علی شادلو ـ مجری این طرح ـ به ایسنا گفت: از زمان ابلاغ آییننامهی راهنمایان گردشگری مصوب سال 1394، ایدهی ایجاد دورهی آموزشی برای راهنمایان تورهای گردشگری دوچرخهسواری شکل گرفت. هرچند پیش از آن، دورههای تخصصی برای آموزش راهنمایان تورهای پرندهنگری و کوهستان برگزار میشد، ولی به دلیل خلاء قانونی این دورههای تخصصی در مدارک هویتی راهنمایان تور ثبت نمیشد. یعنی در کارت راهنمایان گردشگری که چنین دورههایی را پشت سر گذاشتهاند هیچ مشخصهای دربارهی تخصص انها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: پس از اصلاح آییننامهی راهنمایان گردشگری اکنون بندی به لزوم آموزش راهنمایان تخصصی با علایق ویژه نظیر طبیعتگردی، سلامت، ورزشی، زیارت و دریایی اختصاص داده شده که امکان طراحی دورههای تخصصیتر را یا تثبیت موقعیت حرفهای آنها فراهم کرده است.
شادلو افزود: این دوره شیوهنامهی اجرایی دارد که بر آن اساس لازم است متقاضیان برای انتخاب شاخهی تخصصی خود، قبلا کارت راهنمای تور را از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دریافت کرده و آموزشهای اولیه مربوط به راهنمای تور را گذارنده باشند تا بتوانند وارد این مرحله شوند.
به گفتهی او، این دورهی تخصصی که تا پیش از این نمونهی آن به طور رسمی در کشور اجرا نشده بود، مشترک توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و فدراسیون دوچرخهسواری پشتیبانی میشود، یعنی متحوای آموزشهای گردشگری را سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهیه میکند و آموزشهای مربوط به مربی دوچرخهسواری را فدراسیون مربوطه ارائه میدهد و مدرک نهایی نیز توسط این بخشها صادر خواهد شد.
شادلو دربارهی لزوم راهاندازی این دورهی تخصصی در کشور، به فعالیتهای پراکنده و گاه موازی که صورت میگیرد اشاره کرد و افزود: این دوره پس از بازارسنجی و با مطالعه راهاندازی شده است. ما بعد از بررسیهای اولیه به این نتیجه رسیدیم که تورهای زیادی در حوزهی دوچرخهسواری و آفرود توسط افراد مبتدی و آموزشندیده برگزار میشود که لطمههای زیادی را به طبیعت و همچنین فعالیتهای حرفهای و تخصصیتر راهنمایان گردشگری وارد کرده است. مبتنی بر همین نیازسنجی و آسیبهایی که بازار گردشگری از فعالیتهای ناآگاهانه دیده بود، مطابق با قانون بالادستی مصوبِ هیات وزیران این دوره طراحی شد.
وی اضافه کرد: این دورهی آموزشی که مختص آقایان است از سال آینده آغاز میشود که طول مدت آن، پنج ماه خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات