• چهارشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 95112014169
  • منبع : نمایندگی گیلان

درآمد چایکاران 4 برابر شد

درآمد چایکاران 4 برابر شد

ایسنا/گیلان درآمد چایکار از سال 92 تاکنون تقریباً 4 برابر شده است.

به گزارش ایسنا، «محمدولی روزبهان» از واریز 675 میلیون تومان از مطالبات چایکاران به حساب عابر بانک سپه آن‌ها خبر داد.

وی افزود: جمع مبلغ پرداخت شده به 214 میلیارد و 125 میلیون تومان رسید.

در سی و هشتمین سالروز انقلاب اسلامی و در راستای سال «اقتصاد مقاومتی» می‌توان با افتخار چند سال اخیر را سال‌های پیشرفت کشاورزی نامید.

گستردگی افزایش تولید در واحد سطح محصولات کشاورزی، زراعی و باغی باعث شد تا در زمینه‌هایی چون تولید گندم خودکفا شده و در بسیاری از محصولات باغی دیگر نیز شاهد افزایش چشمگیر عملکرد آن‌ها باشیم.

در این رهگذر محصول چای یکی از محصولات استراتژیک کشوری و منطقه‌ای است.

در دوسال اخیر با افزایش تولید توانسته است ضمن ایجاد درآمد برای مجموعه دست‌اندرکاران صنعت چای، به میزان قابل توجهی از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.

در سال‌جاری، مساعدت‌های جوی و تمهیدات کارشناسی از سوی سازمان چای کشور در خصوص عملیات به زراعی و پرداخت تسهیلات در قالب وام‌های تغذیه و نگهداری باغات، تسهیلات هرس، وام بلاعوض آبیاری و تلاش مضاعف چایکاران موجب شد که پس از سال‌ها میزان برگ سبز تولیدی در سال جاری نسبت به سال گذشته 60 درصد افزایش یابد. (میزان افزایش تولید در سال 94 نیز، 33 درصد بوده است).

این حجم برگ به همراه افزایش قیمت توانسته است باعث افزایش درآمد چایکاران شده و ضمن رونق اقتصادی، روحیه نشاط و امید را به چایکاران برگرداند.

چنان‌که درآمد کشاورزان در سال‌های 92 و 93 از مبالغ 69 میلیارد تومان و 89 میلیارد تومان به مبلغ 136میلیارد تومان در سال گذشته و به رقم 234 میلیارد تومان امسال رسید. یعنی درآمد چایکار از سال 92 تاکنون تقریباً 4 برابر شد.

هم‌چنین در امری بی‌سابقه تقاضای بازار نسبت به چای ایرانی چنان بود که در زمستان سال قبل همه چای‌های تولیدی و در سال جاری نیز بخش اعظم چای‌های تولید شده به فروش برود، بطوری‌که علیرغم افزایش 60 درصدی برگ سبز و به طبع آن چای خشک،  بیش از 80 درصد از این تولید به فروش رفته است.

پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، چای تولیدی در انبارها باقی نماند که بی‌شک  یکی از علل آن انتخاب چای ایرانی توسط مصرف‌کنندگان به عنوان محصولی ارگانیک و سالم و تغییر تدریجی ذائقه مردم به چای ایرانی است.

امید است با همکاری همه دست‌اندرکاران چای، شرایط مناسب‌تری برای رشد و تکاپوی این محصول در بازارهای جهانی و داخلی پدید آمده و قطعاً حمایت‌های در دست اقدام دولت در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی، در رسیدن به این مهم رهگشا خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha