به گزارش ایسنا، در جلسه دو روز پیش شورای اقتصاد که عصر دوشنبه هفته جاری برگزار شد، شرکتکنندگان در این شورا مصوب کردند که واردات برنج با همان تعرفه ۴۰ درصدی و مابهالتفاوت ۵۰۰ تومانی بتواند از سر گرفته شود.
یکی از اعضای شورای اقتصاد در این باره به ایسنا، گفت: آزاد شدن واردات برنج با همان شرایط سال گذشته در دستور کار شورا قرار گرفت اما هنوز این مصوبه ابلاغ نشده و پس از ابلاغ محمولههای برنجی که در گمرکات کشور موفق به ترخیص نشدهاند، میتوانند وارد شوند.
وی افزود: این مصوبه تا ابتدای فصل برداشت برنج در سال آینده یعنی اول مرداد ماه معتبر است و واردکنندگان میتوانند تا آن تاریخ نسبت به واردات برنج اقدام کنند.
بر اساس گزارشهای موجود، طی ۹ ماهه امسال بالغ بر ۶۳۰ هزار و ۳۹۷ تن برنج به ارزش ۵۲۷ میلیون و ۲۴۹ هزار دلار به کشور وارد شد که از نظر وزنی ۲۲.۴۶ درصد و از نظر ارزشی ۳.۸۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
البته این آمارها نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی طی ۹ ماهه امسال ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته ارزانتر شده است چرا که در سال گذشته هر کیلوگرم برنج معادل ۹۹ سنت بود که با در نظر گرفتن ارز ۳۵۰۰ تومانی هم قیمت این محصول به حدود ۳۴۵۲ تومان میرسید اما با توجه به ارزش ۸۴ سنتی برنج در ۹ ماهه امسال، هر کیلوگرم از این محصول با احتساب همان نرخ ارز به حدود ۲۹۲۷ تومان میرسد.
حال باید دید با توجه به وارداتی بیش از ۶۳۰ هزار تنی برنج در سال جاری با از سرگیری واردات این محصول، تاجران، واردکنندگان تا مرداد ماه سال آینده چند صد هزار تن دیگر به این آمار اضافه میکنند و آیا وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار و تجارت محصولات کشاورزی اجازه افزایش بیرویه صادرات برنج را میدهد یا آنکه نهایتا یک میلیون تن برنج به کشور وارد خواهد شد که تنظیمکننده بازار داخلی، تامینکننده نیاز مصرفکنندگان و ذخایر استراتژیک کشور باشد؟
انتهای پیام
نظرات