• سه‌شنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 96021207229
  • خبرنگار : 71552

گفت‌وگوی ایسنا با "یوزپلنگ"

علی‌پور: برای رکوردشکنی قید خیلی چیزها را زدم/مربی ندارم و با هزینه شخصی تمرین می‌کنم

علی‌پور: برای رکوردشکنی قید خیلی چیزها را زدم/مربی ندارم و با هزینه شخصی تمرین می‌کنم

رکورددار ماده سرعت سنگنوردی جهان می‌گوید بدون مربی و با هزینه شخصی تمرین می‌کند. او از مسوولان ورزش کشور خواست تا قدر ورزشکاران را بدانند و آن‌ها را تنها نگذارند.

رضا علی‌پور سنگنورد ۲۲ ساله ایرانی، قهرمان مسابقات جهانی و دارنده رکورد جهانی سنگ‌نوردی است. فدراسیون جهانی سنگنوردی به‌خاطر سرعت بالایش به او لقب "یوزپلنگ ایرانی" را داده است. وی اولین سنگنورد ایرانی است که مدال طلای سرعت را در مسابقات قهرمانی جهان چین کسب کرده است. علی‌پور مدال طلای مسابقات سنگ‌نوردی جام جهانی نانجینگ چین ۲۰۱۷ را نیز از آن خود کرد. او علاوه بر کسب عنوان قهرمانی توانست ۱۰ صدم ثانیه (۵ ثانیه و ۴۸)، رکورد دنیا را بعد از سه سال جابه‌جا و به نام خود به ثبت رساند.

رضا علی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، بعد از قهرمانی در جام جهانی سنگ‌نوردی چین و رکورد شکنی در این مسابقات، اظهار کرد: آنقدر رکورد شکنی برایم بزرگ بود که خودم باورم نمی‌شد، فکر کردم خوابم. از ۱۰ سالگی سنگ‌نوردی را تمرین می‌کردم و یکی از آرزوهایم رکوردشکنی بود. در زندگی قید خیلی چیزها را زدم و فقط یا تمرین کردم و یا در مسابقات حاضر می‌شدم. برای موفقیت هر تفریحی را انجام نداد و هر غذایی که می خواستم نخوردم. همه آرزویم این بود که رکوردار جهان شوم. وقتی که رکورد زدم فکر کردم که خواب هستم و تا دو ساعت هم هنوز فکر می‌کردم که خواب دیده‌ام.

قهرمان سنگنوردی جهان با بیان این که ارزش رکورد خیلی بالاتر از قهرمان شدن است، گفت: چندین ماه تمرین مداوم داشتم. سطح آمادگی‌ام را بسیار بالا بردم و بالاخره توانستم رکورد دنیا را جابه جا کنم. البته برای رکورد شکنی در مسابقات زیادی تلاش کردم، اما هر بار با اختلاف دو یا چند صدم ناکام می‌ماندم. آن رقابت‌ها روز من نبود. ورزشکار برای قهرمان شدن و رکورد شکنی باید تمرکز زیادی داشته باشد. سعی کردم دیگر به کسب مدال فکر نکنم و فقط برای رکوردشکنی در این دوره از رقابت‌ها شرکت کردم.

او در مورد رکورد شکنی ۱۰ صدم ثانیه‌یی خود، گفت‌: رکوردشکنی کار بسیار سختی است. در تمریناتم بسیاری از مواقع رکورد دنیا را می‌زدم و یکی از آرزوهای من کسب رکورد دنیا بود و بالاخره در مسابقات جهانی چین توانستم در مرحله یک چهارم نهایی ۱۲ صدم ثانیه رکورد دنیا را جابه‌جا کنم. این رکوردشکنی بعد از سه سال اتفاق افتاد و توانستم رکورد دنیا را از قهرمان اوکراینی بگیرم و قهرمان دنیا شوم.

وی سطح رقابت‌های سنگنوردی جهانی چین را بالا دانست و افزود: مسابقات جام جهانی سنگ نوردی چین از سطح بسیار بالایی برخوردار بود. قهرمانانی از سراسر دنیا در آن حضور داشتند. این دوره از مسابقات نسبت به چند سال اخیر، بالاترین سطح را به خود اختصاص داده بود و این هم به دلیل قرار گرفتن رشته سنگ‌نوردی در المپیک ۲۰۲۰ است. بسیاری از کشورهای دنیا در این رشته تمرکز کرده‌اند و اهمیت بیش‌تری برای این رشته قائل هستند که تمام این‌ها سبب بالاتر رفتن کیفیت این مسابقات شد.

قهرمان سنگ‌نوردی جهان در پاسخ به این سوال که آیا مربی اختصاصی دارد یا خیر؟ گفت‌: نه. مربی ندارم. من تنهای تنها و با هزینه شخصی خودم تمرین می‌کنم.

دارنده اولین مدال طلای رشته سرعت در ایران در پاسخ به این پرسش که آیا فدراسیون در بدو ورودش به ایران از شما تجلیل کرد؟ گفت: بله فدراسیون با ۱۰ سکه از من تجلیل کرد. اما باید دانست که هزینه مسابقات خیلی بیش‌تر از این‌ها است. من ماهی هشت تا ۹ میلیون تومان برای تمریناتم هزینه می‌کنم. هزینه مسابقات تنها بخش کوچکی از هزینه‌هایم را در بر می‌گیرد. فدراسیون کوهنوردی هزینه بلیت سفرم به مسابقات را پرداخت کرد و یک تا دو میلیون تومان هم مسوولان استانی به من کمک کردند.

علی‌پور معتقد است که این پاداش‌ها برای از بین بردن دغدغه مالی ورزشکار کافی نیست و در این مورد توضیح داد: البته نمی‌شود به این پاداش‌ها، کمک گفت‌. حمایت‌ها باید خیلی فراتر از این‌ها باشد. زندگی من سراسر دغدغه‌ است و مشکلات مالی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات یک ورزشکار است. تمام قهرمانان دنیا حمایت کامل می‌شوند و در نهایت رکوردشکنی می‌کنند. فدراسیون‌های دیگر کشورها، اهمیت خیلی زیادی به ورزشکاران می‌دهند و به ورزشکاران‌شان می‌گویند که تنها به قهرمانی فکر کنند و پرچم کشورشان را به اهتزاز در آورند  و تمامی دغدغه‌های آن‌ها را رفع می کنند. اما مسوولان کشور ما به زبان از این صحبت‌ها می‌کنند، اما در عمل اهمیتی به ورزشکار نمی‌دهند.

وی مطمئن است که می‌تواند سهمیه ورودی المپیک ۲۰۲۰ را کسب کند و گفت: گفته می‌شود در المپیک ۲۰۲۰ باید هر سنگنورد در سه ماده بولدر، لید و سر طناب رقابت کند، اما هنوز فدراسیون جهانی در این خصوص  صحبتی نکرده است و هنوز توضیح کامل در این خصوص داده نشده است. من مطمئن هستم که می‌توانم ورودی المپیک ۲۰۲۰ را به دست بیاورم، اما در مورد مدال قولی نمی‌دهم، چون هنگامی که قانونی وجود ندارد نمی‌توان در مورد آن اظهار نظر قطعی کرد. در آخر سال ۲۰۱۸ مشخص خواهد شد که قانون برگزاری مسابقات سنگ‌نوردی در المپیک ۲۰۲۰ چگونه است.

او آرزویش را کسب مدال طلا در تک تک رقابت‌های پیش‌رو عنوان کرد و افزود: سه ماه دیگر بازی‌های جهانی ورلد گیم را به میزبانی لهستان پیش‌رو دارم که ورودی آن را در سال ۲۰۱۶ کسب کرده‌ام. این مسابقات از سطح بسیار بالایی برخوردار است و بعد از المپیک  یکی از مهم‌ترین رقابت‌های ماست  که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود. البته مسابقات دیگری هم‌چون جهانی سوییس و فرانسه را نیز در پیش دارم. آرزویم این است که در تک تک مسابقات طلا بیاورم و قهرمان رنکینگ دنیا شوم.

رکورددار ماده سرعت جهان از مسوولان ورزش کشور خواست که ورزشکاران را تنها نگذارند و گفت: از مسوولان می‌خواهم به قهرمانان اهمیت دهند. بعد از کسب رکورد و مدال هنوز مسوولان به ورزشکاران اهمیتی نمی‌دهند. ورزشکار خیلی بیش‌تر از پاداش‌های ۱۰ میلیونی قید زندگی‌اش را می‌زند و دغدغه‌ زیادی دارد. اکنون بهتر از من در دنیا وجود ندارد. مسوولان شهرم و مسوولان کشور به من هیچ اهمیتی نمی‌دهند. بیش‌تر از این‌ها باید به ورزشکار و قهرمان بها داده شود نباید قهرمان را تنها گذاشت. اگر به ورزشکاران اهمیت داده نشود عمر قهرمانی کوتاه می‌شود. بنابراین از مسوولان می‌خواهم که قدر ورزشکاران را بدانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha