حسین نعمتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قیمت گوشت قرمز در بازار متفاوت است؛ مغازهداران گوشت گوسفندی با استخوان و گوشت بدون استخوان گوساله را ۴۴ هزار تومان می فروشند درصورتیکه قیمت هر کیلوگرم گوساله زنده ۱۱ هزار تومان و گوسفند زنده ۱۵ هزار تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی با اشاره به شکاف زیادی که بین قیمت دام زنده و گوشت قرمز خریداری شده توسط مصرف کننده وجود دارد، گفت: این شکاف تنها در بخش دام دیده نمی شود بلکه در مواد غذایی دیگر مانند محصولات باغی، زراعی و لبنیات نیز به همین گونه است. این تفاوت قیمت بین واسطه ها تقسیم می شود و بین پولی که به تولیدکننده واقعی می رسد و قیمتی که به دست مصرفکننده می رسد شکاف بزرگی وجود دارد.
نعمتی در همین رابطه افزود: علاوه بر این تعداد مغازه ها و سوپر مارکت ها نیز در سطح شهر زیاد است. هیچ کشوری به اندازه ایران قصابی و مغازه در سطح شهر ندارد. فروش مغازه ها زیاد نیست، اما با توجه به هزینه ای که باید برای اجاره مغازه بدهند، حاشیه سود خود را افزایش می دهند و ۳۰ تا ۴۰ درصد سود می گیرند.
گوساله از ۲ ماه پیش ارزان شده اما در قصابیها قیمت بالا رفته است!؟
رییس اتحادیه دامداران درباره اینکه با افزایش سوپر مارکت ها امکان دسترسی افزایش می یابد، گفت: اگر مصرف روزانه میوه مردم یک شهر یک تن باشد و این مقدار توسط ۱۰ مغازه تامین شود، فروش هر مغازه ۱۰۰ کیلو خواهد بود، اما اگر این مقدار توسط ۱۰۰ مغازه تامین شود در نتیجه فروش هر کدام کاهش می یابد و به ۱۰ کیلوگرم در هر مغازه می رسد، در این میان به دلیل فروش کمتر مغازه دار حاشیه سود خود را افزایش می دهد. البته به دلیل اشتغال نمی توان مغازه های کوچک را تعطیل کرد اما باید نظارت بیشتری روی آن ها اعمال شود.
وی در واکنش به اینکه برخی معتقدند افزایش قیمت گوشت قرمز به دلیل صادرات دام است، گفت: صادرات دام همیشه بوده است اما مشکل اصلی این نیست. در برخی مقاطع گوساله زنده به کیلویی ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان بوده اما قیمت آن در مغازه ۴۵ هزار تومان شده است و هنگامی که قیمت آن گوساله زنده نیز ۱۱ هزار تومان است باز هم قیمت در مغازه ۴۵ هزار تومان میشود که این به دلیل نبود نظارت کافی است.
به گفته نعمتی، قیمت گوساله زنده از دو ماه پیش ارزانتر شده است اما جای سوال است که قیمت در قصابیها بالاتر رفته است؟
رییس اتحادیه دامداران در خصوص واردات گوشت نیز گفت: تقریبا تا ۱۰ درصد از گوشت مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود و عرضه در تمام ماه ها یکسان نیست. بعضی ارگان ها مانند مراکز نظامی و پادگان ها گوشت منجمد مصرف می کنند و هنگامی که گوشت منجمد در دسترس نباشد فشار بیشتری به گوشت گرم وارد می شود.
انتهای پیام
نظرات