• دوشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 95121610402
  • منبع : نمایندگی مرکزی

فراز و نشیب­‌های پرورش زالو در اراک

فراز و نشیب­‌های پرورش زالو در اراک

ایسنا/مرکزی طیبه صدری پرورش زالوی طبی را با چهار زالو به مدت شش ماه و با حمایت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اراک و صندوق حمایت از کارآفرینی آغاز کرده است.

این پرورش دهنده زالوی طبی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شش ماه است که این فعالیت را با فاز پرورش شروع کرده ­ایم. ایده پرورش زالو زمانی به ذهنم رسید که پیشرفت در این کار را در ایران شاهد شدم و با توجه به اینکه در استان مرکزی کسی این فعالیت را آغاز نکرده بود به عنوان اولین نفر دست به این اقدام زدم.

وی افزود: با حمایت دانشگاه آزاد اراک مکان پرورش زالوها به سرعت در مرکز رشد این دانشگاه فراهم شد و مشکلی که در این مسیر وجود داشت مربوط به بانک بود که پرداخت تسهیلات 15 میلیون تومانی برای شروع این کارآفرینی را با تاخیر به انجام رساند.

صدری گفت: پرداخت تسهیلات به جهت طی مراحل قرارداد و بروکراسی­ های موجود و ... سه ماه به طول انجامید و باعث شد زالوها دیر به دست من رسیده و آنها را با قیمتی گرانتر خریداری کنم، همچنین به دلیل نبود اعتبار برای تهیه دستگاه تصفیه آب که از الزامات این کار است، بسیاری از زالوها تلف شدند و سودی عاید نشد.

وی در ادامه گفت: در مجموع این امکان وجود دارد که فاز پرورش را در 6 ماه و تکثیر را در 14 ماه با شرایط کنترل شده به انجام رساند.  

صدری با اشاره به اینکه ابتدا پرورش را آغاز کرده و سال بعد امر تکثیر این جانور را آغاز می­کنیم، بیان کرد: در پرورش این موجود، ابتدا لاروها را تهیه کرده و بزرگ می­ کنیم که تبدیل به زالوی طبی می ­شود و در نهایت آنها را برای مصارف طبی و درمانی به فروش می­ رسانیم.

وی نژاد زالوها را هیرودو مدیسینالیس و ایرانی عنوان کرد و گفت: زالوهای طبی دارای خطوطی هستند و برخی هم کاملا پشت سبز هستند که زالوی درجه یک به شمار می­ روند.

وی در خصوص شرایط و ظروف نگهداری زالوها گفت: علت تفاوت اندازه ظروف نگهداری زالوها این است که گاهی شرایطی ایجاد می ­شود که طی آن در یک ظرف زالوها شروع به تلفات دادن می­ کنند، از این رو برای اینکه همه زالوها را از دست ندهیم، آنها را طبقه بندی می­ کنیم تا اگر میکروبی در یکی از ظروف بود همه زالوهای موجود از بین نروند.

صدری اظهار کرد: باید در هر ظرف 10 لیتری حدود 100 عدد زالو وجود داشته باشد. زالوها هر 10 روز یکبار پوست اندازی می­ کنند، از این رو در داخل هر ظرف سنگ­ ریزه و تکه­ های کوزه شکسته قرار داده می شود تا این امر تسهیل شود.

وی تصریح کرد: حدود 6 ماه به طول می‌انجامد تا یک لارو به اندازه زالوی بالغ رشد کند. در حال حاضر آنها رشد کرده و اغلب به فروش رفته­ اند.

صدری در مورد شرایط آب برای نگهداری زالوها گفت: این شرایط بسیار حساس است آنها به آمونیاک و نمک حساس هستند از این رو ظرف ­ها به دستگاه تصفیه آب وصل هستند.

وی ادامه داد: قیمت دستگاه تصفیه آب سه میلیون تومان است، اما اگر یک میلیون زالو بخرید و بقیه سرمایه را برای تهیه دستگاه تصفیه آب هزینه کنید بهتر از این است که همه زالوها را از دست بدهید.

صدری گفت: در این مسیر تلفات زالو بسیار داشتیم چراکه تسهیلاتی که از صندوق کارآفرینی دریافت کردیم 15 میلیون تومان بود و این رقم برای کسی که می­ خواست این مهم را به صورت صنعتی آغاز کند بسیار کم بود به همین سبب در ابتدا نتوانستیم دستگاه تصفیه آب خریداری کنیم و زالوها به دلیل ویژگی ­های آب شهر اراک تلف شدند.

وی ادامه داد: آب شهر اراک مشکل دارد و اگر از ابتدا دستگاه تصفیه آب داشتیم اصلا شاهد تلفات آنها نمی­ شدیم. آب ظروف نگهداری را یک روز در میان عوض می­کنیم، اما با وجود دستگاه تصفیه آب و نبود تلفات این زمان می­ تواند بیشتر و در حدود سه تا چهار روز هم باشد.

صدری تصریح کرد: تعویض آب از این لحاظ دارای اهمیت بسیار است که اگر زالوی مرده از ظرف خارج نشود، همانند یک میوه گندیده که دیگر میوه ­ها را خراب می­ کند، بقیه زالوها را نیز تلف می­ کند، اما زالو در محیط مرطوب می­ تواند تا 48 ساعت بدون آب زنده باشد.

این پرورش دهنده زالو گفت: غذادهی آنها هر دو ماه یکبار صورت می­ گیرد و باید شرایط را سنجید و تعداد تلفات را در یک هفته یا یک ماه بررسی کرد که این مهم در قالب گزارشی تهیه می­ شود.

وی افزود: غذای این موجودات در واقع خون و گیاه است، اما به دلیل مسائل بهداشتی اجازه داریم که به آنها فقط گیاه بخورانیم.

وی خاطرنشان کرد: برای پرورش به صورت خانگی نیاز به پنج میلیون تومان اعتبار است و می ­توان تا سه هزار زالو را به این شیوه پرورش داد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha