سلطانعلی ترخاق در گفتوگو با ایسنا درباره برخی خبرها مبنی بر حذف رشته کشتی پهلوانی از بازیهای همبستگی اسلامی اظهار کرد: این موضوع هنوز مشخص نیست و قراراست آذربایجان برنامههای خود را به ما اعلام کند. ما امیدوار هستیم با توجه به مذاکراتی که خادم سال گذشته در کشور آذربایجان داشته، کشتی پهلوانی در بازیهای همبستگی اسلامی برگزار شود. قرار است مسئولان برگزاری رقابتهای بازیهای همبستگی اسلامی نظر نهایی خود را تا چند روز آینده اعلام کنند.ما به دنبال المپیکی کردن این رشته هستیم و همگی باید کمک کنیم تا این رشته در رقابتهای بینالمللی هر چه بیشتر حاضر باشد چرا که به نفع جایگاه ورزش ایران خواهد بود.
دبیرکل فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی درباره علت این موضوع و اینکه آیا اختلافات میان فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای که ریاست آن بر عهده مهرعلیزاده است و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی به ریاست علیرضا حیدری باعث مطرح شدن این موضوع شده است گفت: اتحادیه جهانی کشتی به عنوان یک سازمان رسمی بینالمللی که زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک فعالیت میکند سال گذشته اعلام کرد تمامی رشتههای ورزشی که تحت عنوان کشتی انجام میشود، باید زیر نظر اتحادیه جهانی کشتی و فدراسیونهای ملی در سراسر جهان فعالیت کنند. بنابراین این رشته با توجه به این موضوع زیر نظر فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی است که ریاست آن پس از برگزاری انتخابات در کشور ترکیه، به علیرضا حیدری سپرده شد.
وی افزود: مهرعلیزاده خود را متولی کشتی پهلوانی و ورزشهای زورخانهای در ایران و جهان میداند در حالی که فعالیت آنها و سیستم کارشان به طور کلی با ما متفاوت است. کشتی پهلوانی همانند کشتی آزاد و فرنگی دارای قوانین مشخص، تشک کشتی، سکو و بسیاری از موارد دیگر است که همگی وجهه بینالمللی دارند و تماشاگران میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
ترخاق در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند کشتی پهلوانی به شکل و سیاق اتحادیه جهانی کشتی با روش ایرانی آن متفاوت است، گفت: در گذشته در زورخانهها تشک کشتی پهن میکردند اما پس از انقلاب به دلیل اینکه زورخانهها از نظر اقتصادی برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نبود، تشکهای کشتی در زورخانهها جمعآوری شد. کشتی آزاد هم در گذشته بر روی چمن و یا خاک برگزار میشد اما به مرور زمان و پس از جهانی شدن این رشته و حضور آن در المپیک، تکامل پیدا کرد و امروزه رقابتهای کشتی بر روی تشک برگزار میشود که مورد استقبال بسیاری از علاقهمندان در جهان است. بنابراین اینکه کشتی پهلوانی بر روی تشک برگزار میشود، منافاتی با اصل آن ندارد.
دبیرکل فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی در پاسخ به این سوال که آیا ریاست این فدراسیون همواره در اختیار ایرانیها خواهد بود، گفت: در میان اعضای هیات رییسه افراد غیر ایرانی هم حضور دارند اما مسئولیت اصلی بر عهده ایرانیهاست و این موضوع بستگی به این دارد که اتحادیه جهانی کشتی چه نظری در این باره خواهد داشت. خواسته ما این است که ریاست این فدراسیون همواره در اختیار ایرانیها باشد و میتوانیم به این هدف هم برسیم. این موضوع مشکل خاصی نیست و قطعا خواسته ما نیز همین خواهد بود و باید آن را جا بیندازیم. ما باید این بند را در اساسنامه بگنجانیم و قطعا آن را دنبال خواهیم کرد. با توجه به اطلاعات و تسلطی که ایرانیها بر این رشته دارند این موضوع دور از دسترس نیست و اینکه این موضوع به عنوان یک بهانه از سوی برخیها عنوان میشود، واقعا یک قضاوت سطحی است.
وی افزود: با توجه به جایگاه رسول خادم در هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی، قطعا نظر ایران دارای جایگاه خاصی در جهان است و تمام هدف ما این است که جایگاه کشتی ایران را در جهان ارتقا دهیم. امیدوارم مهرعلیزاده نیز با ما هماهنگ باشد و همگی در قبال جایگاه ایران در بازیهای همبستگی اسلامی احساس مسئولیت کنیم چرا که ما میتوانیم حداقل 4 مدال طلا از 6 طلای ممکن را در بازیهای کشورهای اسلامی از آن خود کنیم که این موضوع میتواند نقش مهمی در جایگاه ایران در ردهبندی این رقابتها داشته باشد.
ترخاق در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون درخواستی برای جلسه با محسن مهرعلیزاده برای حل این اختلافات صورت گرفته یا خیر گفت: درخواستی برای برگزاری جلسه با مهرعلیزاده نداشتیم. ما به آنها و تلاش آنها احترام میگذاریم اما آنها در این چند سال چه گامی برای جهانی کردن این رشته برداشتهاند در حالیکه ما طی یک سال گذشته مسابقات جهانی این رشته را برگزار کردیم و کشتی پهلوانی در 2 جام معتبر مدوید و تختی شرکت داده شد. همچنین رقابتهای اروپایی این رشته هم قرار است برگزار شود. معتقدم هرچقدر که تفاهم ما بیشتر باشد این موضوع به نفع ورزش ایران خواهد بود نه به نفع خادم، حیدری و یا مهرعلیزاده.
انتهای پیام
نظرات