• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96020603346
  • خبرنگار : 71282

اشتغال نیازمند اصلاح سیاست‌های کلان اقتصادی

رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران معتقد است: برای ایجاد اشتغال باید سیاستهای کلان اقتصادی اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران در حاشیه نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران درباره وضعیت کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی اظهارکرد: متاسفانه آمار کارگاه‌های کوچک و متوسط و بزرگ خوب نیست و روزی نیست که از تعطیلی کارگاه‌ها و تعدیل نیروهای کار آن خبری به ما ندهند.

وی افزود: از مجموع ۵۰۰۰ کارگاهی که تحت پوشش ما هستند نزدیک به ۲۰ درصد کارگاه‌ها با مشکل تعطیلی، ۳۰ درصد کارگاه‌ها با کاهش ظرفیت تولید و۳۰ درصد با تعدیل نیرو مواجهند و ۱۰۰۰ کارگاه در آستانه تعطیلی کامل قرار دارند.

یاراحمدیان ادامه داد: مثلا برخی کارگاه‌ها ۶۰ درصد ظرفیت تولیدشان را کاهش داده‌اند، برخی کارگاه‌ها منابع انسانی خود را حفظ کرد ولی قیمت تمام شده‌شان رشد یافته و برخی دیگر یا به حذف شیفت‌های کاری، کاهش دستمزد و مرخصی‌های اجباری طولانی روی آورده‌اند و فضا برای تعطیلی و تعدیل را فراهم کرده‌اند.

این مقام مسئول کارگری در خصوص وضعیت بازار کار و اشتغال در کشور گفت: پس از اجرای برجام امیدوار بودیم که نتایج آن را در بازار اشتغال ببینیم ولی حرکت قابل توجهی صورت نگرفت چون اشتغال با شعار و دستور و توصیه، ستاد فرماندهی، استاد شاگردی و تسهیلات چند ده هزار میلیاردی ایجاد نمی‌شود.

به گفته وی اشتغال اصلاح سیاست‌های کلان اقتصادی را می‌طلبد و باید در سیاستهای موجود تجدیدنظر کرد.

یاراحمدیان از جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر کار که در خصوص ارائه گزارش وضعیت اشتغال تشکیل شده بود، انتقاد کرد و گفت: مگر ملت نامحرم هستند که نباید بدانند چه خبر است؟ کارگران باید در سطح ملی و استانی حتی در مجلس نماینده‌ای داشته باشند تا از اعداد و ارقام و حقایق آماری با خبر شوند.

رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور در پاسخ به این  پرسش که عملکرد وزارت کار را در چهار سال گذشته چطور ارزیابی می‌کند؟ گفت: نظر شخصی من این است که عملکرد وزارت کار قابل دفاع نیست و دلیلش این است که در حوزه روابط کار توفق و تعامل سازنده‌ای با شرکای اجتماعی نداشتیم به نحوی کار روابط کارگری به حاشیه رفت.

وی با اشاره به مشکلاتی که جامعه کارگری با آنها دست و پنجه نرم می‌کند، دبیرکل خانه کارگر را در خصوص کاهش قدرت خرید کارگران، عدم توجه به امنیت شغلی و قراردادهای کار، تنزل رتبه کسب و کار و حل نشدن مشکل بنگاه‌های تولیدی در سالهای اخیر  در سالهای اخیر به مناظره دعوت کرد.

وی با انتقاد از طرح تحول سلامت گفت: اجرای این طرح بار زیادی بر سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرد در حالی که معتقدم به جای سلامت، طرح تحول درآمد پزشکان بود.

یاراحمدیان گفت: در حال حاضر اگر کارفرمایی یک روز حق بیمه خود را با تاخیر پرداخت کند، مشمول ۲۰ درصد جریمه تاخیر می‌شود ولی ما در چهار سال گذشته حقوق یک مستمری بگیر را در حد  ۱۲ درصد نرخ تورم فریز کردیم در حالی که حقوق پزشکان با اجرای طرح تحول سلامت بیش از ۵۰۰ درصد رشد کرد. امروز بخش بزرگی از منابع تامین اجتماعی به گرفتن تسهیلات، فروش دارایی و اموال اختصاص یافته است بنابراین باید برای سازمان تامین اجتماعی فکری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha