به گزارش ایسنا، امیر هامونی در نشست خبری که امروز به مناسبت پذیرش نماد فرابورس در بازار پایه الف فرابورس تشکیل شد، گفت: یکی از مهمترین مزیت هایی که بازار پایه الف فرابورس دارد، این است که سهامداران میتوانند به صورت آنلاین سهام خودِ بورسها را هم داد و ستد کنند. در صورتی که قبلا این امکان برای سهامداران وجود نداشت.
وی با بیان اینکه در روزهای پایان سال ۱۳۹۵ شاهد بازگشایی نماد فرابورس خواهیم بود، ادامه داد: رایزنیهایی شده که صندوقهای سرمایهگذاری نیز برای سرمایهگذاری در سهام بورسها ورود کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه این نشست خبری از طریق ID اینستاگرام فرابورس به صورت زنده برای همه پخش میشود، گفت: برای اولین بار تصمیم گرفتیم برای این مراسم پخش زنده داشته باشیم تا شفافیت را از خودمان شروع کنیم. خیلی از سهامداران در مجمع خودمان یا دیگر مجامع میتوانستند محتوای این جلسه را از طریق رسانهها داشته باشند اما ما خواستیم بنا به خواسته سهامداران کل محتوای جلسه عینا بازتاب داده شود.
هامونی ادامه داد: اعتقاد دارم که شفافیت را هر چه بیشتر در بازار بورس گسترده کنیم، عمق بازار بیشتر شده و به نقدشوندگی هم کمک میکند. لذا این مراسم هم پخش زنده میشود و هم فایل صوتی و تصویریاش در سایت فرابورس و مراجع لازم گذاشته خواهد شد تا سهامداران فرابورس و سهامداران بالقوه فرابورس این فایل را به عنوان یک سند رسمی تلقی کنند. امیدواریم این اتفاق بتواند رکن سوم بازار سرمایه یعنی شفافیت را پررنگ کند.
وی اضافه کرد: رکن اول در بازار سرمایه مربوط به بهموقع بودن اطلاعات و رکن دوم مربوط به قابلیت اتکایی است که اطلاعات شرکتها باید داشته باشند اما رکن سوم به شفافیت مربوط میشود و میگوید باید بین مدیران شرکت و سهامداران شرکت ارتباط دو طرفه وجود داشته باشد. در نتیجه این قبیل مراسم در رکن سوم بازار سوم میگنجد و انتظار داریم باقی شرکتهایی هم که عرضه اولیه میشوند، با این نگاه به بازار سرمایه وارد شوند و بدانند که نهتنها برای عرضه اولیه بلکه برای باقی اطلاعات هم بهتر است از این ساز و کار برای شفافیت بیشتر کمک بگیرند و با استفاده از آن به بازار سرمایه عمیق بیشتری ببخشند.
مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه این مراسم به توضیحاتی درباره امیدنامه شرکت فرابورس ایران پرداخت. امیدنامه شرکت فرابورس در سایت فرابورس موجود است و فعالان بازار سرمایه میتوانند برای آگاهی از آن به سایت این شرکت مراجعه کنند.
هامونی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره امیدنامههای شرکتها گفت: متاسفانه در بازار سرمایه به امیدنامهها کمتر توجه میشود شاید یکی از علتهایش این است که امیدنامهها در کدال منتشر نمیشوند ولی در بورسها منتشر میشوند. البته امیدنامه شرکت فرابورس هم در سایت فرابورس و هم در کدال منتشر شده است.
وی درباره سرمایه شرکت فرابورس ایران نیز اظهار کرد: سرمایه شرکت ۷۰ میلیارد تومان است البته این شرکت در سال ۱۳۷۵ با سرمایه ۱۰ میلیارد تومان شروع به فعالیت کرده و هیچ سرمایه دیگری هم در این سالها اضافه نشده و همه افزایش سرمایهها از محل سود انباشته و اندوخته بوده است.
هامونی در پاسخ به سوالی درباره کنترل نرخ سود اسناد خزانه اسلامی گفت: اسناد خزانه کمتر از ۲.۵ درصد فرابورس را شامل میشوند، این بازار چه توسعه پیدا کند، چه نکند، در توسعه فرابورس چندان تاثیرگذار نیست. اسناد خزانه اسلامی انعکاس شفاف واقعی بازار پول در کشور است. اگر اتفاقی در اسناد خزانه افتاده، ریشهاش به بازار پول برمیگردد که چندان شفاف نیست. در حال حاضر ما بازار بین بانکی را داریم که حجمش ۶۰ برابر اسناد خزانه اسلامی است و این بازار به بازار اسناد خزانه اسلامی سینگالدهی میکند و باعث تعیین نرخ میشود.
مدیرعامل فرابورس ایران تاکید کرد: از آنجایی که در بازار اسناد خزانه اسلامی شفافیت وجود دارد و نرخ سودش دیده میشود، به چشم میآید اما در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و بازار پول نرخهایی بالاتر از این داده میشود اما از آنجایی که این بازار غیرشفاف است، نرخهای آن به چشم نمیآید.
انتهای پیام
نظرات