به گزارش ایسنا، در عکسهای متعددی که فرستاده شده، مشاهده میکنیم که به جای جمعآوری زبالهها از سطح شهر، سطلهای زباله با کیسههای بزرگ پلاستیک پوشانده شده است.
جمشید اسدی مدیرکل امور شهری و شورا در استانداری کردستان به عنوان بخش ناظر بر عملکرد شهرداریهای کردستان در توضیح دلیل عدم جمعآوری زبالههای مریوان با تاکید بر اینکه مشکل ما در مریوان کوتاهی شهرداری در انجام خدمات نیست، به ایسنا میگوید: از روز یکشنبه 13 فروردین تا روز سهشنبه 15 فروردین زبالهها از سطح شهر مریوان جمع آوری نشده بود تا اینکه سهشنبه شب این کار صورت گرفت و در سروآباد 40 کیلومتری مریوان تخلیه انجام شد. البته طی هماهنگیهای انجام شده نیز در خلال ایام عید زبالهها در شهرهای مجاور تخلیه میشد.
لازم به ذکر است تا چند ماه گذشته، زبالههای مریوان در مکانی در مجاورت روستای عصرآباد مریوان تخلیه میشد که به دلیل نزدیکی به سکونتگاههای انسانی و عدم رعایت اصول زیست محیطی، اعتراض مردم محلی را برانگیخت، بنابراین اخیرا شهرداری با تایید محیط زیست و منابع طبیعی منطقه، محل جدیدی در دره سماقان به منظور تخلیه زبالهها انتخاب کرده است.
اما بنا به گفته فعالان محیط زیست مریوان و به تایید مسئولان استان، این موضوع نیز اعتراض بومیان منطقه را ایجاد کرده است و روستاهای نزدیک به سماقان از انتخاب این محل اظهار نارضایتی کرده و خواستار مدیریت اصولی پسماند مریوان از طریق ایجاد زیرساختهای لازم و به کارگیری تکنولوژیها هستند.
مدیرکل امور شهری و شورا در استانداری کردستان درباره این چالش نیز اظهار میکند: کارگروه پسماند استان، مطالعاتی انجام داده و نقطهای مناسب برای جمعآوری زبالهها انتخاب کرده است. در ابتدا شناسایی و پایش در مریوان صورت گرفته و در نهایت با بررسی شاخصها و با تایید محیط زیست و منابع طبیعی منطقه تصمیم گرفتند دره سماقان را به عنوان محلی که کمترین آلودگی را در بر دارد به عنوان محل تخلیه زبالهها انتخاب کنند.
پرداخت یک میلیارد به شهرداریهای مریوان
اسدی با بیان اینکه وزارت کشور یک میلیارد تومان به منظور ساخت تجهیزات مناسب به لحاظ کنترل شیرابه و تاسیسات لندفیل اصولی پرداخت کرده است، تاکید میکند: این اعتبار در حال حاضر در حساب شهرداریهای حوزه مریوان است. کارگروه پسماند استان مباحث فنی را مشخص کرده و جانمایی برای تخلیه زبالهها و ساخت تاسیسات صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در این باره با معارض محلی مواجه هستیم، میگوید: در یکی از روستاهای مجاور نسبت به این جانمایی اعتراض وجود دارد ولی آنچه روشن است، آن است که در انتخاب این منطقه و ساخت تجهیزات، استانداردهای محیط زیستی، مسائل اجتماعی و بحث سکونتگاهها رعایت شده و آلودگیها کاملا کنترل شده است و از طریق اعتبارات تامین شده، مناسبسازیهای لازم انجام خواهد شد.
اسدی میافزاید: اما چون این نقطه جدید است با اعتراض مردم مواجه شده است. شهردار با حضور در محل با مردم مذاکره کرده و قول داده که این اقدامات و تجهیزات برای منطقه اجرایی شود. در حال حاضر فرماندار مریوان هم پای کار است، قطعا همه امکانات استان برای حل این مشکل در مریوان بسیج خواهند شد و تنها مشکل ما معارض محلی است.
به گفته مدیرکل امور شهری و شورا در استانداری کردستان، سعی داریم همه زبالههای حوزه مریوان را در یک سایت متمرکز جمعآوری کنیم چون محدوده مریوان به لحاظ پوشش منابع طبیعی و جنگلی از موقعیت خاصی برخوردار است.
شهرداری از وظایفش تمرد نمیکند
اسدی میگوید: در بحث جمع آوری زبالهها بحث بر سر این نیست که شهرداری مریوان بخواهد از وظایفش تمرد کند، بلکه بحث بر سر این است که مردم اجازه ندادند در محل تعیین شده که کارگروه پسماند آن را تایید کرده؛ تخلیه زباله صورت گیرد، ولی بنا داریم این مشکل معارضات محلی را از طریق گفتمان و مذاکره حل و فصل کنیم.
وعده استانداری کردستان برای مدیریت اصولی پسماند مریوان
وی در مورد مدت زمان لازم برای ایجاد زیرساختها به منظور جمعآوری و مدیریت اصولی پسماند در مریوان تاکید میکند: ما باید کار خود را در نقطه تعیین شده شروع کنیم، ولی بخاطر مشکلات اجتماعی نتوانستهایم، در محل استقرار یافته و کارها را آغاز کنیم، اما در صورت شروع کار برای طی سه ماه این کار انجام میشود.
این مقام مسئول در استانداری کردستان در مورد علت تاخیر شهرداری منطقه برای ساخت تجهیزات لازم به منظور مدیریت پسماند مریوان اظهار کرد: تامین اعتبارات در بهمن ماه 95 صورت گرفت، ولی بخاطر شرایط آب و هوایی استان نتوانستیم کار عمرانی را در سماقان را شروع کنیم، اما تاکنون همزمان با تخلیه زباله در این نقطه کنترلهای لازم انجام شده است.
صباح پناهی رئیس محیط زیست مریوان نیز در این باره به ایسنا میگوید: اواخر اسفندماه سال 95، شهرداری مریوان مکان جدیدی را در سماقان برای جمع آوری زبالهها انتخاب کرد. انتخاب این منطقه که در 10 کیلومتری مریوان قرار دارد اعتراض اهالی روستاها را برانگیخت.
وی چنین ادامه میدهد: روستای گماره لنگ که 3500 متر با محل انتخاب شده فاصله دارند به این تصمیم شهرداری مریوان اعتراض کردند، این درحالیست که روستاهای نزدیک به این مکان یعنی روستاهای کانی کوزله با 2500 متر و عصرآباد با 3000 متر فاصله به این موضوع اعتراضی نداشتند.
رئیس محیط زیست شهر مریوان با اشاره به اعتراضات گسترده مردم نسبت به تخلیه زباله در سماقان اظهار میکند: مردم معترض در همان اسفند 95 مقابل ساختمانهای شهرداری، محیط زیست و فرمانداری تجمع کردند، این در شرایطی است که مردم به محل قبلی جمع آوری روستاها نیز اعتراض داشتند.
پناهی در پاسخ به این پرسش که آیا مکان قبلی تخلیه زبالههای مریوان یعنی عصرآباد که اعتراض مردم را برانگیخته بود از لحاظ محیط زیستی دارای استاندارهای کافی بود؟، میگوید: در شهر مریوان به خاطر وجود جنگلهای فراوان و آبراهها و چشمههای متعدد، تراکم بالای روستاها و دریاچه زریوار، پیدا کردن مکان مناسب برای تخلیه زبالهها کار دشواری است و اجرای کامل استانداردها امکان پذیر نیست.
وی تاکید میکند: اما آنچه روشن است، اگر در مکان قبلی جمعآوری زبالههای مریوان مدیریت درستی صورت میگرفت این مشکلات را نداشتیم. اگر شهرداری از قبل مدیریت خوبی داشت احتیاجی به مکانیابی جدید نبود.
رئیس محیط زیست مریوان میگوید: هر جایی برای جمعآوری زبالهها انتخاب شود ولی مدیریت درستی اعمال نشود و از تکنولوژیهای لازم بهره گرفته نشود همان مشکل قبلی تکرار خواهد شد.
اسدی اظهار میکند: در حال حاضر در شهرداری اعتبارات کافی برای ایجاد زیرساختها جهت جمعآوری زبالهها وجود دارد و برای مدیریت شیرابهها برنامههایی دیده شده ولی مکانیابی دشوار شده است و شهرداری هر مکانی را که انتخاب میکند معترضانی وجود دارند.
به گزارش ایسنا، شهرستان مریوان یکی از شهرستانهای استان کردستان در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر مریوان است. این شهرستان از شمال به شهرستان سقز، از شرق و جنوب شرقی به شهرستان سنندج، از جنوب به بخش نوسود از شهرستان پاوه و از غرب و شمال غربی به خاک عراق محدود است.
انتهای پیام
نظرات