• دوشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۲:۱۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95120805352
  • خبرنگار : 71567

معاون فرهنگی وزیر علوم:

آغاز فعالیت‌ انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی بلامانع است

آغاز فعالیت‌ انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی بلامانع است

معاون فرهنگی وزیر علوم با تاکید بر اینکه آغاز فعالیت‌های انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی از هم‌اکنون بلامانع است، گفت: با توجه به پیش‌رو بودن دو نوع انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر و روستاها، تشکل‌های دانشجویی می‌توانند فعالیت‌های انتخاباتی خود را به منظور روشنگری حضور در عرصه انتخابات آغاز کنند اما تبلیغ به نفع یا علیه احزاب در دانشگاه‌ها ممنوع است و با تشکل‌های متخلف برخورد می‌شود.

دکتر ضیاء هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب در خصوص سازوکارهای وزارت علوم برای انجام فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: ما منتظر هستیم آیین‌نامه‌ها و قوانین رسمی در حوزه فعالیت‌های انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها اعلام شود تا بتوانیم در چارچوب قوانین بخشنامه‌هایی به منظور انجام تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها اعلام کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: به دلیل اینکه در سال جاری دو انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر را در پیش داریم ممکن است در مصوبات فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی ویژگی‌های خاصی وجود داشته باشد که وزارت علوم به محض اینکه زمان و نحوه برگزاری تبلیغات انتخابات مشخص شود متناسب با آن نیز اطلاع‌رسانی خود را به دانشگاه‌ها اعلام خواهدکرد. اما بر مبنای سیاست کلی وزارت علوم فعالیت‌های سیاسی مجموعه‌های مختلف دانشجویی و اساتید دانشگاه‌ها که منجر به افزایش مشارکت سیاسی شود مانعی ندارد.

معاون فرهنگی وزیر علوم در پاسخ به این سئوال که آیا در نزدیکی زمان برگزاری انتخابات آیین‌نامه‌های جدیدی برای تشکل‌های دانشجویی تصویب خواهد شد یاخیر؟ گفت: منتظر این هستیم که ببینیم قوانین اعلامی در انتخابات مصوبات خاصی دارند یا خیر؟ اگر مصوبه خاصی داشته باشند، آیین نامه جدید تصویب می شود اما بطور کلی  در زمینه انتخابات آیین‌نامه‌ فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها وجود دارد و  آیین‌نامه خاصی و جداگانه‌ای نداریم، در واقع اگر زمان تبلیغات کاندیداهای سیاسی اعلام شود فعالیت‌های تشکل‌ها نیز بر اساس این آیین نامه ها صورت می‌گیرد.

دکتر هاشمی گفت: برنامه‌های ناظر و انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها از آغاز ترم وجود دارد و مانعی در فعالیت‌های آنها دیده نمی‌شود ولی اگر برنامه‌ای مستقیماً معطوف به انتخابات باشد و یا کسانی بخواهند به عنوان کاندیدای انتخابات مطرح شوند منوط بر این است که کاندیداتوری آنها مورد تایید مراجع قانونی قرار بگیرد.

وی در پایان افزود: در آیین‌نامه‌های فعلی تشکل‌های دانشجویی فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشجویان و اساتید بدون مانع است ولی فعالیت‌هایی که مستقیماً ناظر بر انتخابات باشد باید مناسب با زمان اعلامی صورت بگیرد. تشکل‌های دانشجویی می‌تواند در ارتباط با مشارکت سیاسی، الگوسازی و تشویق فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه‌ها فعال باشند. ولی نمی‌توانند کار حزبی انجام بدهند چراکه دانشگاه‌ها مختص احزاب نیست و و هر گونه فعالیت‌های سیاسی دانشجویان باید در جهت روشنفکری سیاسی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha