیتهای مختلفی در دولت تدبیر و امید به زنان واگذار شد و امیدواریم در دولت آینده شاهد وزیر زن در کابینه باشیم. همچنین مساله حضور زنان در ورزشگاه به عنوان یکی از مصادیق فعالیت زنان در مسائل اجتماعی باید مرتفع شود.
وی در پایان تاکید کرد: فرهنگ یکی از مولفههای مهم امنیت جامعه هست که دولت نهم و دهم از آن غافل بود اما با استقرار دولت تدبیر و امید آرامش فرهنگی در جامعه ایجاد شد و شاهد رشد فعالیتهای فرهنگی در سراسر کشور بودیم و دیگر تصمیمات بدون پشتوانه برنامهریزی شده و یکباره را در حوزه فرهنگ ندیدیم و تداوم این دولت میتواند فرهنگ کشور را به جایگاه مطلوبتری برساند و کمک فراوانی به اقتصاد و اشتغال کند.
انتهای پیام
نظرات