• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96012812145
  • خبرنگار : 71480

وزیر کشور:

ایران و پاکستان می توانند شریک بسیار خوبی برای یکدیگر باشند

ایران و پاکستان می توانند شریک بسیار خوبی برای یکدیگر باشند

وزیر کشور گفت: ایران و پاکستان با مشترکات مرزی،‌ فرهنگی، دینی و تاریخی و ظرفیت های بسیار زیاد اقتصادی و تجاری می توانند شریک بسیار خوبی برای یکدیگر باشند.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان اظهار کرد: پیش بینی ما این است که با همکاری دو کشور در حوزه های اقتصادی، تجاری، انرژی،‌ صنعتی و گردشگری حجم مبادلات را تا سقف 5 میلیارد دلار به زودی افزایش دهیم. همکاری های اقتصادی و تجاری می تواند در تحکیم روابط دو کشور و تقویت همکاری های امنیتی و مرزی بسیار موثر باشد.

وی در ادامه افزود: توسعه پایدار شرق کشور در ایران بخصوص در جنوب و جنوب شرق و استان سیستان و بلوچستان یکی از محورهای اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران است. فعالیت های زیادی هم در حوزه انرژی، بندر، راه آهن، حمل و نقل و سرمایه گذاری در حوزه فولاد و پتروشیمی به سرعت در شرق کشور در حال افزایش است. با وجود 5 منطقه بازارچه مرزی مشترک با پاکستان می توانیم ظرفیت همکاری های تجاری و اقتصادی را به سرعت افزایش دهیم. حوزه های صنایع، انرژی،‌ بازرگانی و کشاورزی آمادگی لازم را دارند و اختیارات کافی هم از دولت برای همکاری دولت پاکستان دریافت کرده اند. امیدوارم پس از توافق در این اجلاس بتوانیم برنامه های عملیاتی و اجرایی را به سرعت پیاده کنیم و در اجلاس بعدی گزارش عملکرد موفقیت آمیز را ارائه کنیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه عبدالقادر بلوچ وزیر ایالات در مناطق مرزی پاکستان با بیان اینکه روابط ایران و پاکستان بسیار عمیق است و پیوندهای تاریخی، مذهبی،‌ جغرافیایی و فرهنگی میان دو کشور وجود دارد،‌ خاطر نشان کرد: پس از استقلال پاکستان،‌ ایران اولین کشوری بود که این کشور را به رسمیت شمرد. روابط دولت و ملت ایران و پاکستان فضای جدیدی را برای همکاری اقتصادی دو کشور فراهم می کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان فرصت‌های جدیدی را برای همکاری دو کشور فراهم می کند. برگزاری بیستمین اجلاس این کمیسیون نشان دهنده تلاش دو کشور برای حفظ و تقویت روابط اقتصادی دو کشور است. البته برخی تصمیمات اجلاس گذشته به مرحله اجرا در آمده اما برخی تصمیمات هنوز اجرایی نشده است که ما اجرای این تصمیمات را در دستور کار این اجلاس قرار داده‌ایم.

عبدالقادر بلوچ همچنین با اشاره به اینکه دولت پاکستان به خوبی از چالش های آینده آگاه است و برنامه 2025 را در دستور کار خود قرار داده است،‌گفت: طبق این برنامه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده ایم. پاکستان در حال تجربه رشد مستمر و پیوسته در چهار سال گذشته بوده و با ایجاد ثبات در اقتصاد کلان توانسته ایم به اهداف خود برسیم. نهادهای مالی بین المللی  نیز عملکرد مثبت اقتصادی پاکستان را مورد تایید قرار داده اند و پاکستان اکنون مورد توجه سرمایه گذاران بین المللی  است.

وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان همچنین تصریح کرد: روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه های متنوعی اعم از انرژی، زیرساختی، تبادلات تجاری و همکاری های مالی شکل گرفته و پاکستان برای ایران اهمیت فوق العاده قائل است. در برنامه 2016 – 2021 نیز پاکستان برای ایران جایگاه ویژه ای در نظر گرفته است. ما از بازگشت اقتصاد ایران به عرصه جهانی نیز پس از توافق هسته ای نیز استقبال می کنیم.

وی تاکید کرد: ما همچنین از سرمایه گذاران ایرانی استقبال می کنیم و فرصت سرمایه گذاری را در اختیار آنها قرار می دهیم. حجم روابط تجاری دو کشور نیز یک تحول مثبت را در دو سال اخیر تجربه کرده است، اما هنوز با ظرفیت واقعی خود فاصه دارد که برای رسیدن به این هدف باید تلاش بیشتری داشته باشیم تا به حجم مبادلات تجاری 5 میلیارد دلار دست یابیم.

عبدالقادر بلوچ ادامه داد: به منظور رسیدن به اهداف خود، همکاری بانکی بسیار مهم است و بابت امضای همکاری‌های بانکی که چندی پیش رخ داد باید به دو کشور تبریک بگویم. این اتفاق می تواند حجم همکاری‌های تجاری دو کشور را افزایش دهد البته خطر تجارت غیر رسمی دو کشور را تهدید می کند،‌ اما با برداشتن موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای می توان با این خطر مقابله کرد.

وی همچنین خواستار تسهیل شرایط برای فعالیت سرمایه گذاران خصوصی پاکستان و همچنین تسهیل صدور ویزا برای تجار پاکستانی و ایجاد گذرگاه مرزی جدید میان دو کشور شد.

وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان افزود: ارتباطات میان دو ملت نیز اهمیت زیادی دارد و ایجاد گذرگاه مشترک بین دو کشور و بازارهای مرزی می تواند ارتباطات مردم دو کشور را افزایش دهد. همچنین ما باید به دنبال افزایش روابط فرهنگی دو کشور و ایجاد ارتباطات دریایی و هوایی بیشتر برای تجار،‌ زائران و توریست‌های دو کشور باشیم.

عبدالقادر بلوچ در پایان با بیان اینکه لازم است بر همکاری‌ها در حوزه انرژی و ارتباطات تمرکز بیشتری کنیم، اظهار کرد: نخست وزیر پاکستان بر روابط تجاری با ایران اهمیت زیادی قائل است و ما هم امیدواریم با همکاری‌های مشترک بتوانیم مشکلات موجود در این مسیر را حل کرده و حجم روابط دو کشور را ارتقاء دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha