• جمعه / ۱۷ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95101710502
  • منبع : روابط‌عمومی حوزه هنری

بزرگداشت سلیم موذن‌زاده برگزار می‌شود

بزرگداشت سلیم موذن‌زاده برگزار می‌شود

آیین پاسداشت استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی ۲۰ دی‌ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، آیین پاسداشت زنده‌یاد استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی، مداح اهل بیت (ع) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، در یادداشت کوتاهی به بهانه برگزاری این مراسم آورده است: «بزرگداشت زنده‌یاد استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی، پاسداشت بی‌قراری روحی عاشق است در پیوستن به مبدا کل زیبایی‌ها و شکوفایی‌ها؛ پاسداشت جان‌های شایق و شکفته‌ای که در حماسه عاشورا جز زیبایی و جمال ندیده‌اند و هنر خویش را وقف روایت آن عشق ناب نموده‌اند. اکنون که «مرصع‌خوان خورشید» به ملاقات یار، بار یافته است، در یادبود آن نادره دوران با حضور هنرمندان و فرهیختگان، مجلس ذکری آراسته‌ایم تا کام جان به تجرع نوای «سلیم» تازه کنیم.

سلیم موذن‌زاده اردبیلی در سال ۱۳۱۵ در محله تازه شهر اردبیل چشم بر جهان گشود. صدای خوب در خانواده او موروثی بوده و شیخ فرج اردبیلی پدر بزرگ، شیخ کریم پدر استاد سلیم و تمام برادرانش به نام‌های شادروانان نعیم، رحیم و داوود موذن‌زاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بودند که همه آن‌ها از این نعمت الهی در راه ترویج مکتب اهل بیت (ع) بخصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم (ع) و عزاداری های محرم بهره جستند.

مرحوم سلیم موذن‌زاده اردبیلی بیش از ۶۰ سال از عمر خویش را صرف اجرای برنامه‌های نوحه‌خوانی و مداحی کرده بود. از او حدود دوهزار و ۵۰۰ عنوان نوار کاست و سی‌دی مربوط به برنامه‌های عزاداری و نوحه‌خوانی باقی مانده است.

مرحوم موذن‌زاده می‌گفت که حنجره‌اش وقف حضرت سیدالشهدا (ع) است و درست نیست که از آن برای موارد دیگر استفاده کند.

اعجاب و توانایی بی‌وصف در اجرای برنامه‌های گوناگون مداحی، نوحه‌خوانی، مولودخوانی، اذان و قرائت قرآن مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یکی از مطرح‌ترین افراد در این رشته‌ها قرار داد. آن مرحوم به‌طور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی می‌کرد و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تا کنون به زبان های عربی، فارسی و آذری موجود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۹:۲۵

اذری زبان نیست مرحوم سلیم موزن زاده به زبان ناب ترکی اذربایجانی نوحه خوانی کرده خواهشن این همه کلمه اذزی به عنوان زبان استفاده نکنید زبان ما ترکی است

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۱۳:۱۰

صد حیف و هزاران حیف که دیگر دنیا صدایی به این زیبایی را به خود نمی بیند. روحش شاد