به گزارش ایسنا به نقل از لایو ساینس، پس از مراجعه این زن 27 ساله به اورژانس در کلرادو، مشخص شد که این فرد دچار یک بیماری نادر شده که طی آن سیستم ایمنی بدن وی مغزش را هدف قرار داده است.
پزشکان اورژانس اظهار کردند که این زن در عرض یک هفته به صورت مقطعی دچار اختلال در حافظه، اضطراب و حرکات غیرارادی شده است.
قبل از این یک هفته، زن از سلامت کامل برخوردار بوده و در زمان مراجعه به اورژانس برای پزشکان توضیح داده بود که هیچگونه نوشیدنی الکلی، دخانیات و هیچگونه مخدر دیگری استفاده نکرده است.
هنگامی که یک شخص با "تغییر وضعیت روانی" به اورژانس مراجعه میکند پزشکان باید یک طیف گستردهای از دلایل ممکن مانند مشکلات عصبی، تروما، بیماری روانی و بیماریهای مرتبط با سراسر بدن را در نظر بگیرند.
پزشکان آزمایشهای مختلفی را انجام داده و با دقت علایم زن را مورد بررسی قرار دادند، در نهایت احتمال بروز این حالات به دلیل وجود عفونت، یک سم و یا یک اختلال متابولیک را رد کردند.
سن این بیمار، جنس و حرکات غیر ارادی وی نشان میداد که او احتمالا دچار یک نوع نادر از آنسفالیت و یا التهاب مغز، به نام آنسفالیت گیرنده ضد NMDA شده است. گیرنده NMDAبر روی سلولهای مغز یافت میشود.
هنگامی که این حمله اتفاق میافتد، باعث بروز التهاب در مغز شده، که به نوبه خود میتواند علایم عصبی مانند تشنج و از دست دادن کنترل حرکتی عضلات را در پی داشته باشد.
دکتر ژوزف دالما عصب شناسی از دانشگاه پنسیلوانیا، برای اولین بار این بیماری را با نام Anti-NMDA Receptor Encephalitis( ورم مغزی) در سال 2007 کشف کرد.
به گفته پزشکان، اگرچه این یک بیماری نادر است اما موارد متعددی از این بیماری خود ایمنی در دانشگاه کلرادو مشاهده شده و طبق گزارشات به دست آمده در حدود چهار نفر از هر پنج نفری که به این بیماری مبتلا میشوند زن هستند.
پزشکان برای آزمایش وضعیت این زن جوان از او یک نمونه مایع نخاعی گرفته و دریافتند که در این نمونه آنتی بادیهایی موجود است که وجود این بیماری را تایید میکند.
دلیل بروز این اختلال خود ایمنی هنوز مشخص نیست اما با این حال، دانشمندان بر این باورند که تومورهای خاص نقش مهمی در بروز این بیماری ایفا میکنند.
تراتوم تخمدانی، یک نوع تومور غیرسرطانی که در تخمدان رشد میکند، رایج ترین نوع تومور در بیماران مبتلا به این اختلال است.
بر اساس این گزارش، برداشتن تومور بخش مهمی از درمان این بیماری خود ایمنی است.
پزشکان همچنین ناچار شدند که تمام آنتی بادیهای مشکل ساز را از خون فرد مبتلا جدا کنند .برای این کار، زن به مدت پنج روز تحت درمان پلاسمافرزیس که یک روش برای پاک کردن خون است قرار گرفت.
وی همچنین داروهایی برای سرکوب سیستم ایمنی بدن و توقف تولید آنتی بادی استفاده کرد.
به گزارش پزشکان این زن پس از طی دوره کامل درمان، کاملا بهبود یافت.
انتهای پیام
نظرات