به گزارش خبرنگار ایسنا، «حمید دلداده مقدم» با اشاره به برخی علل ناباروری در مردان افزود: بیماریهای دوران کودکی مثل جراحیهایی اطراف بیضه، بالا بودن بیضه، اختلالات هورمونی، رشد نامناسب بیضهها، اختلالات ژنتیک مثل کوچک بودن بیضه، برخی عفونتهای دستگاه تناسلی، بیماریهای تبدار طولانیمدت که بر نطفهسازی تأثیر میگذارد و واریکوسل از مهمترین عوامل ناباروری در مردان است.
وی با بیان اینکه شایعترین علت قابل درمان در ناباروری مردان واریکوسل است، تصریح کرد: این بیماری در اصل گشاد شدن و اختلال در تخلیه وریدی یا نارسایی دریچههای وریدی بیضه است که باعث ماندن طولانیمدت خون در عروق بیضهها، افزایش درجه حرارت و بروز اختلال اسپرمسازی و عملکرد اسپرم شده و فرد را مستعد ناباروری میکند.
متخصص اورولوژی مرکز درمان ناباروی قفقاز جهاددانشگاهی، مشکلات هورمونی و چاقی و مصرف دخانیات را از عوامل دیگر ناباروری خواند و اضافه کرد: به این زوجها توصیه میشود که با ورزش و رژیم مناسب نسبت به کاهش وزن و مشکل خود اقدام و مصرف هرگونه دخانیات را ترک کنند.
دلداده مقدم به برخی مشاغل که افراد در آن در معرض مواد آسیبرسان به بیضهها قرار دارند اشاره و خاطرنشان کرد: هنگام بررسی علل ناباروری در مردان به عواملی چون شغل نیز توجه میشود زیرا علل محیطی، حرارت زیاد، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، عناصر، فلزات سنگین و گازها میتواند موجب ناباروری و عدم تولید اسپرم شود.
وی اضافه کرد: به طور مثال کسانی همچون نانواها که دائماً در کنار تنورهای داغ قرار دارند و یا کسانی که مدام با انواع حشرهکشها یا سموم در تماس هستند در معرض آسیبها قرار دارند.
وی میکروتسه را از جراحیهای اورولوژی مردان خواند و یادآور شد: این عمل هم جنبه تشخیصی برای ارزیابی علت مشاهده نشدن اسپرم در مایع منی دارد و هم میتوان در حین بررسی، اسپرمهای موجود را فریز کرد و برای روش کمک باروری از جمله لقاح خارج رحمی IVF و میکرواینجکشن (ICSI) استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات