• شنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95111610595
  • خبرنگار : 71078

روایت مشاور وزیر کشور از لابی‌های مردانه

روایت مشاور وزیر کشور از لابی‌های مردانه

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: بسیاری ازمواقع استانداری‌ها پیگیرانتصاب مدیران زن دردستگاه‌ها هستند اما مسئولان دستگاه‌ها ازاین کار استقبال نمی‌کنند، ازسوی دیگرلابی‌های مردانه وجود دارند یعنی گروه مردان مدیرحاضر نیستند یکی ازکرسی‌های خود را در اختیار زنان قراردهند.

فهیمه فرهمندپور در گفت‌وگو با ایسنا افزود: لابی‌های مردانه در برخی از حوزه‌ها بسیارجدی عمل می‌کند. این وضعیت بیشترجنبه اجتماعی- فرهنگی دارد. گاهی اوقات نیز مدیران مرد نسبت به حضور زنان در مناصب مدیریتی احساس نگرانی می‌کنند. از جمله نشانه‌های این نگرانی این است که وقتی انتصاب یک زن مطرح می‌شود، رزومه کاری با چنان وسواسی بررسی می‌شود که اصلاً با نحوه انتصاب مدیران مرد قابل مقایسه نیست.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده درباره پست‌های خالی کارشناسان امور بانوان فرمانداری‌ها نیز گفت: پرشدن پست‌های استخدامی تابعی از برنامه‌ریزی‌های کلان دولت است بنابراین وزارت کشور یا استانداری نمی‌توانند مستقل از برنامه‌ها وسیاست‌های ملی دولت عمل کنند. استخدام دولتی بسیارمحدود است و پر شدن پست‌های خالی تابعی از این محدودیت است، البته در همین شرایط هم تغییراتی در خصوص پستهای خالی کارشناسان امور بانوان فرمانداریها داریم؛ چه با جابجایی نیروها و چه تعیین تکلیف شرکت‌کنندگان آزمونهای قبلی و فعلی البته این روند بسیار کند است.

وی با بیان اینکه درحوزه مقدورات وزارت کشور اتفاقات خوبی رخ داده است، اظهارکرد: دربازنگری که سال ۹۴ و اوایل سال ۹۵ اتفاق افتاد و ابلاغ شد، به رغم اینکه بسیاری ازبخش‌ها در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها کوچک و ادغام شد و زمزمه‌هایی در زمینه کوچک‌سازی و ادغام پست‌های حوزه بانوان وجود داشت اما این حوزه در استانداری‌ها هم جایگاه محکم‌تر و هم تشکیلات بهتری پیدا کرد از جمله اینکه پیش از این تنها در ۱۱ استان پست، معاون مدیرکل اموربانوان داشتیم اما درحال حاضر تمام استان‌ها پست معاونت را دارند.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: در برخی فرمانداری‌ها به‌ویژه فرمانداری‌های کوچک و تازه تأسیس، پست کارشناس اموربانوان پیش‌بینی نشده بوداما درحال حاضرتمام فرمانداری‌ها این پست راپیش‌بینی کرده‌اند. درفرمانداری‌های ویژه حتی دو پست به امور بانوان اختصاص پیدا کرده علاوه برکارشناس، کارشناس مسئول اموربانوان هم پیش‌بینی شده است.

فرهمندپور در ادامه گفت: مشاور امور بانوان در فرمانداری‌ها، یک عنوان انشائی است و پست ندارند. ما هم چندان درصدد افزایش عناوین فاقد پست نیستیم بنابراین ترجیح می‌دهیم پست‌های کارشناس امور بانوان با نیروهای کارآمد پرشود نه اینکه عنوان مشاور به جای کارشناس مطرح شود البته مشاورفرمانداران را هم نفی نمی‌کنیم. وزیر کشور هم در نشست خود با بانوان فعال و نخبه سیاسی به نقش این مشاوران در کنار فرمانداران در حوزه بانوان اشاره کرد.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده درباره استفاده از ظرفیت زنان در پست‌های مدیریتی سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف اظهارکرد: زنان ایرانی، ظرفیت بسیار بالایی دارند اما متأسفانه از این ظرفیت به صورت شایسته استفاده نمی‌شود. در خیلی از سازمان‌هایی که زنان شایسته شناسایی شده‌اند، مقاومت‌های زیادی برای انتصاب آن‌ها از سوی مردان وجود دارد.

فرهمندپور افزود: این مقاومت لزوما  به علت مخالفت با زنان نیست بلکه بعضاً به دلیل اطمینان و باورنداشتن به توانایی زنان برای مدیریت است. اصولاًهرتغییری نیازمند شهامت وشجاعت است. برخی مدیران ارشد حوصله و شهامت لازم را برای ایجاد تغییر ندارند وحاضرنیستند برای این کارهزینه بپردازند.

وی افزود: برخی استانداران و مدیران ارشد حاضر شده‌اند که این هزینه را بپردازند. به عنوان نمونه اردبیل نخستین استانی است که یک زن را به عنوان مدیرکل سیاسی انتخابات استانداری منصوب کرد. این کار، بسیارمهم بود. استانداری اردبیل رتبه دوم را درکشوردر زمینه برگزاری انتخابات سال گذشته مجلس کسب کرد.

فرهمندپورتصریح کرد: انتصاب یک زن به عنوان مدیرکل سیاسی انتخابات، آسان نبود ولی استاندار اردبیل پای این تصمیم ایستاد و حاضر به پذیرش هزینه‌های احتمالی شد. این اتفاق باید توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به انتصاب زنان در استانداری‌ها گفت: تعداد زنان مدیرکل در استانداری‌ها بیش از تعداد زنان مدیرکل در مجموع دستگاه‌های اجرایی استان‌هاست.

فرهمندپورتصریح کرد: انتصاب مدیرزن، منوط است به اینکه در دوره‌های قبلی مدیریت‌های میانی به زنان سپرده شده باشد تا بتوان پست‌های آنان را ارتقاء داد، کاری که در بسیاری از دستگاه‌ها اتفاق نیفتاده و انتصاب زنان به پستهای عالی‌تر در شرایط فعلی را دچار مشکل کرده است البته گاهی اوقات برای انتصاب مدیران میانی از بین زنان هم مقاومت می‌شود بنابراین لابی‌ها و نگرانی‌های مردانه به طورجدی وجود دارد.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: جالب است که گاهی مدیران مرد نگرانی و دغدغه خود در این زمینه را به عنوان مقاومت‌های عمومی معرفی و بازنمایی می‌کنند درحالی‌که این‌گونه نیست. زمانی که قرار شد یک فرماندار زن درسیستان و بلوچستان منصوب شود، تبلیغ شد که مردم این تصمیم را نمی‌پذیرند اما حضور مردم در معارفه حمیرا ریگی بسیار چشمگیربود.

وی تصریح کرد: وزارت کشور یک وزارتخانه حاکمیتی محسوب می‌شود بنابراین پست‌های این دستگاه به ویژه پست‌هایی که جنبه حاکمیتی آن بیشتراست مانند فرمانداران و بخشداران حساسیت‌های ویژه‌ای دارد. ما مثل بسیاری از دستگاه‌ها دستمان برای انتصابات باز نیست. با این وجود کارنامه فعالیت فرمانداران زن جزو کارنامه‌های بسیارموفق درجمع بیش از ۴۰۰ فرماندار کشوراست که این اتفاق خوبی است.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: ما باید به تناسب توسعه حضور زنان درمشاغل به ویژه مدیریت‌ها، خدمات ارائه شده به آنان را افزایش دهیم. درشرایطی زنان را وارد رقابت با مردان می‌کنیم که آنان واقعاً درشرایط برابر نیستند. زنان مدیر درحالی دررقابت شغلی با مدیران مرد مقایسه می‌شوند که درخانواده هم باید نقش‌های خود را ایفا کنند.

وی افزود: متأسفانه در شرایط فعلی،زنان شاغل اعم از سطوح عمومی و سطوح مدیریتی خود باید شرایط لازم را برای ایفای نقشهای چندگانهشان فراهم کنند درحالی که طبق فرمایش مقام معظم رهبری مسئولیت این کار با دولت است و دولت باید شرایطی رافراهم کند که زن شاغل بتواند به زندگی خانوادگی‌اش هم رسیدگی کند.

فرهمندپوردر پایان گفت: دولت باید شرایطی را فراهم کند که مسئولیت‌های خارج ازخانه زنان به مسئولیت‌های داخل خانه آنان آسیبی نرساند و محیط شغلی برای زنان محیط سالمی باشد. دراین زمینه تلاشهای بسیاری صورت گرفته است اما هنوز کافی نیست و مشکلات زنان را برای حضور در هر دو عرصه خانه و اجتماع حل نکرده است البته زنان ما این کار را با اتکا به تلاش، زحمت مضاعف، برنامه ریزی فردی و آسیب به خود و تحمل فرسایش مضاعف جسمی و روحیشان به خوبی انجام میدهند و برغم همه این مشکلات، چهره موفقی از این تلاش به نمایش میگذارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha