به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در گزارش صندوق نجات کودکان (که یک نهاد غیردولتی و سازمان بینالمللی خیریه است) و بزرگترین بررسی سطح بهداشت عقلی در سوریه را انجام داده، آمده است: کودکان سوریه تا حد زیادی از احساساتی چون ترس و یا خشم در رنج و عذاب هستند.
بیشتر این کودکان که دو سومشان یا یکی از نزدیکان خود را از دست دادهاند یا خانهشان در بمبارانها هدف قرار گرفته و یا آسیب دیدهاند، نشانههای اضطراب شدید داشته و از حمایت روانی لازم محروم هستند. والدین آنها نیز نتوانستهاند خود را با شرایط وفق دهند. این آسیبهای روانی شامل اختلالات خواب، اقدام به خودآزاری و خودکشی در این کودکان است.گروهی از آنان نیز قدرت سخن گفتن را از دست دادهاند.
این نتایج با بررسی هفت استان و مصاحبه از بیش از ۴۵۰ کودک، پدر، مادر ، معلمان این کودکان و روانشناسان بیشتر در مناطق تحت کنترل مخالفان در استانهای ادلب، حلب و حسکه به دست آمد.
درگیریهای داخلی در سوریه موجب مرگ صدها هزار تن و آوارگی بیش از ۱۱ میلیون سوری و بدترین بحران آوارگان جهان شد.
صندوق نجات کودکان اعلام کرد، برخی کودکان مجبور شدند برای کسب درآمد و گذران زندگی به گروههای شبه نظامی ملحق شوند.
این کودکان درمقابل چشمان خود مرگ دوستان و اعضای خانوادهشان را دیدند، اینها نسل بعدی سوریه هستند که باید کشور ویران شده شان را از نو بسازند.
طبق این گزارش اگر آسیبهای روانی کودکان سوری درمان نشوند این آسیبهای روزانه احتمال دارد پیامدهای دیگری داشته و بر روند رشد مغزی این کودکان در سنین رشد تاثیر منفی بگذارد و این احتمال وجود دارد که شرایط جسمی و روحی آنان در دوران بلوغ بیشتر شودو آنها با مشکلاتی چون افسردگی و بیماریهای قلبی مواجه شوند.
طبق مصاحبههای انجام شده بیشتر کودکان سوری روحیه تهاجمی تری پیدا کردهاند و یا نشانههای اضطراب شدید در آنها دیده میشود.
فراس، پدر پسر بچه سوری سه ساله میگوید: پسرم نیمههای شب هراسان از خواب بیدار میشود و فریاد میزند.
کمبود تعداد مدرسهها نیز به بحران مذکور دامن میزند.
براساس آنچه در گزارش مذکور آمده است، یک سوم مدارس یا تخریب شدهاند و یا به محل اسکان آوارگان، پایگاههای نظامی و یا اتاقهای شکنجه تبدیل شدهاند.
صندوق نجات کودکان در گزارش خود به افزایش خشونتهای خانوادگی از جمله استخدام کودکان در گروههای شبه نظامی و به ازدواج درآوردن دختران کوچک حتی ۱۲ ساله اشاره و افزایش برنامههای بهداشت ذهنی در کل سوریه و تامین مالی برای برنامههای حمایت روانی و آموزشی معلمان خواسته شده است.
در پایان این گزارش آمده است، کودکان سوری نیاز دارند دلیل اصلی این فشارهای روانی که همان خشونت است در شهرها و روستاهای سوریه پایان یابد.
انتهای پیام
نظرات