به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی پیشتر سفرای دیگر کشورهایی را که از این قطعنامه حمایت کرده بودند، احضار کرده بود. سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی گفته که سفرای ۱۴ کشور عضو دائم و دورهای شورای امنیت احضار شدهاند.
روز جمعه شورای امنیت با تصویب قطعنامهای ضمن محکوم کردن ادامه شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی، خواستار توقف این ساخت و سازها شد.
به گزارش بی.بی.سی، این قطعنامه پس از آن به تصویب رسید که آمریکا برای نخستین بار از سال ۱۹۷۹، از حق وتوی خود در مورد قطعنامهای که شهرکسازی رژیم صهیونیستی را محکوم میکند، استفاده نکرد و به این قطعنامه رأی ممتنع داد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی قطعنامه شورای امنیت را «شرمآور و ضد اسرائیلی» خوانده و تأکید کرده است که رژیم صهیونیستی به این قطعنامه عمل نخواهد کرد.
او به وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی دستور داده است که ظرف یک ماه مناسبات میان این رژیم و سازمان ملل متحد را بازبینی کند و نظر کارشناسی خود را به نخستوزیر اعلام کند.
نتانیاهو همچنین از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی خواسته کمکهای مالی این رژیم به سازمان ملل متحد و همچنین حضور سفیر سازمان ملل در این کشور را بازبینی کند.
قطعنامه محکومیت شهرکسازیها در سرزمینهای اشغالی فلسطینی ابتدا قرار بود از سوی مصر در شورای امنیت طرح شود اما بعد از فشار رژیم صهیونیستی و مداخله دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، قاهره از طرح آن صرفنظر کرد. اما بعد مالزی، نیوزیلند، سنگال و ونزوئلا آن را به جلسه شورای امنیت بردند و با پرهیز آمریکا از استفاده حق وتو، این قطعنامه تصویب شد.
انتهای پیام
نظرات