اسماعیل قربانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهارکرد: کودکان خیابانی در این استان عمدتا دارای خانواده بوده که بیش از 90 درصد این خانواده ها معتاد هستند.
وی با بیان اینکه بیشتر این کودکان با شیوه های نوین جذب پول از افراد به منظور برانگیختن حس ترحم آنان آشنایی کامل دارند، ادامه داد: پسران بیشترین کودکان خیابانی را در این استان تشکیل میدهند.
قربانی با بیان اینکه کودکان کار در این استان بیشتر از طریق خانواده های معتاد خود مورد سوء استفاده مالی قرار میگیرند، ادامه داد: کودکان خیابانی بیشتر به اجبار والدین اقدام به اشتغال در شغلهای کاذب همانند آدامس فروشی، روزنامه فروشی، وزن کشی میکنند که در نهایت هزینههای زندگی و پدر و مادر معتاد خود را پرداخت کنند.
وی یادآورشد: ماهانه چندین کودکان خیابانی به این سازمان مراجعه کرده و درخواست پول برای خرید غذا، دارو، لباس و یا هزینه رفتن به شهر دیگری را میکنند که پس از پیگیری مددکار مشخص می شود فرد دروغ گفته و به محض آشکار شدن دروغ فرد از دریافت کمک خودداری کرده یا به بهانهای از سازمان خارج میشود.
قربانی با اشاره به وجود دو مرکز شبانه روزی و روزانه به منظور نگهداری از کودکان خیابانی در استان، افزود: در مرکز روزانه این سازمان کودکان و خانواده های آنان شناسایی شده و مشکلات آنان از سوی مددکاران بررسی میشود. در مرکز شبانه روزی نیز افراد میتوانند به مدت 21 روز حضور داشته باشند که پس از شناسایی وضعیت و خانواده آنان، تعیین تکلیف نهایی برای اقامت و یا برگشت به خانواده صورت میگیرد.
وی با تاکید بر ساماندهی کودکان خیابانی در استان، خاطرنشان کرد: پیگیری میشود تا به لحاظ قانونی تحت نظر مرکزی کودکان کار در بازه سنی 15 تا 18 ساله ساماندهی و مشغول به کار شوند.
قربانی با بیان اینکه برخی مخالف با کارکردن کودکان هستند و برخی نیز براین موضوع تاکید دارند که چه بخواهیم و چه نخواهیم این کودکان به انجام کار مشغول میشوند، گفت: هم اکنون در سطح کشور فقط در خراسان رضوی طرح اشتغال کودکان کار در حال اجرا است.
انتهای پیام
نظرات