• شنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95121408787
  • خبرنگار : 71523

سرپرست مدیریت کل اوپک و روابط با مجامع انرژی خبر داد

افزایش ۲۸ میلیون دلاری درآمد نفتی ایران

افزایش ۲۸ میلیون دلاری درآمد نفتی ایران

سرپرست مدیریت کل اوپک و روابط با مجامع انرژی با اشاره به اجرا شدن برجام و افزایش تولید ایران، گفت: ایران توانست صادرات خود را به بیش از دو میلیون بشکه در ژانویه برساند که با قیمت‌های فعلی نفت ۲۸ میلیون دلار به درآمدهای نفتی ایران اضافه شد.

به گزارش ایسنا، بهروز بیک‌علیزاده در همایش علمی پژوهشی برجام و اقتصاد مقاومتی با اشاره به قیمت نفت خام در سال‌های اخیر، اظهار کرد: قیمت نفت خام از اواسط سال ۲۰۱۴ از بالای ۱۱۰ دلار بشکه تنزل پیدا کرد و در اوایل سال ۲۰۱۶ به کمتر از ۴۰ دلار رسید. مهم‌ترین عامل افزایش قیمت در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ افزایش تولید بود.

وی ادامه داد: در زمان تحریم تولید نفت ایران با یک میلیون کاهش به روزانه دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید، در حالی که تولید عراق از سه میلیون بشکه به سه میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه و تولید عربستان به بالای ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده بود. این وضعیت در سال ۲۰۱۵ همچنان ادامه داشت در حالی که تولید ما همچنان بین دو میلیون و ۷۰۰ تا دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه بود تولید عراق به بیش از چهار میلیون بشکه رسید و عربستان رکورد ۱۰ میلیون بشکه را شکست.

سرپرست مدیریت کل اوپک و روابط با مجامع انرژی در مورد دلایل عربستان برای افزایش تولید، توضیح داد: دلیل عربستان برای افزایش تولید این بود که می‌خواهند شیل‌ اویل را از بازار خارج کنند اما این دلیل واقعی نبود و طبق آمار در سال ۲۰۱۵ که قیمت نفت پایین بود تولید شیل ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافت.

بیک‌علیزاده با بیان این‌که در زمان کاهش قیمت نفت فشار مالی روی دوش عربستان به شدت سنگینی می‌کرد، اظهار کرد: بدهی این کشور رو به افزایش بود و خرید نظامی بار مالی سنگینی برای عربستان داشت. با موفقیت برجام در ژانویه ۲۰۱۶، ایران تولید خود را ۶۰ هزار بشکه افزایش داد که در این زمان عربستان پیشنهاد فیریز نفتی را مطرح کرد که براساس آن ایران باید تولید خود را تا مرز دو میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه و عربستان تولید خود را تا ۱۰ میلیون بشکه نگه می‌داشت.

وی با تاکید بر این‌که استراتژی ایران افزایش تولید نفت بود، ادامه داد: ایران اعلام کرد می‌خواهد تولید خود را تا پایان سال تا یک میلیون بشکه افزایش دهد. در این راستا جلسه‌ای در دوحه برگزار شد و اعلام کردند اگر ایران می‌خواهد تولید خود را فریز کند در این جلسه شرکت کند در غیر این صورت دعوت خودمان را پس خواهیم گرفت. این جلسه برگزار نشد و ایران روی نظر خود پافشاری داشت و تولید خود را افزایش می‌داد. سفرهای متعددی در آن زمان انجام شد و پیشنهادهای مختلفی به ایران داده شد، اما ایران اعلام کرد تولید قبل از تحریم‌ها را می‌خواهیم.

سرپرست مدیریت کل اوپک و روابط با مجامع انرژی با اشاره به برگزاری اجلاس ۱۷۰ اوپک، گفت: اعضای اوپک در این اجلاس به این نتیجه رسیدند که تولید اوپک باید حداکثر ۳۳ میلیون بشکه باشد. ایران اعلام کرد که سه میلیون و ۹۷۵ هزار بشکه تولید خواهد کرد. در نهایت اجلاس ۱۷۱ اوپک برگزار شد و قرار شد کشورهای اوپک بخشی از تولید خود را کاهش دهند، اما ایران اجازه داشت تولید خود را ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد. کشورهای غیراوپک هم توافق کردند تولید خود را ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند.

بیک‌علیزاده با بیان این‌که در حال حاضر ۸۵ درصد به تعهدات عمل شده، گفت: ما توانستیم صادرات خود را در ژانویه به بیش از دو میلیون بشکه در روز برسانیم که با افزایش قیمت‌ها روزی ۲۸ میلیون دلار به درآمد نفتی ایران اضافه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha