به گزارش ایسنا، پوریحسینی در نشست ساماندهی سهام عدالت با اشاره به اتمام مهلت ۱۰ ساله حصول سود سهام عدالت اظهار کرد: با توجه به انقضای این مهلت، زمان حصول سود سهام عدالت و واریز آن به خزانه رسیده است و در حال حاضر باید صورت حساب شرکتها ارائه شود.
وی در همین رابطه افزود: طبق مصوبه هفته گذشته شورای عالی اصل ۴۴، سازمان خصوصیسازی موظف شده است سود سهام عدالت را به اندازهای که به مشمولین تعلق دارد، وصول و توزیع کند که این موضوع باعث برداشتهای نادرستی شد.
رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه سیاسی شدن آفت سهام عدالت است، خاطرنشان کرد: طبق قانون پس از ۱۰ سال بدهی این سهام باید به خزانه ریخته شود و این مهلت سال ۱۳۹۴ به اتمام رسید و در صورتی که صورتهای مالی به تصویب مجامع عمومی شرکتها برسد تا پایان اسفند سود سهمها قابل وصول است.
پوریحسینی در همین رابطه افزود: پس از اتمام ۱۰ سال به میزان واریز سود، سهم آزاد میشود یا مشمولین با آورده نقدی میتوانند سهم را آزاد کنند.
وی گفت: مطابق قانون تجارت مجامع عمومی شرکتها طی ۴ ماه باید برگزار شوند و پس از آن ۸ ماه فرصت دارند تا سود شناسایی شده را به سهامداران پرداخت کنند.
رئیس سازمان خصوصیسازی و اگر عدهای تصور کردهاند که پرداخت این سود قبل از انتخابات و به دلیل انگیزههای سیاسی شکل میگیرد، اشتباه برداشت کردهاند بلکه روال طبیعی همینگونه بوده است.
پوریحسینی در همین رابطه افزود: اکثر شرکتها مجمع عمومی خود را در تیرماه تشکیل میدهند و مهلت دارند سود شناسایی شده را تا ۸ ماه پس از آن به سهامداران برسانند و معمولا شرکتها زودتر از موعد مقرر اقدام به توزیع سود نمیکنند.
وی با انتقاد از سیاسی کردن سهام عدالت تاکید کرد: سهام عدالت در دولت هشتم تصویب شد و در دولت نهم و دهم ادامه پیدا کرد، سپس در دولت یازدهم به سرانجام رسید. پس تمام جناحهای سیاسی کشور در آن سهیم بودند و نمیتوان این طرح را متعلق به گرایش خاصی دانست.
رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اصلاح سبد سهام گفت: پس از مصوبه دولت مبنی بر اصلاح سبد سهام عدهای گمان کردند با این کار سهام عدالت آب رفته یا رقیب شده است. در صورتی که این سومین یا چهارمین باری بود که دولت اقدام به اصلاح سبد میکرد و این کار در جهت شفافسازی و بهبود عملکرد این طرح بوده است.
پوریحسینی با اشاره به مالکیت دولت در پالایشگاهها گفت: اکنون ۹ پالایشگاه در شرکت داریم که از این تعداد دولت در ۷ مورد آن هیچ سهمی نداشت که این برای آینده این شرکتها خوب نبود. زیرا ممکن بود در دو پالایشگاه دولتی رانت ایجاد شود و به پالایشگاههای خصوصی فشار وارد شود. در نتیجه قرار شد دولت در تمام پالایشگاهها ۲۰ درصد مالکیت داشته باشد تا اگر فایدهای برای شرکتی داشت، بقیه شرکتها نیز از آن بهرهمند شوند.
وی در همین رابطه افزود: در این صورت در پالایشگاههای دولتی و خصوصی درصد مشخصی به سهام عدالت تعلق گرفت و با این کار ارزش این طرح پایین نیامد بلکه افزایش نیز داشت.
رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه طرح سهام عدالت به سه مرحله تقسیم شده است، گفت: در مرحله اول ارائه و صدور صورتحساب شرکتها در دست کار است و مرحله دوم توزیع سهام به مردم است. اکنون در مرحله اول قرار داریم و قرار نیست ورقه سهمی به مشمولی داده شود بلکه تنها ارائه صورتحسابها در دست اقدام است که برای تشریح اقداماتی که در مرحله اول انجام میشود، سامانه سهام عدالت راهاندازی شده است.
پوریحسینی در همین رابطه افزود: به جز این سامانه به آدرس WWW.SAMANESE.IR هیچ سامانه دیگری در رابطه با این طرح با مردم تماس نخواهد گرفت و راهاندازی هر سامانه و دریافت هر نوع وجوه از مشمولین طرح سهام عدالت غیرقانونی است.
وی با اشاره به این سامانه ادامه داد: این سامانه از اوایل هفته آینده راهاندازی خواهد شد و مردم میتوانند صورت حساب شرکتهای مورد نظر را در آن مشاهده کنند، همچنین شماره تلفن ۸۳۳۳۸ از روز گذشته فعال شد که مشمولین سهام عدالت میتوانند از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در رابطه با استفاده از این سامانه گفت: بر اساس رقم یکان کد ملی مشمول در روزهای خاصی باید به این سامانه مراجعه شود. برای مثال اگر سامانه در روز ۱۶ اسفند افتتاح شد، تنها مشمولین با کد ملی که آخرین رقم سمت راست آن ۶ است، میتوانند صورتحساب شرکت خود را مشاهده کنند و در روز بعد از آن یعنی ۱۷ اسفند، مشمولین با رقم ۷ در یکان کد ملی خود میتوانند از سامانه استفاده کنند. پس از اتمام ۱۰ روز سامانه برای تمام افراد باز خواهد بود و همه میتوانند از آن استفاده کنند.
پوریحسینی با اشاره به مراحل استفاده از این سامانه گفت: پس از وارد کردن کد ملی سامانه چند سوال برای احراز هویت استفادهکننده خواهد پرسید تا به اطمینان برسد که شخص استفاده کننده خود مشمول است. این سامانه تنها از داخل کشور قابل دسترسی است.
وی با اشاره به افرادی که ثبتنام قطعی نشدهاند و یا متوفی هستند گفت: حدود ۲ میلیون نفر هستند که در مرحله اول شناسایی شدهاند اما مراحل را تا آخر انجام ندادهاند و ثبتنام قطعی از آنها به عمل نیامده است. کسانی که در نتیجه آنها در این مرحله مشمول سهام عدالت قرار نمیگیرند بلکه تنها کسانی که مراحل ثبتنام را تا آخر انجام دادهاند و از تعاونی شهرستان خود کاغذی برای تکمیل ثبتنام دریافت کردهاند مشمول این طرح قرار میگیرند.
وی با اشاره به انتقاد بعضی از آزادسازی سهام عدالت و اینکه ارزش آن زیر سوال رفته است، گفت: اکنون و در این مرحله آزادسازی سهام مطرح نیست و ورقه سهمی به کسی داده نخواهد شد که بخواهد آن را خرید یا فروش کند بلکه تنها صورت حسابها منتشر میشوند و طبق پروسه انجام کار تا قبل از انتخابات قرار نیست چیزی به کسی داده شود.
رییس سازمان خصوصیسازی با اشاره به دریافت کاغذی از تعاونی شهرستانها مبنی بر تایید ثبتنام قطعی مشمولان گفت: اگر آن کاغذ گم شده است مشکلی وجود نخواهد داشت زیرا اطلاعات ثبتنامشدگان در سامانه موجود است.
انتهای پیام
نظرات