• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 95111812098
  • خبرنگار : 71429

دادستان کل کشور:

کالای قاچاق باید معدوم شود/ممکن است برخی دستگاه‌ها به‌دلیل منافع در این امر سنگ‌اندازی کنند

کالای قاچاق باید معدوم شود/ممکن است برخی دستگاه‌ها به‌دلیل منافع در این امر سنگ‌اندازی کنند

دادستان کل کشور گفت: مساله اقتصاد برای هر کشور رکن اساسی برای پیشرفت و سعادت و رفاه است، ولی اقتصادی که مبتنی بر یک روش سالم و عادلانه‌ باشد. اگر اقتصادی مبتنی بر عدالت و سلامت نباشد این طغیان است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن تبریک فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اساسا اقتصاد می‌تواند یک اقتصاد عادلانه و سالم و موجب پیشرفت همه جانبه جامعه باشد و یک اقتصاد ناسالم و آلوده و بیمار به اسم این اقتصاد را در برداشت از تعالیم قرآن، اقتصاد طاغوتی نامگذاری می‌کنیم.

وی با اشاره به اقتصاد طاغوتی و طاغوت اقتصادی، ادامه داد: واژه طاغوت مبالغه‌ای از طغیان است. هر اقتصادی که از حد و مرز اعتدال، سلامت، حق و عدالت تجاوز کند اقتصاد طاغوتی نام دارد و طاغوت اقتصادی کسانی‌اند که این حدود و مرزها را می‌شکنند.

دادستان کل کشور بیان کرد: امروز استکبار برای از پا در آوردن نظام جمهوری اسلامی توان خود را متمرکز کرده که به اقتصاد کشور ضربه وارد کند و از طریق اقتصاد کشور را زمین‌گیر کند. تحریم‌هایی که سال‌ها استکبار بر این کشور تجویز کرده برای این است که از این طریق بتواند ضربه کاری خود را به نظام وارد کند.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین راه‌های دشمن برای ضربه زدن به نظام کشور راه تحریم است که می تواند فشارهای اقتصادی را بر جامعه آنقدر افزایش دهد که مردم را از نظام جدا کند و جدا شدن مردم و از بین رفتن نظام را به دنبال دارد. شما در سنگری مشغول خدمت هستید که نتیجه تلاش های شما می تواند تقابل با توطئه های استکبار باشد. کمر خود را محکم تر ببندید و تا می توانید در این عرصه تلاش کنید.

منتظری افزود: ما باید در ضمن تلاش های خود و نقاط قوت به آسیب های کار بپردازیم و آن ها را شناسایی کنیم و در جهت رفع آسیب ها تلاش کنیم.

دادستان کل کشور بیان کرد: شما باید بدانید که عهده دار یک مسئولیت سنگین و خطیری هستید که امروز در جامعه بسیار مهم است. برای تحقق اقتصاد مقاومتی مساله مبارزه با قاچاق کالا بسیار مهم است. امروز در جامعه اقتصادی ما قاچاق کالا و ارز در حکم خوره و یک بیماری خطرناکی است که به بدنه اقتصاد افتاده است و اگر با آن برخورد نشود و درمان نشود، قطعا آسیب جدی می رساند.

وی تاکید کرد: قاچاق بسیار خطرناک است. تلاش های شما حاکی از موفقیت در این عرصه هست که موفق شدید با مبارزه با این پدیده شوم روند مبارزه با قاچاق را تشدید کنید و نتیجه این تشدید افزایش کشفیات است. آمار ده ماهه را که نگاه می کردم ارزش قاچاق کشف شده در هشت ماهه سال جاری 6 هزار و 313 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده که از این مبلغ ارزش کالای قاچاق مکشوفه دو هزار و 124 میلیارد و 300 میلیون تومان بوده و ارز کشف شده سه هزار و 732 میلیارد و 800 میلیون تومان و ارز مکشوفه حاصل از پولشویی 456 هزار و 500 میلیون تومان بوده است.

وی گفت: ما باید تلاش کنیم که قاچاق کالا وارد کشور نشود. به مرحله‌ای برسیم که از مرزها اجازه ورود کالا داده نشود.

منتظری گفت: مقام رهبری تاکید کردند که کالای قاچاق مکشوفه را آتش بزنید؛ چرا باید دستور رهبری به عنوان سیاست قابل توجه به زمین بماند. اگر مشکل قانونی دارید باید مشکل قانونی رفع شود. از دولت و مجلس می خواهم اگر نسبت به این امر کمبود قانون داریم جبران شود یا از طریق لایحه یا طرح موضوع حل شود.

وی تاکید کرد:  اگر ما در این زمینه نقص قانونی داریم از مجلس درخواست شود که الزام قانونی شود و همه مکلف شوند که کالاهای غیرمجاز در اولین فرصت معدوم شود و در این صورت قاچاقچیان کمتر به دنبال این هستند که آن را وارد کنند.

منتظری ادامه داد: در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا تعامل و همکاری بین دستگاهی نیاز داریم. در استان ها به دادستان ها این امر را منعکس کردیم. در ساختار دادستانی کل نیز در معاونت اقتصادی دادستانی کل اداره ای را برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیش بینی کردیم. ما موظفیم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی جدی تر وارد شویم.

وی ادامه داد: ممکن است برخی از دستگاه‌ها به دنبال منافعی باشند که در معدوم کردن کالا سنگ‌اندازی کنند. دو راه در این زمینه پیش رو داریم؛ راه اول  این است که قانون ملزم کند که  کالای قاچاق غیرمجاز اعم از صنعتی و دارویی و ماشین و ... معدوم شود و  دستگاه ها مکلف باشند که آن را معدوم کنند. به نظرم تا زمانی که ما به صورت جدی و الزام قانونی در مسیر نابود کردن و از بین بردن کالای قاچاق نباشیم همچنان باید شاهد آن باشیم. راه مبارزه با قاچاق کالا این است که به مجرد کشف و اثبات قاچاق بودن کالا تلاش کنیم که کالا از بین برود و طرف به دنبال این نباشد که سندسازی کند و پول بدهد که کالا را از گمرکات خارج کند.

منتظری در ادامه گفت: متاسفانه ممکن است بعضی دستگاه‌ها به دنبال منافعی باشند که این منافع با معدوم کردن کالاهای قاچاق مکشوفه به خطر افتد و از این رو ممکن است همکاری لازم را نداشته و یا در این مسیر سنگ‌اندازی کنند. معنی ندارد که سازمانی به عنوان سازمان اموال تملیکی بخواهد از محل فروش کالاهای قاچاق برای خودش درآمدزایی کند. در حالی که این درآمد نیست و زهری است که اقتصاد کشور را از پا درخواهد آورد.

وی با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس سازمان اموال تملیکی گفت: وی می‌گوید ما اینقدر کالای قاچاق در انبارها داریم که انبارهایمان کاملا پر شده؛  این سخنان چه معنایی دارد. من زمانی به فرمانده ناجا گفتم که باید تلاش کنیم سیاست‌های راهبردی مقام معظم رهبری مبنی بر امحای کالاهای قاچاق را پیگیری کنیم و تنها به یکی دو مورد امحای نمادین بسنده نکنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha