رضا شکراللهی به ایسنا گفت: در آخرین روز آبانماه ۱۳۹۵، مهلت دوماههی شرکت در سومین دورهی جایزهی ادبی بهرام صادقی با استقبال گستردهی داستاننویسان فارسیزبان از سراسر دنیا به پایان رسید و داوران مرحلهی نخست این مسابقه مطالعهی آثار را شروع کردهاند.
به گفتهی او، از میان ۱۰۸۴ داستان رسیده در زمان مقرر، ۱۰۰۶ داستان کوتاه که شرایط فراخوان در آنها رعایت شده بود، در دبیرخانهی جایزه ثبت شد. آثار ردشده نیز اغلب آثاری بودهاند که حجم آنها بیشتر یا کمتر از حد مقرر بوده است.
شکراللهی افزود: علاوه بر داستانهای بسیار زیادی که از بیشتر شهرها و حتا برخی روستاهای دورافتاده به ما رسیده، ۷۷ داستان هم از فارسیزبانان سراسر دنیا به دبیرخانه رسیده است از جمله از کشورهای آمریکا، آلمان، ترکیه، انگلستان، ارمنستان، استرالیا، دانمارک، اتریش، هلند، سوئد، فرانسه و بهخصوص کانادا با بیشترین میزان مشارکت.
دبیر جایزهی ادبی بهرام صادقی همچنین گفت: در این دوره بیشترین میزان مشارکت از داخل کشور، بعد از استان تهران با ۴۱۶ داستان، مربوط است به استانهای خراسان رضوی، اصفهان، البرز و فارس. آمار شرکتکنندگان زن و مرد در این جایزهی ادبی نیز همچون دور دوم جایزه بسیار به هم نزدیک است، یعنی ۴۹ درصد زنان و ۵۱ درصد مردان.
بنا به اعلام دبیرخانهی جایزه، داوری دور سوم این مسابقه بر عهدهی فرشته احمدی، حسین پاینده، علی خدایی، حسین سناپور و محمدحسن شهسواری است. در این جشنوارهی ادبی دستکم ۲۰ اثر به مرحلهی دوم راه خواهد یافت که متن آنها همزمان در سایت خوابگرد و در کتابخوان «طاقچه» برای مطالعهی همگان و نظرسنجی از خوانندگان منتشر خواهد شد.
به گفتهی دبیر جایزه، برگزیدگان نهایی این جایزه در اسفند ۱۳۹۵ معرفی میشوند و برگزیدگان نهایی جوایز نقدی خود را از شرکت «ارتباط فردا»، که آینده را دنیای خلاقیت میداند، دریافت خواهند کرد. تقدیر این شرکت از همهی نویسندگان آثار منتخب و اعلام آثار برتر به انتخاب کاربران کتابخوان طاقچه نیز از دیگر برنامههای پایانی این مسابقه است.
جایزهی ادبی بهرام صادقی نخستین جایزهی اینترنتی داستان کوتاه است که به طور مستقل در سایت ادبی خوابگرد برگزار میشود. دور اول آن در سال ۱۳۸۲ با داوری نویسندگانی چون رضا قاسمی، احمد غلامی، منیرو روانیپور، عباس معروفی، خسرو دوامی و... با مشارکت ۳۵۴ داستاننویس برگزار شد و دور دوم آن سال گذشته با داوری فرشته احمدی، حسین پاینده، حسین سناپور و رضا شکراللهی و محمدحسن شهسواری با مشارکت ۹۰۱ داستاننویس به انجام رسید.
انتهای پیام
نظرات