• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۴:۵۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95121711477
  • خبرنگار : 71553

یک جامعه شناس تاکید کرد

فرهنگ مردسالار مانعی در برابر حضور زنان در مناصب قدرت

فرهنگ مردسالار مانعی در برابر حضور زنان در مناصب قدرت

یک جامعه شناس گفت: حضور زنان در مناصب قدرت در فرهنگ مرد سالاری پذیرفته نیست و این امر به عنوان یکی از موانع پیش روی زنان در کسب مناصب بالای مدیریتی است.

امان الله قرایی مقدم درگفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه  سیستم آموزشی می‌تواند در ترغیب زنان به مشارکت‌ سیاسی موثر باشد، اظهارکرد: این آموزش می تواند در محیط دانشگاه،مدرسه، دوستان، رسانه، خانواده و ... صورت گیرد  البته آموزش انسان از لحظه تشکیل نطفه در رحم مادر آغازمی‌شود و چارچوب زندگی‌اش شکل می‌گیرد. در کل آموزش می‌تواند بر زندگی افراد از جمله مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان بسیار موثر باشد.

وی افزود: نقش و حضور زنان در جامعه روز به روز پررنگ‌تر می‌شود. آنان توانسته‌اند در مشاغل مهمی از جمله پزشکی، وکالت و تدریس در دانشگاه فعالیت کنند و به  مراحل عالی برسند. بنابراین حضور زنان در جامعه کمرنگ نشده اما در برخی از مشاغل حساس مانند ریاست جمهوری این موضوع کمی متفاوت است و حتی در کشوری مانند آمریکا یک زن به عنوان رییس جمهور انتخاب نشده است. 

قرایی‌مقدم ادامه داد: انتخاب یک زن به عنوان رییس جمهور هنوز مورد پذیرش اذهان عمومی نیست ولی فرایند حضور زنان در مناصب سیاسی تندتر شده است البته پذیرفته نشدن این موضوع در ذهن آحاد مردم به مسائل فرهنگی نیز  بازمی گردد به طوری که تا همین اواخر یک زن نمی‌توانست قاضی شود.

این جامعه شناس اضافه کرد: اگر وضعیت زنان در کشور را با کشورهایی نظیر خودمان مقایسه کنیم مشاهده خواهیم کرد که در حال حاضر زنان حرکت رو به جلویی در کشور دارند و حضور زنان در جمهوری اسلامی مشروعیت پیدا کرده است و امکان از بین بردن این رویکرد در آینده وجود ندارد.

وی با اشاره به استفاده از ضرب المثل‌هایی مانند«عقل زن ناقص است» گفت: استفاده از این گونه ضرب المثل‌ها، ابزار خرسندی از تولد فرزند پسر ، ارج نهادن به جایگاه پسرخانواده و کوچک شمردن دختران خانواده و رفتارهایی از این قبیل باعث می‌شود زنان خواسته یا ناخواسته تحقیر شوند البته خوشبختانه این رفتارها در حال کمرنگ شدن است.

قرایی مقدم در پایان اظهارکرد:هزینه‌ کار سیاسی برای زنان در جامعه  بیشتر است و بخشی از این امر به فرهنگ کشور باز می‌گردد زیرا این رفتارها نوعی سنت شکنی است. به‌طور کلی سنت شکنی در موضوعات اقتصادی، سیاسی، هنری و ... و هر نوآوری، هزینه‌هایی به همراه دارد. اگر هزینه کاری از سودش بیشتر باشد طبیعی است که فرد از انجام آن منصرف می‌شود اما این موضوع دلیلی بر عقب نشینی نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha