به گزارش ایسنا، رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران - در حاشیه افتتاح این نمایشگاه با اشاره به اینکه ایران در دنیا با هنر فرش دستباف شناخته میشود، گفت: هنر، زبان بسیار گویایی برای انتقال ارزشها و فرهنگ و تمدن ایران است.
او ادامه داد: بیشتر گردشگران خارجی که به تهران سفر میکنند، دیدن موزه ملی فرش ایران را در برنامه خود قرار میدهند که این موضوع نشان از جایگاه و اعتبار جهانی هنر فرش دستبافت ایرانی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران اظهار کرد: امروز در عرصه جهانی شدن باید از داشتههای فرهنگی و تمدنی خود به درستی محافظت کنیم تا اجازه ندهیم سایر کشورها، طرح و نقش فرش ایرانی را به نام خود ثبت و معرفی کنند.
وی حفظ هنر فرش دستبافت را در طول تاریخ، کاربردی بودن آن در زندگی خانوادههای ایرانی دانست و افزود: سادهترین راهکار برای صیانت از هنر فرش دستباف، معرفی آن به نسلهای امروزی در قالب نمایشگاههای فرش و دستبافتههای اصیل ایرانی و قرار دادن هنرهای سنتی در سبد خرید خانوارهای ایرانی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران گفت: فرش ایرانی براساس فرهنگ، اندیشه و باور مردم مناطق مختلف این سرزمین کهن بافته شده و این موضوع تنوع زیادی را در طرح و نقش فرش ایرانی بهوجود آورده است که باید در قالب نمایشگاههای مختلف منطقهای و قومی بهنمایش عموم و گردشگران خارجی گذاشته شود.
خسروآبادی بیان کرد: نمایشگاه دستبافهای بلوچ با ۲۸ تخته فرش، سفره، خورجین، گلیم و قالیچه با قدمت حدود ۱۰۰ سال به مناسبت دهه مبارکه فجر و سالگرد تاسیس موزه فرش از ۲۳ بهمن تا ۱۵ اسفند در این مکان برپاست. موزه فرش در خیابان کارگر شمالی، تقاطع فاطمی قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات