• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96021710641
  • منبع : نمایندگی کردستان

معاون سازمان برنامه و بودجه:

۴۰ درصد از اقتصاد ایران معاف از پرداخت مالیات است

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ۴۰ درصد از اقتصاد ایران معاف از پرداخت مالیات است و از ۶۰ درصد باقیمانده نیز ۲۵ درصد فرار مالیاتی داریم و در نهایت فقط ۳۵ درصد از اقتصاد کشور مالیات پرداخت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا واعظ مهدوی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در کشور ما دانشگاه‌های نسل اول عهده‌دار وظایف تربیت نیروی انسانی بودند و دانشگاه‌های نسل دوم به امر پژوهش پرداختند، اظهار کرد: امروز روز آن است که دانشگاه‌های نسل سوم رسالت و نقش خودشان را در توسعه منطقه و کشور ایفا کنند و دانشگاه کردستان در این زمینه نقش خود را با برگزاری سمینار حاشیه‌نشینی در سال گذشته و همایش برنامه‌ریزی اقتصادی در سال جاری به خوبی ایفا کرده است.

وی افزود: با تعامل سازنده‌ای که دانشگاه کردستان با دانشگاه پلی‌تکنیک سلیمانیه اقلیم کردستان جهت برگزاری این همایش علمی برقرار کرده است، بدون شک این تعاملات استمرار و ارتقاء پیدا می‌کند و در سال آینده دومین همایش بین‌المللی برنامه‌ریزی اقتصادی، توسعه پایدار و متوازن منطقه‌ای در سلیمانیه برگزار می‌شود.

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: لازمه توسعه و پیشرفت، عزم و اراده جدی و برخورداری از روحیه نشاط و شادابی و امید به آینده است، چرا که اگر برای پیشرفت ناامید و افسرده خاطر بوده و نسبت به موفقیت‌ها تردید داشته باشیم برنامه‌ریزی و اقدام و تلاش‌ها برای توسعه بی‌معناست.

وی تصریح کرد: مفهوم سیاست و سیاست‌گذاری فقط زمانی معنادار است که همه ما و همه جامعه باور کنیم که می‌توانیم تغییر را ایجاد کنیم و بهبود شرایط امکان‌پذیر است و متعاقبا برای تحقق این پیشرفت باید تلاش کنیم.

واعظ مهدوی مثبت‌اندیشی را لازمه اندیشه توسعه‌گرا دانست و گفت: در این راستا دائما باید موفقیت‌ها را یادآوری کنیم و از هرگونه غلبه یاس و ناامیدی بپرهیزیم.

وی بر ظرفیت مسئولیت‌پذیری دولت‌ها در توسعه متوازن تأکید کرد و افزود: بازار به هیچ عنوان مکانیسم مناسبی برای تخصیص منابع تلقی نمی‌شود و تخصیص منابع متکی بر بازار، نتیجه‌اش گسترش نابرابری‌های اجتماعی است و منجر به بروز شرایط عدم تعادلی می‌شود که شاهد آن هستیم.

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن اشاره به ضرورت پی‌ریزی بنیان‌های توسعه و ضرورت دارا بودن تفکر استراتژیک برای توسعه، اظهار کرد: در کشور ما آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نمونه مظهر تفکر استراتژیک بود و ضمن تقدم منافع جمعی بر منافع فردی، مصالح آینده را بر مصالح امروز ترجیح می‌داد و دید بلندمدت به توسعه داشت.

وی در توصیف نگاه مردم به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز عنوان کرد: مردم ما نشان داده‌اند که فریب اندیشه‌های کوتاه و سخیف را نمی‌خورند و قدر بزرگان و شخصیت‌های دوراندیش خود را می‌دانند.

او ادامه داد: همه دولت‌ها و مجالس و سیاستگزاران، از عدم توازن‌ها و نابرابری‌ها نگران و خواستار برقراری عدالت اجتماعی بوده‌اند؛ لکن شاهد استمرار عدم توازن و توسعه نامتقارن کشور هستیم.

واعظ مهدوی علت استمرار مشکل عدم توازن و نابرابری‌های منطقه‌ای در کشور را گرفتاری در یک «پارادوکس در سیاستگذاری» دانست و بیان کرد: پارادوکس  سیاستگذاری  در عرصه‌های تصمیم‌گیری نظامات برنامه‌ریزی ما را تحت‌الشعاع قرارداده است و باعث شده است تا برنامه‌ها و مصوبات ما به توسعه متوازن ختم نشود.

وی استمرار اندیشه بازارمحوری در تخصیص منابع و عدم تعهد به توسعه متوازن و متعادل کشور را از علل اصلی عدم توازن‌های منطقه‌ای و اجتماعی در کشور دانست و تأکید کرد: تخصیص منابع با مکانیسم بازار باعث می‌شود تا سرمایه‌ها به سمت مناطق برخوردار جذب شوند و مناطق محروم و نابرخوردار توان رقابت آزاد در جلب سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی را نداشته باشند.

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور علت عدم رقابت‌پذیری مناطق نابرخوردار را افزایش هزینه‌های مبادله و قیمت تمام شده در این مناطق دانست و اعلام کرد: بدون مداخله هدفمند دولت این تفاوت هزینه‌های مبادله و قیمت تمام شده منجر به عدم مزیت مناطق محروم و استمرار محرومیت و ادامه عدم برخورداری‌های این مناطق می‌شود.

وی در همین راستا بر اهمیت اصلاح این نگرش در اندیشه برنامه‌ریزی و سیاستگذاری و نیز در ساختارهای تخصیص منابع کشور تأکید کرد.

واعظ مهدوی خاطرنشان کرد: به دلیل وجود این پارادوکس بین اندیشه توازن‌خواه و عدالت‌جو با اندیشه بازارمحورانه تخصیص منابع و غلبه‌ اندیشه بازارمحورانه، دستاوردهای توسعه در کشور ما بطور مساوی توزیع نشده و عدم توازن و نابرابری را به دنبال داشته است.

وی به بررسی و ارائه تحلیلی از سیاست‌های بودجه‌ای دولت حاضر اشاره کرد و گفت: بودجه عمومی کشور از ۲۱۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ رسیده و این بدان معناست که ۵۲ درصد رشد داشته است.

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در سنندج افزود: اعتبارات آموزشی کشور در سال ۱۳۹۲ از ۲۱ هزار میلیارد تومان به ۴۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۵ رسیده و در واقع ۱۱۶ درصد یعنی بیش از دو برابر رشد عمومی بودجه کشور رشد داشته است و این بیانگر توجه دولت به حوزه آموزش و پژوهش در تخصیص منابع عمومی بوده است.

وی ضمن اشاره به رشد بودجه رفاه اجتماعی کشور از ۳۷ هزار میلیارد تومان به ۷۲ هزار میلیارد تومان، یعنی بیش از ۹۳ درصد رشد؛ توجه به رفاه اجتماعی را نیز از اولویت‌های دولت یازدهم برشمرد.

او همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به مجموعه تهدیدهای منطقه بودجه دفاعی و امنیتی کشور از ۱۷ هزار میلیارد تومان به ۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده است و مجموع این افزایش‌ها بیانگر استراتژی کشور در تعیین اولویت‌ها می‌باشد.

معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: درآمدهای کشور در بودجه ۱۳۹۶ حدود ۱۵۹ هزار میلیارد تومان و هزینه‌ها ۲۳۶ هزار میلیارد تومان است و این تفاوت درآمدها و هزینه‌ها حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است و این عدم تعادل از عوامل بی‌ثباتی کشور در برنامه‌ریزی‌های اجرایی است.

وی افزود: نظر به اینکه بخش هزینه‌ای بودجه حقوق و دستمزد، بازنشستگی، بهداشت و درمان، بنیاد شهید و غیره است بنابراین کاهش قابل توجهی در هزینه‌ها عملاً مقدور نیست و باید منابع درآمدی بودجه را اصلاح کنیم.

واعظ مهدوی گفت: برای تثبیت منابع درآمدی بودجه چاره‌ای جز اصلاح درآمدهای مالیاتی نداریم در حالیکه ۴۰ درصد از اقتصاد ایران معاف از پرداخت مالیات است و از ۶۰ درصد باقیمانده نیز ۲۵ درصد فرار مالیاتی داریم و در نهایت فقط ۳۵ درصد از اقتصاد کشور مالیات پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه امید به زندگی، آموزش، بهداشت و درآمد بخش‌های اصلی شاخص توسعه انسانی به شمار می‌آیند، گفت: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به بعد شاخص توسعه انسانی در کشور ارتقا چشمگیری یافته است و این رشد بیش از دو برابر رشد در گروه کشورهای دارای توسعه انسانی بالا که ایران در آن قرار دارد و نیز دو برابر میانگین رشد جهانی این شاخص بوده است.

او یادآور شد: امروزه در مناظره‌های انتخاباتی عده‌ای که خود در سال‌های گذشته مسئولیت داشته‌اند از وضعیت کشور گله‌مندند و به آن معترض هستند و سیاه‌نمایی می‌کنند، این سیاه‌نمایی‌ها قطعا به زیان توسعه و پیشرفت کشور است؛ گویی مردم مسئول همه مشکلات بوده و این شرایط را درست کرده و نتوانسته‌اند رضایت این مسئولین را کسب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha