به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری فاکس نیوز، این اقدام دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا باعث تغییر سیاست دولت باراک اوباما، رئیسجمهور سابق این کشور مبنی بر محدود کردن نقش شبه نظامی سازمان سیا و آغاز مجدد اختلافات شدید میان سازمان سیا و پنتاگون میشود.
این اختیار جدید که پیشتر افشا نشده بود بیانگر تغییر فاحش از یک رویکرد مشارکتی است که تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به یک اقدام استاندارد تبدیل شده بود. براساس این اقدام استاندارد، سازمان سیا از پهپادها و دیگر منابع اطلاعاتی برای مکانیابی تروریستهای مظنون استفاده میکرد و سپس ارتش حملات واقعی را انجام میداد.
مقامات آمریکایی گفتند: حمله پهپادی آمریکا در مه 2016 که در آن ملا منصور، رهبر طالبان در پاکستان کشته شد بهترین نمونه از این رویکرد ترکیبی بود.
دولت اوباما برای ارتقای شفاف سازی و مسئولیت پذیری، ارتش را مسئول انجام حملات تعیین کرده بود. سازمان سیا که تحت ماموران مخفی فعالیت دارد ملزم نبود تا تعداد تروریستهای مظنون یا غیرنظامیانی را که در حملات پهپادی میکشت، اعلام کند اما پنتاگون باید علنا گزارشی را درخصوص حملات هواییاش منتشر میکرد.
ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که میخواهد مبارزات با داعش و دیگر گروههای شبهنظامی را تسریع بخشد. مقامات آمریکایی گفتند: سازمان سیا نخستین بار از این اختیار جدیدش در اواخر فوریه سال جاری میلادی در حمله به ابوالخیر المصری، یکی از رهبران القاعده در سوریه استفاده کرد.
حمله به المصری داماد اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده در شمال سوریه گزارش شده بود اما مشخص نبود که سیا این حمله را تحت این اختیار جدیدش انجام داده است و مقامات آمریکایی همچنان در حال ارزیابی این حمله هستند.
این در حالی است که سخنگوی پنتاگون و سازمان سیا هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکردهاند.
انتهای پیام
نظرات