«اسمعیل کریمزاده» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اهم اقدامات و فعالیتهای زنان روستایی و عشایری آذربایجانغربی در طی یک سال گذشته اظهار کرد: در مناطق روستایی و عشایری بهعلت در دسترس بودن مواد خام، منابع طبیعی و وجود افراد بیکار، کارآفرینی یک استراتژی موثر در توسعه کسب وکار و ایجاد اشتغال است و زنان کارآفرین میتوانند برای خود و دیگر اعضای خانواده ایجاد اشتغال کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه زنان عمدتاً در بخشهای غیررسمی فعالیت میکنند، از آموزشهای لازم در زمینه ارتقای مهارتهای حرفهای کم بهرهاند و از مباحث مرتبط با بازاریابی و بازاررسانی محصولات کمتر اطلاع دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی تصریح کرد: از اینرو آموزشهای کارآفرینی میتواند ضمن ارتقای مهارتهای حرفهای، آنها را با اصول و روشهای جدید بازاریابی، بازاررسانی آشنا کند و زمینه مساعدی برای توسعه کسب وکار فراهم کند.
کریمزاده با اشاره به اجرای طـرح ایجاد 600 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری در کشور، هدف از اجرای این طرح را توانمندسازی زنان روستایی از طریق جلب مشارکت و همکاریهای اجتماعی زنان روستایی در اداره جامعه محلی و تأمین مالی جهت حمایت از کسب و کارهای کوچک زنان برشمرد و افزود: در این راستا در نیمه دوم سال 94 در این استان نیز تعداد 40 صندوق در شهرستانهای مجری تفاهمنامه صندوق امید تشکیل شد که به ارکان و اعضا آنها آموزشهای لازم ارائه میشود.
این مسئول ادامه داد: استان آذربایجانغربی با تعداد 114 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری و با عضویت 3300 نفر(در 8 شهرستان) درسطح کشور مقام دوم رادارد.
کریمزاده اضافه کرد: این صندوقها در زمینههای مختلف کشاورزی و دامپروری و صنایع تبدیلی در سطح مشاغل خانگی به اعضا خود وام پرداخت کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: در این استان سهم زنان در تولید محصولات زراعی در مرحله کاشت 45 درصد ، داشت 23 درصد و برداشت 25 درصد بوده و درعملیات دامداری و چرا 20 درصد، در تعلیف 45 درصد، در مراقبت 43 درصد و در شیردوشی 87 درصد است.
وی با اشاره به اجرای طرح انتخاب، آموزش، ارائه خدمات مشاوره ساماندهی زنان کشاورز در جهت ارتقاء کیفیت و استانداردسازی تولیدات آنها برای رسیدن به افزایش و پایداری اشتغال با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: برگزاری 6 کارگاه آموزشی در راستای تولید محصول سالم، برگزاری دوره آموزشی آشنایی با اصول و قوانین استاندارد در محصولات کشاورزی و دامی برای 100 نفر و ایجاد 5 سایت تولید محصول سالم سبزی و صیفی از جمله اقدامات انجام شده در راستای انعقاد تفاهمنامه با ادارهکل استاندارد استان است.
وی با اشاره به اجرای تفاهمنامه همکاری با بسیج سازندگی و اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی ادامه داد: در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود جهت افزایش تولید و بهرهوری و افزایش شاخصهای آموزشی مهارتی و تأمین امنیت غذایی، پروژههای اقتصاد مقاومتی در زمینههای پرورش مرغ بومی و سایر ماکیان، پرورش قارچ خوراکی، پرورش ماهی، زنبور عسل، تولید کودورمی کمپوست و تولید محصولات گلخانهای برای زنان روستایی و پرورش کرم ابریشم آموزشهای لازم ارائه و در این راستا بیش از 200 نفراز زنان روستایی در کل استان از تسهیلات موجود استفاده کردهاند که اکثریت منجر به اجرای طرحهای تولیدی و اشتغالزایی شدهاند.
کریمزاده، برگزاری دورههای انفرادی برای 1500 نفر و دوره ترویجی برای 1268 نفر و دوره مهارتی برای 620 نفر ویژه زنان روستایی در سال 95 در زیر بخشهای مختلف کشاورزی از محل اعتبارات استانی و مشارکتی را از دیگر اقدامات انجام گرفته در سال گذشته در حوزه زنان روستایی و عشایری عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات