• یکشنبه / ۵ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95100502481
  • خبرنگار : 71498

روستاییان چشم انتظار آبرسانی خیرین

روستاییان چشم انتظار آبرسانی خیرین

چند سالی است که خیرین مدرسه ساز در جاهای مختلف کشور اقدام به احداث مدرسه می کنند و این در حالی است که در بسیاری از روستاها به دلیل خالی شدن سکنه مدرسه های خالی در حال خاک خوردن هستند و گاهی شاهد مدارس خالی از دانش آموز هستیم. در این بین مفهوم جدیدی در بین خیرین درحال جا افتادن است: خیرین آبرسان.

ه گزارش ایسنا، شرایط پیچیده بخش آب کشور و محدودیت منابع برای آبرسانی به همه روستاها باعث شده برخی خیرین آستین بالا بزنند و علاوه بر ساخت مدارس، بیمارستان، مساجد و ... به زمینه‌ای جدید برای خدمت پا بگذارند. در این مفهوم جدید خیرین با قبول هزینه های پروژه های آبرسانی به روستاها، مردم را از آب شرب بهداشتی، سالم و پایدار برخوردار می‌کنند.

وضعیت فعلی منابع آب کشور بسیار نگران کننده است به طوری که بر اساس آخرین آمار کسری مخازن آب زیرزمینی دردشت‌های کشور از مرز ۱۲۰ میلیارد مترمکعب گذشته و این در حالی است که ایران ۸۵ درصد به آب های زیرزمینی وابستگی دارد.

از سوی دیگر شاخص پایش آبی در ۲۱ استان کشور در وضعیت تنش آبی، تنش آبی شدید و کمبود آب است و تنها ۱۰ استان کشور در شاخص پایش آبی قابل تحمل قرار دارند، بروز بحران در منابع آب زیرزمینی به دلیل نبود نگرش سیستمی، سیاستگزاری‌های ناکارآمد و وضع قوانین نامناسب با وضعیت آب کشور عنوان می شود که برای اصلاح این وضعیت همکاری همه آحاد مردم با دولت لازم است.

۴۰ سال قبل هر ایرانی بیش از ۷ هزار و پانصد متر مکعب در سال آب تجدیدشونده در اختیار داشت اما امروز این میزان به کمتر از یک هزار و چهارصد مترمکعب رسیده است . کاهش حدود ۸۰ درصدی سرانه مصرف هر ایرانی از آب های تجدید شونده شاید در نگاه اول بیانگر فاجعه پیش روی کشور نباشد اما واقعیت است که منابع آبی ایران روند کاهشی دارد و اگر روال به همین طریق پیش برود نمی توان شاهد آینده ای پر آب بود.

بر اساس گفته های مسوولان آبی در شرایط فعلی ایران با ۲۵ درصد فاصله از مصر رتبه اول تنش آبی را در برداشت از آب های زیر زمینی به خود اختصاص داده که به نظر می رسد این آمار بسیار نگران کننده است.

در این بین به نظر می رسد که خیرین می توانند نقش به سزایی در آبرسانی کشور داشته باشند. به طور مثال عده ای از مردم در استان فارس اقدام به ایجاد مجمع خیرین آبرسان کرده اند که تا حد زیادی برای آبرسانی روستاهای استان مثمر ثمر بوده است. همانطور که بر اساس گفته های هدایت ادیب‌فر – مشاور مدیر عامل آبفای روستایی فارس  – کلیه فعالیت‌های مجمع غیرسیاسی و غیرانتفاعی بوده و در موضوع نیکوکاری و خیریه با رعایت کامل قوانین و مقررات جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند که تاکنون ۱۵۷ هزار و ۳۸۰ میلیون ریال توسط مجمع خیرین آبرسان روستای فارس هزینه شده است.

ادیب فر ساخت خطوط انتقال، مخازن، تعویض شبکه های فرسوده، خرید لوله، ساخت مخزن، تجهیز چاه ها، نصب آب شیرین کن ها و ... را سایر اقدام های انجام شده از سوی این مجمع در استان دانست و افزود: با توجه به مشکلات خشکسالی و نیاز به تامین آب برای بخش های مختلف اقتصادی از جمله مصارف خانگی و شرب ضروری است.

طبق اعلام مسوولان هنوز حدود ۶۰۰۰ روستای کشور با تانکر آبرسانی می‌شوند و گرچه مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب کشور رسالت دولت یازدهم را تامین آب تمام کشور خوانده اما هزینه‌های بالای تامین آب ازجمله انتقال آب و ... مانع تسریع انجام اینکار شده است با این وجود بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار شده ۵۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکه‌های قبلی اضافه و ۲۰۰۰ روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند که تا کنون یک هزار و ۴۸۶ روستا از آب مناسب برخوردار شده اند.

اگر در شرایط فعلی خیرین درکنار ساخت مدرسه به فکر تامین آب روستاهای کشور باشند قطعا کاری پرثمر صورت خواهد گرفت؛ البته تا کنون نیز سرمایه گذاری های عظیمی از سوی خیرین برای این مهم صورت گرفته اما انتظار می‌رود که به این موضوع بیش از گذشته توجه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha