• دوشنبه / ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ / ۰۷:۳۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96011403273
  • خبرنگار : 71132

/اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال/

اولادقباد: اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی است

اولادقباد: اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی است

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به افزایش سالانه جمعیت متقاضی کار خواستار هدف‌گذاری مشخصی برای رشد اقتصادی بالاتر و نرخ بیکاری تک‌رقمی شد.

فریده اولاد قباد در گفت‌وگو با ایسنا، اقتصاد مقاومتی را روشی برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان عنوان کرد و گفت:‌ برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و تولید داخلی کشور و تلاش برای خوداتکایی، روزافزون باشد چرا که مشخصه اصلی یک اقتصاد مقاوم انعطاف‌پذیری در برابر شوک‌های خارجی است.

وی اضافه کرد: افزایش تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال برای رفع چالش‌های موجود نیازمند سیاست‌ها و برنامه‌های بلندمدت است. از جمله این چالش‌ها مشارکت ناکافی بخش خصوصی، رقابت‌پذیری کم اقتصاد، عدم استفاده از حداکثر ظرفیت تولیدی کشور و بالا بودن ریسک در اقتصاد و پایین بودن بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشور است.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات ساختاری در فضای کسب و کار، وجود قوانین و مقررات متعدد و ناسازگار و وابستگی به درآمدهای نفتی، خاطرنشان کرد: متأسفانه نظام تأمین مالی کشور ما وابستگی شدیدی به بانک‌ها دارد و ما شاهد پایین بودن نرخ بازگشت سرمایه در فعالیت‌های تولیدی هستیم. ضمن اینکه طبق آمارهای رسمی طی 10 سال اخیر نزدیک به 8 میلیون نفر به جمعیت متقاضی کار افزوده می‌شود و برآوردها حاکی از افزایش سالانه نیروی کار است لذا، رشد اقتصادی بالاتر و نرخ بیکاری تک رقمی باید در اولویت کاری قرار گیرد.

این نماینده مجلس با تأکید بر لزوم بهبود محیط کار و تقویت توان رقابت پذیری، اصلاح قوانین و مقررات مربوطه و افزایش شفافیت، تصریح کرد: در همین راستا استقرار سیستم یکپارچه و الکترونیکی گمرکی، توسعه پیوند بین صنایع، اصلاح برنامه‌های آموزش عالی برای انطباق با نیازهای بازار و افزایش مهارت‌های درسی و فراگیر کردن سامانه‌های خدمات الکترونیکی می‌تواند کمک شایانی به رشد اشتغال کند.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس با تأکید بر ضرورت حمایت از بنگاه‌های اقتصادی برای استفاده از فناوری‌های داخلی و توسعه صندوق‌های حمایت از کارآفرینی، افزود: در این راستا باید تمهیدات لازم را برای حمایت از مشاغل سبز و همچنین بهره‌گیری از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های برتر در صنعت برای پیشگیری از پدیده مهاجرت مغزها بیندیشیم و استانداردهای فنی و حرفه‌ای را متناسب با نیاز بازار کار بازنگری کنیم و مشاغل خانگی که مهمترین نقطه شروع اشتغال است را ترویج و تقویت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha