به گزارش ایسنا به نقل از سایت رسمی جشنواره فیلم کن، این کتاب با عنوان روی جلد «این سالها» به قلم جمعی از منتقدین سینمایی از کشورهای مختلف از جمله فرانسه، آمریکا، ایتالیا، روسیه، هند، مکزیک و ترکیه نوشته شده و به مرور داستانهای مرتبط با ۷۰ سال برگزاری جشنواره کن، ۷۰ نخل طلا، ۷۰ مجموعه فیلم انتخابی، ۷۰ رئیس هیئت دوران و ... در طول این سالها میپردازد.
این کتاب روایتگر ماجراجوییای است که در سال ۱۹۳۹ و در بحبوحه جنگ اغاز شد و در سال ۱۹۴۶ به عنوان راهی برای به فراموشی سپردن وحشت جنگ احیا شد. داستان تاملبرانگیز و در عین حال جذاب موسسهای که علیرغم اقدامات متمردانه و متعصبانه گاه به گاه، هرگز ماموریت اصلی خود را که همان روشنگری بود متوقف نکرد. داستان استاادانی چون «روسلینی»، «تروفو»، «لوچ»، «کاپولا»، «وایدا»، «وندرس»، «لینچ» و «تروفو» و شاهکارهای سینمایی «پلنگ»، «زندگی شیرین»، «چترهای شربورگ»، «آگراندیسمان»، «راننده تاکسی»، «پاریس تگزاس»، «زیرزمین»، «درخت زندگی» و ... .
این کتاب به سردبیری «تیری فرمائو» دبیر باسابقه جشنواره و همچنین با مقدمهای از «پیر لسکیور» رئیس فعلی این رویداد سینمایی از تاریخ ۱۰ می و یک هفته پیش از آغاز جشنواره کن منتشر میشود.
تاریخچه جشنواره فیلم کن به اواخر دهه ۳۰ بازمیگردد، زمانی که «ژان زای»، وزیر آموزش ملی دولت فرانسه با حمایت آمریکا و انگلیس تصمیم گرفت در واکنش به نفوذ دولتهای فاشسیت آلمان و ایتالیا در انتخاب فیلمهای جشنواره ونیز، جشنوارهای سینمایی راهاندازی کند.
در ژوئن ۱۹۳۹ بود که «لوئی لومیر»، از بنیانگذاران صنعت فیلم هالیوود پذیرفت تا اولین رییس جشنواره فیلم کن نام بگیرد که قرار بود از اول تا ۳۰ سپتامبر برگزار شود. اما حمله آلمان به لهستان و متعاقب آن اعلام جنگ فرانسه و انگلیس علیه آلمان موجب شد تا اولین دوره جشنواره فیلم کن پیش از آنکه آغاز شود پایان یابد.
جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۴۶ با حمایت وزارت خارجه فرانسه بار دیگر راهاندازی شد و این جشنواره سینمایی به غیر از سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۵۰ که به علت مشکل بودجه برگزار نشد هرساله میزبان مهمترین سینماگران جهان بود و به تدریج موقعیت خود را در دهه ۱۹۶۰ در جهان فرهنگ و هنر تثبیت کرد؛ تا امروز که به عنوان معتبرترین جشنواره فیلم در دنیا شناخته میشود.
هفتادمین جشنواره فیلم کن از تاریخ ۱۷ تا ۲۸ می (۲۸ اردیبهشت تا ۷ خرداد) در فرانسه برگزار میشود و امسال «پدرو آلمادوار»، کارگردان مطرح اسپانیایی، ریاست هیات داوران بخش رقابتی را بر عهده دارد.
انتهای پیام
نظرات