به گزارش خبرنگار ایسنا ، فتح الله معین امروز (شنبه) در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، اظهار کرد: در طی روزهای جاری لایحه برنامه ششم در ردههای بالایی در دست بررسی است و تبیین نیازهای استان اهمیت فوق العاده ای دارد. سد و تونل سوم کوهرنگ، تونل گلاب و انتقال آب در فلات مرکزی در بحث آب از موضوعات مهم محسوب میشود که میتوانند هم مشکل اصفهان و هم مشکل دو استان دیگر که غیرمجاز از حقابه زاینده رود برداشت میکنند را رفع کند.
وی افزود: آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی نه تنها به عنوان مهمترین عامل بازدارنده توسعه و عامل تهدید جدی به شمار میآیند و از مهمترین مشکلات هر کشور محسوب میشوند. به جهت رفع این مشکل احداث و اتمام قطار شهری، توسعه اتوبوسرانی و ایجاد کمربندهای سبز در شهر اصفهان و طرح شهر الکترونیک باید مورد تأکید باشد.
این عضو شورای شهر اصفهان گفت: طبق توافقات و مصوبات بخشی از این هزینهها مثل قطار شهری، جابجایی محل پسماند و سالن اجلاس سران دارای ردیفها و بودجههای دولتی است که در دولتهای نهم و دهم برخی از این ردیفها تأمین اعتبار نشد و در دولت یازدهم نیز حقوق شهر اصفهان همچنان به درستی وصول نمیشود.
معین اضافه کرد: تعیین نیازها و احقاق حقوق اصفهان از مدیریت استان و نمایندگان مجلس انتظار میرود و در واقع آزمونی است که مدیریت استان و نمایندگان قدیمیتر در مورد آن بیشتر مورد قضاوت قرار میگیرند.
وی با انتقاد از آغاز بی ضابطه برخی پروژههای شهری، ادامه داد: در حالی که 40 درصد از درآمدهای مصوب شهرداری تحقق نیافته و 100 میلیارد تومان عقب ماندگی از بدهی پیمانکاران وجود دارد، میبینیم که طرحهای جدید در دست اجراست که هم تأمین آنها و هم اتمام آنها بعید به نظر میرسد. قرار بود شهرداری از شروع پروژه جدید اجتناب کند و در جهت کاهش هزینههای خود گام بردارد و پروژهها اولویت بندی شود. چنانچه این اولویت مورد توجه نباشد، عدم کارایی شورا و شهرداری و توهین به شهروندان محسوب میشود.
این عضو شورای شهر اصفهان گفت: در سال 96 بخش قابل توجهی از بودجه شهرداری صرف پرداخت بدهی پیمانکاران، تعدیلات و سودهای مشارکتی میشود. توان مالی شهرداری بسیار بالاتر از این ارقام است اما در شرایط فعلی نقدینگی شهرداری با مشکل مواجه است.
معین با بیان اینکه اصفهان با پنج تهدید خشکسالی، آلودگی، بافت فرسوده، فرونشست و بحران سلامت مواجه است، گفت: اگر آب به تالاب گاوخونی نرسد، آلایندههای سربی خطر جدیای بیخ گوش اصفهان است. در همین زمینه 350 هزار نفر در اصفهان زیر سقفهای فرسوده زندگی میکنند و علاوه بر عوامل جدی فرونشست، فرسودگی شبکه فاضلاب شهری اصفهان، فرونشستهای عظیمتری را به دنبال دارد.
وی افزود: صنعت کاهش خطرپذیری اصفهان باید تدوین شود. 32 مخاطره از 49 مخاطرهای که جهان آنها را مخاطره جدی میپندارد، در اصفهان وجود دارد و در واقع مخاطره در اصفهان بیش از حد انتظار است.
انتهای پیام
نظرات