• جمعه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 95121308145
  • خبرنگار : 71368

تهرانگردی مسجدجامعی در کهریزک

از راه اندازی مرکز تئاتر معلولان تا لزوم مناسب‌سازی سینماها

از راه اندازی مرکز تئاتر معلولان تا لزوم مناسب‌سازی سینماها

احمد مسجد جامعی صبح امروز در هشتاد و نهمین تهرانگردی خود مهمان اهالی آسایشگاه کهریزک شد.

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در این بازدید با بیان اینکه این آسایشگاه در محله قدیمی کهریزک که زمین‌های متعلق به فخرالدوله مادر امینی نخست وزیر پهلوی بود ایجاد شد، گفت: در ابتدا این مرکز با 2 الی 3 اتاق شروع به کار کرد اما رفته رفته این مرکز توسعه پیدا کرد.

وی با بیان اینکه براساس گفته مسئولان امر کلید ساخت چنین آسایشگاهی در سال 51 زده شده و در سال 58 نیز، 200 تختخواب آماده پذیرایی از بی خانه مانان شد، گفت: در حال حاضر 1750 نفر در 24 بخش بستری هستند و این در حالی است که معلولان جسمی و حرکتی، سالمندان و به تازگی نیز بیماران مبتلا به ام اس که دچار معلولیت شده‌اند در این آسایشگاه نگهداری می‌شوند.

وی ضمن بازدید از کارگاه‌های کهریزک گفت: کهریزک حامی محیط زیست است به گونه ای که عمده تولیدات مددجویان با اقلام بازیافتی بوده است.

مسجدجامعی با بیان اینکه جامعه ایران به سمت پیری پیش می‌رود و قطعا در سال‌های آتی شاهد افزایش تعداد سالمندان در ایران خواهیم بود گفت: باید پیش بینی بلند مدتی در سطح ملی ایجاد شود تا از لحاظ علمی و عملی بتوانیم این جمعیت سالمند را پوشش دهیم.

وی با بیان اینکه لازم است در نظام آموزشی مان توجه ویژه ای به سالمندان داشته باشیم گفت: باید پزشک و پرستار این گروه سنی آموزش داده شوند و باید این مهم به عنوان یکی از چشم اندازهای آینده در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قبلا تئاتر و موسیقی ویژه معلولان وجود داشت و معلولان می‌توانستند در این تئاترها بازی کنند گفت: معلولان آثار هنری خوبی از خود بر جای گذاشتند و حتی اگر بشود باید یک سینما مخصوص معلولان مناسب سازی و تجهیز شود تا این افراد زندگی خود را به خوبی ادامه دهند نه اینکه تنها نفس بکشند.

مسجدجامعی با بیان اینکه باید بر مساله تئاتر معلولان توجه زیادی کرد گفت: ارتباط حداکثری معلولان با فرهنگ و هنر آنها را به زندگی نزدیک می‌کند و هرچقدر که آنها در حوزه هنری فعال تر باشند بهتر می‌توانند زندگی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه جامعه بدون مهربانی شکل نمی‌گیرد گفت: حتی باید مرکز تئاتر ویژه معلولان شکل بگیرد تا این افراد بتوانند زندگی کنند. چراکه ما در بازدید از بخش های این آسایشگاه با معلولین هنرمندی آشنا شدم که در بخش های متعدد هنری توانایی زیادی داشتند اما برای معرفی خودشان تنها به تئاترهایشان اشاره می‌کردند و این نشان می‌دهد که تئاتر و موسیقی میان این افراد از جایگاه بالایی برخوردار است.

همچنین احمدی مدیرعامل کهریزک نیز با بیان اینکه ما معتقدیم یک سالمند در وهله اول باید در خانه‌اش و در کنار خانواده زندگی کند گفت: اگر این مهم محقق نشد می‌توانند سالمند به صورت روزانه به مرکز مراجعه کرده و در وهله سوم به بستری سالمندان فکر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که سالمندان از خانواده‌هایشان جدا نشوند گفت: 300 خانواده تحت پوشش آسایشگاه کهریزک هستند که این آسایشگاه ضمن آنکه روزانه پزشک بر بالین سالمند آنها می‌فرستند از نظر درمانی و حتی غذایی خانواده را یاری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی سالمند تحت مراقبت‌های روزانه کهریزک قرار دارند گفت: این افراد عمدتا نیاز به گفت‌وگو دارند و با حضور روزانه‌شان در کارگاه‌ها و کلاس‌های مختلف شرکت می‌کنند.

احمدی با بیان اینکه در حال حاضر 1750 معلول و سالمند در کهریزک زندگی می‌کنند گفت: باید مراقبت‌های در منزل افزایش یابد و از سال آتی در مرکز علمی کاربردی این آموزش‌ها شکل می‌گیرد.

وی همچنین درمورد زوجین معلول نیز گفت: 54 واحد مسکونی در سرای احسان ایجاد شده است که زوجین معلول و یا افرادی که می‌خواهند در یک سوئیت زندگی کنند در آنجا نگهداری می‌شوند.

مدیرعامل کهریزک در خاتمه افزود: در حال حاضر 24 زوج معلول پس از ازدواج در خانه های مناسب سازی شده سرای احسان زندگی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha