• دوشنبه / ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۶:۵۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 96011403799
  • منبع : نمایندگی فارس

گزارشی از ترکیب داوطلبان شوراها در فارس

گزارشی از ترکیب داوطلبان شوراها در فارس

ایسنا/فارس کنکاش در فلسفه تشکیل شوراها، در تمام جوامع نشان از تلاشی مدون برای احقاق حقوق آحاد مردم در بخش‌های مختلف دارد؛ تلاشی که بتواند زمینه‌ها را برای ارتقاء سطح رفاه و آسایش و امنیت افراد جامعه فراهم کند.

به گزارش ایسنا، شوراها در جمهوری اسلامی ایران، هم‌اینک جوانی است که در ابتدای دوران بلوغ قرار دارد اگرچه طی 18 سال گذشته همواره سایه سنگین سیاسی فکر کردن و سیاسی تصمیم‌ گرفتن، بر اقدامات و فعالیت‌های شوراها خصوصا در کلان‌شهرهایی نظیر شیراز، وجود داشته و دارد؛ سایه‌ای که علی‌رغم انکار تمام اعضای شوراها، تاثیراتش به شکلی ملموس احساس می‌شود.

اگرچه بررسی تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات شوراها خصوصا در یک دهه گذشته، نشان از بلوغ فکری و عملی اعضای این نهاد مدنی دارد اما اگر تمام توان اعضای شوراها، فارغ از اندیشه‌های سیاسی، طی کردن مسیر رشد و تعالی شهرها و گسترش مدنیت در شهرها بود، امروز گام‌های بلندتری در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و اقتصادی را شاهد بودیم.

صاحب‌نظران اعتقاد دارند که نیم‌نگاهی به ترکیب داوطلبان عضویت در شورای پنجم، نشان از فعال‌تر شدن احزاب و افراد دارای اندیشه‌های صرف سیاسی، برای حضور در پارلمان‌های شهری است؛ حال آنکه تمام کسانیکه در قالب‌های گروهی، جناحی و مستقل، گام اول را برای شرکت در انتخابات شوراها برداشته‌اند، در کلام اعتقادی به شورای سیاسی ندارند!

بررسی چهره‌های شاخصی که در این دوره، نام خود را به‌عنوان کاندیدای ورود به شورای شهر شیراز ثبت‌ کرده‌اند، در ابعاد مختلفی قابل تحلیل و بررسی است؛ اگرچه هنوز برای جمع‌بندی دقیق از شاکله فعالیت احزاب و گروه‌ها و ابراز نظر در مورد چهره‌هایی که به مرحله رقابت نهایی راه خواهند یافت، اندکی زود است.

نگاه به لیست داوطلبان نامزدی انتخابات شورا در شیراز، قطعا دسته‌بندی سه شاخه‌ای را برای افراد محرز می‌کند؛ بخشی از افراد به شکلی قطعی از چهره‌های اصلاح‌طلب، بخشی دیگری از چهره‌های اصولگرا و بخشی نیز در ذیل عناوینی همچون مستقل یا اعتدالگرا، طبقه‌بندی می‌شوند.

تحلیل داده‌های آماری داوطلبان این دوره از انتخابات شوراها، نشان‌دهنده رشد حضور چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و رغبت خبرنگاران برای حضور در این عرصه است؛ اگرچه در دوره‌های گذشته هم روزنامه‌نگارانی برای حضور در انتخابات شوراها، نام‌نویسی کرده بودند اما در این دوره، در سطح کشور و استان فارس و شیراز، شاهد رشد آماری این گروه هستیم.

سعید نظری، پیمان بهادری، مسلم وثوق، محسن تورع و فاطمه هاشمی‌نیک خبرنگار یا روزنامه‌نگارانی هستند که با گرایش‌های مختلف پا به عرصه کارزار انتخاباتی در شیراز گذاشته‌اند؛ سعید نظری و پیمان بهادری در جرگه افراد با تمایلات و اندیشه‌های اصلاح‌طلبی و مسلم وثوق و فاطمه هاشمی‌نیک با داشتن اندیشه‌های اصولگرایی، شناخته می‌شوند.

در این دوره شاهد حضور 20 نفر از 21 عضو کنونی شورای اسلامی شهر شیراز در انتخابات آتی هستیم؛ اکثریت این افراد را افراد با تمایلات سیاسی اصولگرایی تشکیل می‌دهند و عمدتا چهره‌هایی هستند که نام آنان در لیست اصولگرایان، گوی سبقت را از رقبا ربوده و وارد شورای شیراز شدند.

اگرچه صاحب‌نظران شانس زیادی برای اکثریت این افراد در دور پنجم قائل نیستند اما نباید از نظر دور داشت که برخی از این چهره‌ها علی‌رغم داشتن قرابت با تفکر اصولگرایی، مقبولیت خوبی نزد اعضای گروه‌ها و افراد دارای افکار اصلاح‌طلبی خصوصا شخصیت‌های معتدل این گروه سیاسی، دارند.

تعدادی از اعضای شورای اسلامی شیراز نیز که سابقه عضویت در دو یا سه دوره شورای اسلامی شهر شیراز را دارند، در این دوره از شانس بسیار کمتری برخوردار هستند و حتی شائبه اینکه نام آنان حتی در لیست اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان، جایی نداشته باشد نیز وجود دارد.

محمودرضا طالبان، محمدتقی تذروی، ابراهیم شعرا، رضا محمدیان، احمدرضا نقیب‌زاده، غلام‌مهدی حقدل و محمدرضا هاجری و غلامعلی ترابی از چهره‌هایی هستند که احتمال قرار گرفتن نام آنان در لیست اصولگرایان بیش از دیگران وجود دارد.

از طرفی، سید کمال پاک‌فطرت، سید محمدکاظم دستغیب و علی راستگو، از افراد شاخصی هستند که دیدگاه‌هایشان به اصلاح‌طلبان نزدیک است و شانس آنان برای حضور در لیست اصلاح‌طلبان وجود دارد.

مظفر مختاری و عباس افراسیابی‌کشکولی نیز از دیگر اعضای شورای چهارم شهر شیراز هستند که به نوعی دارای پایگاه‌های رای محسوب می‌شوند اگرچه قرار دادن آنان در فهرست گروه‌های سیاسی با توجه به رفتارهای سیاسی آنان، کمی دشوار به نظر می‌رسد.

به گزارش ایسنا، در میان سایر چهره‌هایی که در این دوره از انتخابات نام‌نویسی کرده و گام اول را برای ورود به کارزار انتخاباتی برداشته‌اند، با افراد صاحب‌نام و شاخص سیاسی مواجه می‌شویم؛ افرادی که هم‌اینک در احزاب مختلف اصلاح‌طلب و اصولگرایی فعالیت داشته و بعضا مسئولیت‌هایی را عهده‌دار هستند.

سید عبدالرزاق موسوی، بهمن حاجات‌نیا، نوذر امامی، احمد تنوری، سید محمدامین جعفری‌حسینی، غلامرضا عسکری، ملک‌قیصر شهریاری، لیلا دودمان و سولماز دهقانی و ... چهره‌هایی هستند که به‌عنوان افراد با گرایش فکری اصلاح‌طلبی دسته‌بندی می‌شوند و تعدادی از آنان نیز هم‌اینک مسئولیت‌هایی را در احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلبی عهده‌دار هستند.

از دیگر سو، سیروس سجادیان، سیروس پاک‌فطرت، حجت‌الاسلام سیدعبدالرسول میری، هیبت‌الله رزمجو، معصومه زارع و ... چهره‌های شاخص و شناخته‌ شده‌ای هستند که در این دوره از انتخابات داوطلب نمایندگی شوراها در شیراز شده‌اند.

سیروس سجادیان که سابقه فرماندهی انتظامی فارس را در کارنامه دارد، به همراه سید عبدالرسول میری که پیش از این عضو شورای دوم شهر شیراز بوده است، خود را مستقل معرفی کرده‌اند و سیروس پاکفطرت نیز به‌عنوانی یکی از افرادی‌یکه سابقه عضویت در شورای شیراز را دارد، پیش از این در فهرست اصولگرایان دارای جایگاهی بوده است.

اما هیبت‌الله رزمجو بیش از آنکه چهره‌ای سیاسی باشد، به واسطه حضور برادرش در عرصه سیاست و مدیریت، جایگاهی پیدا کرده و برخی صاحب‌نظران اندیشه‌های او را به جبهه پایداری نزدیک می‌دانند.

به گزارش ایسنا، آمارها نشان دهنده رشد حدود 10 درصدی تعداد داوطلبان در شهرستان شیراز است. اگرچه آمار تعداد داوطلبان در برخی حوزه‌های شهری و روستایی کاهش تا حدود 5 درصد را نیز نشان می‌دهد.

براساس آمار در پنجمین دوره از انتخابات شوراهای شهر، شاهد رشد حدود 9.5 درصدی در تعداد کل داوطلبان و بیش از 20 درصدی در تعداد داوطلبان حوزه شهری هستیم اما آمارها حکایت از رشد منفی 2.5 درصدی در تعداد داوطلبان شوراهای روستایی است.

به گزارش ایسنا، بررسی آماری بین تعداد داوطلبان شوراهای شهری در دوره‌های چهارم و پنجم، نشان از کاهش حدود 20 درصدی تعداد داوطلبان در شهر زرقان و کاهش 16 درصدی در شهر خان‌زنیان دارد. بیشترین رشد آماری در تعداد داوطلبان حوزه شهری با 43.5 درصد در شهر صدرا دیده می‌شود و شیراز با 9.8 درصد افزایش در رتبه دوم قرار دارد.

بررسی سه بخش شهرستان شیراز منجر به تحلیل‌های قابل توجهی خواهد شد به‌طوریک تعداد کل داوطلبان در بخش‌های مرکزی و زرقان رشد کم و تعداد داوطلبان در بخش ارژن رشد خوبی داشته است.

به گزارش ایسنا، هنوز برای ارائه تحلیلی دقیق و کامل از وضعیت رقابت‌های انتخاباتی زود است و باید تا هفته‌های آغازین اردیبهشت ماه صبوری کرد؛ اما تعدد حضور چهره‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا در این دوره انتخابات خصوصا در کلانشهر شیراز، حاکی از گرم بودن بازار انتخاباتی سیاسی است. موضوعی که از نگاه تحلیلگران و صاحب‌نظران مسائل اجتماعی و حوزه شوراها، اگر منجر به سیاسی شدن شورای شهر شود، نتیجه مطلوبی به‌دنبال نخواهد داشت. همانگونه که در شورای چهارم شهر شیراز، پررنگ شدن تمایلات سیاسی در برخی حوزه‌ها آسیب‌هایی را به همراه داشت.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha