به گزارش ایسنا، دکتر حسن طاهر احمدی در نشست خبری ستاد برگزاری هفته سلامت در استان مرکزی که با حضور اعضای ستاد برگزار شد، با اشاره به نقش دانشگاه در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، عنوان کرد: در حوزه بهداشت و درمان رونق دادن به تولید دارو و تجهیزات پزشکی و ارتقای کیفیت این محصولات به نحوی که قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی باشند، میتواند درخصوص تولید و اشتغال داخلی موثر واقع شود.
وی با اشاره به نقش ارزشمند دولت در تحقق طرح تحول سلامت و دستیابی به اهداف پیشبینی شده، عنوان کرد: مهمترین دستاورد این طرح اینست که در صورت نیاز مردم به خدمات بیمارستانی، سهم مردم برای پرداخت هزینهها کاهش یافته است. مقرر شده بود که تعداد بیمهشدگان در دولت یازدهم به پنجمیلیون نفر برسد که درحال حاضر این رقم به 11.5 میلیون نفر بیمه شده رسیده است.
طاهر احمدی در خصوص هفته سلامت عنوان کرد: هر ساله در کل جهان هفتهای را تحت عنوان هفته سلامت در نظر میگیرند و در این هفته مشکلات مرتبط با سلامت را بررسی میکنند، با توجه به اینکه در سطح جهانی شاهد افزایش بیمارهای روحی و روانی هستیم، بر این اساس شعار بینالمللی هفته سلامت " افسردگی؛ با یکدیگر صحبت کنیم" انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در همه دنیا هر ساله هفته سلامت از 18 فروردین آغاز میشود ولی به دلیل فاصله نزدیکی که هفته جهانی سلامت با تعطیلات نوروز در ایران دارد، هفته سلامت در ایران همزمان با دیگر نقاط جهان برگزار نمیشود و اول تا هفتم اردیبهشت ماه تحت عنوان هفته سلامت در ایران نامگذاری شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: در روز اول هفته سلامت همایش پیادهروی خانوادگی در منطقه گردشگری گردو برگزار میشود که به صورت مستقیم از شبکه سه سراسری در برنامه صبح و نشاط پخش خواهد شد، پیش بینی میشود 40 تا 50 هزار نفر در این همایش شرکت کنند، تعدادی از سازمانها و ارگانها برای شرکتکنندگان در این همایش جوایزی در نظر گرفتهاند .
وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی جهت حضور مردم در این همایش و بازدید آنها از غرفههایی که در این همایش در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در جهان متوسط بیمارهای غیرواگیر 52 تا 53 درصد است و این در حالی است که در ایران این رقم به 76 درصد می رسد و این آمار حاکی از بالا بودن بیماریهای غیرواگیر در ایران است که دلیل اصلی آن نیز عدم توجه به تفریحات سالم از یکسو و تغذیه ناسالم از سوی دیگر است .
طاهر احمدی خاطرنشان کرد: افسردگی یک مشکل جهانی است و در برخی از کشورها آمار مبتلایان به این بیماری از گستره زیادی برخوردار است. باید راهکارهایی برای مقابله با این مشکل در نظر گرفته شود، در صورتی که راهحلی برای کاهش آن اندیشیده نشود افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و کلینیک جوابگوی رفع این مشکل نخواهد بود، در صورت بررسی علل افسردگی و شناسایی آن میتوان در جهت رفع این معضل گام برداشت .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه مقابله با این بیماری اراده ملی و فرادانشگاهی را میطلبد، تصریح کرد: بررسی علل افسردگی نیازمند همکاری همه جانبه تمام ارگانها و مسئولان کشور است، با ایجاد جامعه بانشاط، اشتغالزایی و بکار گرفتن سایر راهکارها برای مقابله و برون رفت از این مشگل میتوان گام های موثری برداشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در حوزه درمان دو کلینیک خدمات روانشناسی و روانپزشکی در اراک در حال ساخت است که یکی از این کلینیکها در دو ماه و نیم آینده( اواسط تیرماه) به بهرهبرداری میرسد و دیگری در حدود یک ماه بعد به بهرهبرداری خواهد رسید. مساحت تقریبی هر یک از این کلینیکها 2500 متر مربع است. با راه اندازی این مراکز جذب روانشناسان و روانپزشکها نیز بیشتر میشود و ارائه مشاورههای روانشناسی و روانپزشکی برای افراد نیازمند نیز افزایش پیدا میکند .
طاهراحمدی در خصوص مقابله با آلودگی هوا نیز گفت: باید به صورت علمی علل آلودگیهای زیست محیطی در اراک مورد بررسی قرار گیرد، بدون بررسی درصد عوامل و نوع آلایندگی صحبت از رفع آلودگی کار علمی محسوب نمیشود. دانشگاه اراک با ارائه پروپوزال تحقیقاتی سعی در بررسی علمی آلایندگی موجود دارد که در این راستا حدود 40 استاد حاضر به همکاری هستند، اما اجرای این پروژه دو تا سه میلیارد تومان تجهیزات نیاز دارد که در حال حاضر اعتباری برای خرید آن از سمت دانشگاه موجود نیست و از طرف مسئولان استانی نیز تا به حال برای بودجه این تحقیقات جوابی داده نشده است .
وی ادامه داد: صنایعی که انگشت اتهام آلایندگی استان مرکزی به سمت آنها اشاره رفته است، در صورتی که در تامین هزینه های اجرای این پروژه مشارکت کنند، می توان سهم آلایندگی هر صنعت را به صورت علمی مشخص کرد.
طاهر احمدی عنوان کرد: برای اولین و آخرین بار باید تحقیقات جامع و فراگیری در زمینه بررسی آلایندگی ها داشته باشیم تا به همه سوالات در این زمینه پاسخ داده شود و آنالیز درستی از میزان درصد آلودگی، نوع آلایندهها و ارتباط آنها با برخی بیماریها به ما بدهد و از این منظر طرحی که دانشگاه در این خصوص ارائه داده است جامع و کامل است .
وی تفاوت هفته سلامت سال گذشته و سال جاری را تنها در تفاوت شعار طراحی شده ندانست و عنوان کرد: دولت و وزارت بهداشت در قالب ادامه فعالیت تحول سلامت به این نتیجه رسیده است که باید در رابطه با پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر فعالیت بیشتری انجام دهد و در حدود 25 درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی کاهش یابد. هدف اختصاصی اینست که فعالیتهای ورزشی به میزان 10 درصد ترویج پیدا کرده و مصرف نمک و دخانیات را حدود 30 درصد کم کنیم .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: در حدود سه سال پیش دانشگاه اراک جزو مقروضترین دانشگاه کشور با تراز منفی 100 میلیارد تومان بود، امسال بالای 35 میلیارد تومان تراز این دانشگاه مثبت است، اما با وجود مثبت بودن تراز این دانشگاه باز هم بدهکار هستیم و دلیل این میزان بدهی عدم وصول مطالبات از بیمههاست و بیمهها در حال حاضر به ما بدهکار هستند.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشت علوم پزشکی اراک نیز در ادامه جلسه با اشاره به اینکه افسردگی یکی از مشکلات جامعه ماست، عنوان کرد: چندین پروژه ملی برای تعیین آمار افسردگی در کشور انجام شده است، این آمار نشان میدهد که میزان افسردگی در کل کشور از 13 تا 25 درصد است که به نظر میرسد این نسبت بالا گزارش شده است.
جواد نظری عنوان کرد: در وزارت بهداشت سعی بر این شد که با توجه به شعار بینالمللی هفته سلامت، شعارهای ملموس برای جامعه در نظر گرفته شود .
وی در خصوص فعالیتهای مفیدی که در حوزه معاونت امور اجتماعی انجام شده است، عنوان کرد: برای اولین بار در حوزه بهداشتی در سال 93 حدود 25 الی 30 مشاور روانشناسی بالینی جذب مراکز جامعه سلامت در شهرهای بالای 20 هزار نفر شدند، در ایران اقدامات مطلوبی در این خصوص انجام شده است و فقط مختص به یک هفته سلامت نیست.
وی افزود: در سال گذشته 14هزار و 374 سفیر سلامت دانشآموزی تربیت شده است و مابقی دانشآموزان توسط این سفیران در مدارس آموزش داده میشوند، همچنین 59 هزار و 427 نفر نیز در خانوارها آموزش دیدند و کتاب در اختیار آنها قرار گرفته است، تربیت هزار سفیر دانشجویی نیز از جمله اقدامات این دانشگاه برشمرد .
نظری تصریح کرد: با برنامهریزی و اطلاعرسانی توانستیم در هفته سلامت آمارهای خود را دو یا سه برابر افزایش دهیم به عنوان مثال در سال 95-94 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی 7800 مورد بوده است که این رقم در سال 96-95 به 15 هزار و 860 مورد افزایش پیدا کرده است، در همین راستا بازدید از اماکن عمومی از 17 هزار و 794 مورد به چهار هزار و 180 مورد، بازدید از اماکن بینراهی از 357 مورد به 673 مورد، تعداد اخطارهای صادر شده از 680 مورد به 1681 مورد، ارجاع به مراجع قضایی از 150 مورد به 188 مورد، کلرسنجی آب استخرها از 138 مورد به 283 مورد و شکایتهای مردمی از 160 مورد به 490 مورد افزایش یافته است .
به گزارش ایسنا، قائم مقام رئیس دانشگاه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی نسبت به تامین سلامت رویکرد پزشکی، روانشناختی و اجتماعی دارد، افزود: رویکرد اجتماعی و شناخت مولفههای آن مهمترین رکن است و این در حالی است که وزارت بهداشت نقشی در این مولفهها ندارد. بر همین اساس در برنامه توسعه سلامت معاونت جدیدی در وزارت بهداشت با عنوان معاون امور اجتماعی تعریف شد و قرار بر این شد که این حوزه همگام با برنامههای سلامت، اندیشگاه و اتاقفکر سلامت ایجاد کند و تمام اقشار، سازمانهای مردمنهاد و خیرین میتوانند در این برنامهها نقش داشته باشند و در این مورد برنامهریزی کنند .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با اشاره به اینکه نظارت و حفظ ایمنی مواد غذایی بخصوص مواد غذایی فرآوری شده به عهده وزارت بهداشت است، گفت: بررسی و نظارت این مسئله به حوزه معاون غذا و دارو قرار داده شده است .
دکتر مصطفی دلاور در پاسخ به سوالی در خصوص کنترل مصرف روغن پالم در صنایع غذایی گفت: در طرح تحول سلامت کنترل مصرف روغن پالم در صنایع غذایی مدنظر است، در برخی از صنایع مانند صنایع لبنی که استفاده از روغن ضرورت ندارد کاربرد این روغن ممنوع شده است.
وی بیان کرد: روغن پالم پرمصرفترین روغن در دنیاست و سالانه حدود 300 هزار تن از این ماده به صورت رسمی وارد کشور میشود و این در حالی است که این رقم در سالهای گذشته در حدود 700 هزار تن بوده است که بیش از 50 درصد واردات آن کاهش پیدا کرده است. روغن پالم روغن گیاهی است و به علت پایداری در برابر حرارت حذف آن از صنایع غذایی عملا غیرممکن است. این روغن جزئی از صنعت شکلات سازی است و در همه دنیا از این روغن استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات