به گزارش ایسنا، علی رئوفی در دومین کنگره ملی شتر در دانشگاه هرمزگان با بیان اینکه هفت میلیون و 200 هزار هکتار مساحت استان هرمزگان است، افزود: بخش وسیعی از آن کویری و نیمه کویری و مستعد پرورش شتر است اما هنوز این صنعت در استان بهدرستی جایگاه خود را نیافته است.
رئوفی اضافه کرد: از سال 1961 تاکنون جمعیت شتر در جهان دو برابر شده و براساس آمار سال 2011 برابر با 27 میلیون نفر شتر در جهان وجود دارد که 85 در صد آن در افریقا قرار داشته و ایران جایگاه هشتم در تعداد شتر در دنیا را دارد.
وی بابیان اینکه ایران دارای 154 هزار نفر شتر است، افزود: استان هرمزگان محل پرورش 21 هزار نفر شتر بوده که اغلب آنها از نژاد جمازه یا سوارکاری هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان افزود: این حیوان زمینه اشتغال چهار هزار و 500 نفر را در هرمزگان فراهم کرده و سالانه 220 تن از گوشت باکیفیت از آن به دست میآید و میتوان از این حیوان در زمینههای گردشگری و برگزاری رقابتهای سوارکاری استفاده کرد.
وی بابیان اینکه باید در این کنگره ویژگیهای شتر از منظر اقتصادی نیز بیشتر بررسی شود، افزود: شتر علاوه بر محاسنی که همه به او لقب میدهند از خوبیهای دیگری همچون سرعتبالای این حیوان در کویر که به 45 کیلومتر در ساعت نیز میرسد نیز میتوان یاد کرد.
چرا همهچیز را به بازی میگیریم
نماینده ولیفقیه در هرمزگان با بیان اینکه صنعت پرورش شتر موجب افزایش اشتغال در استان و کشور است، گفت: آنگونه که باید از ظرفیت شتر برای اشتغالزایی در کشور استفاده نشده که باید این موضوع اصلاح شود.
به گزارش ایسنا، آیتالله غلامعلی نعیمآبادی در دومین کنگره ملی شتر در دانشگاه هرمزگان، اظهار کرد: باید رقمهای میلیونی تعداد شتر در کشور داشته باشیم، درحالیکه اکنون تنها 120 هزار نفر شتر در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: این به معنای عقبتر بودن کشور از آفریقا در زمینه استفاده از شتر است که باید این شرایط بهبودیافته و تعداد زیادی از جوانان بدینوسیله شاغل شوند.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان اضافه کرد: شتر میتواند یکی از زمینههای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد، زیرا در شرایط سخت اقلیم و مواد غذایی در بیابانها و کویر بیشترین بازدهی را دارد.
امامجمعه بندرعباس ابراز کرد: مکرر به مسئولان در مورد اشتغالزایی با استفاده از ظرفیتهای موجود کشور همچون پرورش شتر، زنبورداری و دامداری صحبت کرده و حتی در خطبههای نماز جمعه نیز این را بیان کردهام.
آیتالله نعیمآبادی خاطرنشان کرد: شتر را باید در بیابان رها کرد، اشتغال سازنده یعنی همین شتر که نه آب و نه خوراک میخواهد، رهایش کنی با دهها اندوخته اقتصادی باز میگردد.
وی بابیان اینکه بدترین نوع نداشتن، داشتن در عین نداشتن است و ما مبتلابه این پدیده هستیم، گفت: درگذشته کیش جزیره مروارید بود و اکنون خداوند باید مرحوم مروارید را رحمت کند، امروز جنسهای بیکیفیت چینی را آوردهاند، در بازارهای کیش و به آن نیز افتخار میکنند.
وی در ادامه با اشاره به تخریب آیتالله هاشمی رفسنجانی در زمان حیاتش اشاره کرد و گفت: مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی را از دست دادیم در شرایطی که اجازه سخنرانی در شهرها را نداشت و بردن نامش بر زبان جرم بود، درست مانند آیتالله بهشتی در زمان حیاتش، ایشان نیز با تخریبهای بیشماری روبرو بودند.
وی بابیان اینکه باید سعی کنیم اشخاص بزرگ دیگری مانند این دو بزرگوار از دسترس جامعه خارج نشوند، اضافه کرد: باید به علل چنین رفتاری در خصوص اشخاص مطرح توجه شده و اجازه نداد تکرار شود و نفر بعدی تخریب گردد، همان سیره منحوسهای که آیتالله بهشتی و هاشمی را از ما میگیرد.
آیتالله نعیمآبادی بابیان اینکه باید فرهنگ تبیین در جامعه اشاعه یابد، افزود: باید افراد هر چه را میشنوند اول با مغزشان آن را تحلیل کنند که آیا حقیقت دارد یا خیر، نباید هر مطلبی را که بدون منبع موثق یا از طریق یک جریان آلوده سیاسی به انسان رسید آن را قبول و بازنشر کرد.
وی اضافه کرد: اگر جامعه بازهم فقط گوش و زیان باشد، اوضاع همین خواهند ماند، جامعه باید گوش، عقل و زبان باشد.
امامجمعه بندرعباس در مورد وجود تهمت و غیبت در جامعه گفت: غیبت از گناههای کبیره است و کسی که غیبت مؤمنی را بکند خداوند او را به عذابی سخت گرفتار خواهد کرد، کسی هم که به مؤمنی تهمت بزند، ایمان در دلش آب میشود، همانگونه که نمک در آب حل میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه نخبگان باید جامعه را به سمت دوری از عمال زشت ببرد، افزود: نخبگان در برابر اشاعه فرهنگها در جامعه مسئول هستند.
آیتالله نعیمآبادی در خصوص آتشسوزی ساختمان پلاسکو در تهران، گفت: همه متأسفیم هر انسانی با هر عقیدهای با شنیدن این خبر متأسف خواهد شد، شورای شهر 14 بار تذکر داده چرا همهچیز را به بازی میگیریم قانون برای چیست، قانون فقط مصلحت نوشتاری ندارد، قانون برای عمل است.
انتهای پیام
نظرات