• سه‌شنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 95121711464
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد با کمبود قرقبان مواجه است

کهگیلویه و بویراحمد با کمبود قرقبان مواجه است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان با کمبود قرقبان مواجهیم بطوریکه برای هر 20 هزار هکتار جنگل استان یک قرقبان وجود دارد.

به گزارش ایسنا، عزت‌الله بهشتی فر در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار کرد: برای حفاظت از هر 20 هزار هکتار جنگل این استان یک قرقبان وجود دارد درحالی که بطور استاندارد باید برای هر 2000 هکتار یک قرقبان داشته باشیم.

وی بیان کرد: 18 هزار هکتار از 34 هزار هکتار گیاهان دارویی کشت شده این استان در دولت تدبیر و امید انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طی سالجاری در 2 هزار هکتار زمین مستعد کشت گیاهان دارویی انجام ‌شده و توسعه گیاهان دارویی یکی از اولویت های ماست.

بهشتی فرد تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در زمینه جنگل‌کاری مشارکتی، کشت گیاهان دارویی و جلب مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی سه رتبه برتر کشوری کسب کرد و بهره‌بردار نمونه کشوری در سال جاری از منطقه تنگ سرخ بویراحمد انتخاب شد.

وی ضمن تشکر از تلاش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی گفت: نقش رسانه‌ها باعث افزایش مشارکت و هم‌افزایی بخش دولتی و خصوصی در صیانت از منابع طبیعی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از اجرای طرح تأمین آبگرمکن های خورشیدی در منطقه محروم "سیلاب کلوار" خبر داد و عنوان کرد: با این اقدام قطع درختان و جنگلها در این منطقه 30 درصد کاهش یافت.

بهشتی فر تاکید کرد: در این منطقه هر خانوار سالانه 2700 کیلوگرم چوب جنگلی برای سوخت مصرف می‌کردند که هم اکنون کاهش یافته است. منابع طبیعی پیشتاز طرح‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی گفت: با همکاری دستگاه قضایی تصرفات عرصه‌های منابع طبیعی کاهش یافته اما هنوز به دلیل پراکندگی عرصه‌ها قطع درختان کاهش نیافته است. ریزگردها یک تهدید جدی برای طبیعت است و بیماری خشکیدگی جنگل‌های بلوط در استان براثر ورود ریز گردها صورت می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: بررسی کاهش قطع درختان و امحای کوره‌های زغالی در کوه حاتم و منطقه تشان در مرز با استان خوزستان در حال پیگیری است و مأموران منابع طبیعی بر این منطقه نظارت دارند و این امر نیازمند حمایت سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی استان خوزستان است.

بهشتی فر در خصوص برخی شایعات مبنی بر ویلاسازی مدیران تصریح کرد: این مساله صحت ندارد و ویلاسازی های منطقه سروک جزو زمین‌های کشاورزی و با امور اراضی است با پروژه‌هایی که توجیه فنی و شرایط زیست محیطی ندارند، موافقت نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: محدودیت‌های اعتباری و امکانات باعث شده که فعالیت‌های فرهنگی اولویت منابع طبیعی برای جلب مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: تأکید مقام معظم رهبری در خصوص داشتن پیوست زیست محیطی طرح‌های عمرانی راهگشای بخشی از مشکلات منابع طبیعی در فرآیند موافقت با اجرای برخی طرح‌های عمرانی شده است.

بهشتی فرد درباره برداشت گیاهان کوهی و دارویی در استان عنوان کرد: فقر مالی و بیکاری یک مساله جدی و تهدید حیات منابع طبیعی است. کمبود نیروی انسانی و امکانات و تأخیر چندماهه در پرداخت حقوق قرق بان ها که حدود 70 نفر هستند، از دیگر مشکلات منابع طبیعی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha