دکتر احمد جمالی زاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهارکرد: امروزه افزایش امید به زندگی وکاهش باروری کلی، موجب افزایش درصد سالمندان در کل جمعیت شده است لذا بر همین اساس جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن می باشد.
وی افزود: رشد سریع در تعداد افراد سالمند در کشورها به این معنی است که افراد بیشتری وارد دوره پیری خواهند شد، دورهای که خطر بیماریهای غیر واگیر در آن بطور قابل توجهی بالا است. بنابراین پیرشدن جمعیت چالشهای جدید و جدی برای بهداشت و درمان همه کشورها در بردارد.
وی با بیان اینکه در ایران نیز افزایش امید به زندگی در پنج دهه اخیر سبب افزایش مداوم نسبت سالمندان شده است، یادآور شد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 درصد سالمندان بالاتر از 60 سال به حدود 8.26 درصد در کل جمعیت کشور رسید و تخمین زده شده است این میزان تا سال 2050 میلادی به حدود 26 در صد کل جمعیت کشور افزایش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: با افزایش تعداد سالمندان مساله بهداشت، سلامت و تامین آسایش و رفاه آنان در جامعه هر روز ابعاد تازه وگسترده ای پیدا می کند. بنابراین لازم است همه افراد به نحوی زندگی کنند که در آینده سالمندان سالمی باشند و بتوانند در زمینه های اجتماعی و اقتصادی فعال باشند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: برای نیل به این اهداف مسئولین و سازمان های مرتبط با سالمندان می بایست بیش از گذشته در راه برنامهریزی برای سالمندان و تأمین نیازهای آنان جدیت به خرج داده واز حالا به فکر مقابله با بحران سالمندی سال های آینده باشند.
جمالی زاده در این زمینه ادامه داد: به منظور تامین مولفه های سالمندی موفق و سالم، برخی کشورها مانند فرانسه، انگلیس، استرالیا، چین، هندوستان و ...اقدام به تأسیس دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه نسل سوم (U3A)، به عنوان مجموعه آموزشی جهت سالمندان نمودند.
این مسئول افزود: هدف از تأسیس این دانشگاه این بود که سالمندان تشویق شوند تا در زمان بازنشستگی فعال وکارا باقی بمانند و یادگیری را در زندگی ادامه دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه در ایران برای اولین بار در سال 1391 دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقدام به راه اندازی دانشگاه نسل سوم نمود، افزود: با توجه به تجربه موفق برخی کشورها و همچنین دانشگاه زاهدان در این زمینه و با توجه به کم رنگ بودن نقش سالمندان در فعالیتهای اجتماعی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به همت گروه سلامت خانواده، با همکاری مرکز تحقیقات سالمندی و دانشکده های پرستاری و مامائی و بهداشت و تعدادی از اعضای هیئت علمی و با حمایت ریاست محترم دانشگاه تصمیم گرفت تا دانشگاه ویژه نسل سوم (سالمندان) را در شهرستان رفسنجان طراحی و اجرا نماید.
جمالی زاده خاطرنشان کرد: از این طریق می توان به این سرمایههای پنهان که در گذشته موجب تحول و پویایی در کشور بوده اند، ضمن برگرداندن عزت واحترام از دست رفته آنان، شرایط باز گشت به متن جامعه نیز فراهم و در جهت ارتقای آگاهی این عزیزان و به روز شدن آنان گام برداشته شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اضافه کرد: در این دانشگاه از کلیه افراد بالای 50 سال با حداقل مدرک دیپلم نام نویسی شده و در هر دوره که حدوداً 8 هفته طول می کشد تعداد 30 تا 35 نفر پذیرش شده و بر اساس واحدهای از پیش تعیین شده(تئوری و عملی) آموزش دیده و گواهی ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات