• شنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 95092011810
  • منبع : نمایندگی کرمان

مدیرکل اجتماعی و امور فرهنگی استانداری کرمان:

نگاه علمی به صنایع دستی باید در دستور کار قرار گیرد

ایسنا/کرمان مدیرکل اجتماعی و امور فرهنگی استانداری کرمان گفت: اگر نگاه علمی در صنایع دستی وجود نداشته باشد در عرضه و صادرات آن با مشکل روبرو می شویم بنابراین نگاه های علمی به موضوع صنایع دستی باید در دستور کار ما قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، "زهرا موسی پور" پیش از ظهر امروز شنبه 20 آذرماه در مراسم نشست علمی صنایع دستی با موضوع" حل بخشی از نیازهای صنایع دستی" که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان برگزار شد، اظهار کرد: اگر بتوانیم در موضوع صنایع دستی به شکل علمی وارد شویم و صنعت دستی استان را متناسب با نیازهای امروز بازار داخلی و جهانی طراحی و عرضه کنیم آن گاه صنایع دستی یک فعالیت مقطعی نخواهد بود.

وی افزود: اگر این نگاه علمی در صنایع دستی وجود نداشته باشد، شاید در مقطع زمانی کوتاهی بتوانیم موجی را در بازار صنایع دستی استان ایجاد کنیم ولی بعد در عرضه و صادرات آن با مشکل روبرو می شویم، بنابراین نگاه های علمی به موضوع صنایع دستی باید در دستور کار ما قرار گیرد.

مدیرکل اجتماعی و امور فرهنگی استانداری کرمان تصریح کرد: باید بتوانیم صنایع دستی را به عنوان یک هنر و ارزش در جامعه مطرح کنیم و اگر هر مسوولی که در این استان و کشور سِمتی دارد با صنعت دستی آشنا باشد و کار کند، می تواند برای برون رفت از مشکلات حوزه صنایع دستی موثر باشد.

وی گفت: حیف است استانی که مهد هنر، انسان های شایسته و هنرهای اصیل جهانی است در برخی آسیب های اجتماعی رتبه نخست را درکشور دارا باشد و این سوال مطرح است که چرا صنایع دستی با این ارزش و تنوع نتوانسته جای خود را در جامعه به خوبی باز کند؟

موسی پور گفت: مشکلات صنایع دستی باید مورد توجه قرار گیرد و امیدارم این نشست علمی آخرین نشست نباشد و نشست های جزئی تر و کاربردی برای حل مشکلات صنایع دستی استان داشته باشیم، ضمن اینکه ما نیز حمایت خود را از همه صنعتگران اعلام می کنیم.

وی افزود: بحث مهم امروز استان این است که استان پهناور کرمان با ظرفیت های بزرگ می تواند در بحث صنایع دستی و گردشگری در کشور یک الگو باشد، تکمیل این ظرفیت با توسعه صنایع دستی استان است و اگر بپذیریم که صنایع دستی می تواند در جهت صدور فرهنگ شایسته ایرانی و اسلامی در دنیا موثر باشد آنگاه برنامه ریزی بیشتر و بهتری خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه توجه به سهم صادرات غیرنفتی مورد تاکید مقام معظم رهبری است که یکی از زمینه های تحقق آن توجه به هنر اصیل هنرمندان کرمانی و ایرانی است، تصریح کرد: دنیا به دنبال این زیبایی است، در حالیکه امروز یکی از معضلات شهر کرمان نبود مکان مناسبی برای نمایش و فروش دائمی صنایع دستی استان است، مکانی که وقتی گردشگر وارد می شود از این هنر دستی استفاده کند.

موسی پور اظهار کرد: دو مکان جهت عرضه صنایع دستی در شهر کرمان مهیا شده که یکی از آنها کاروانسرای گنجعلیخان است و مکان دوم را هم وعده خواهیم داد که بزودی اعلام می شود، ضمن اینکه بحث صنایع دستی نیاز به حمایت جدی دارد، این هنر متعلق به یک فرد و سازمان نیست و همه ما باید در قبال آن احساس مسوولیت کنیم به همین دلیل وعده ما این است که تسهیلات چهار درصد در اختیار کلیه صنعتگران قرار خواهد گرفت.

مدیرکل اجتماعی و امور فرهنگی استانداری کرمان با بیان اینکه هر خانه کرمانی می تواند یک کارخانه صنایع دستی باشد، تاکید کرد: امسال سهم تسهیلات استان بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان است که امیدواریم یک ریال برگشت نخورد و عایدی آن به جامعه هنری استان هم برسد.

موسی پور خاطرنشان کرد: اگر فقر، بیکاری و نبود نشاط اجتماعی ریشه آسیب های اجتماعی است و متاسفانه کرمان در زمینه اعتیاد رتبه دار می باشد، راه آن توجه به دارایی ها و صنایع دستی خودمان است و این وظیفه بر عهده همه ما قرار دارد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha