به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، باقر صیرفیان با بیان اینکه فرش دستباف یک کالای سرمایهای است، اظهار کرد: تبلیغات کافی برای شناساندن این کالا به مردم کشور انجام نشده، مثلا بیشتر مردم نمیدانند این محصول را میتوان مانند یک کالای سرمایهای به فروش رساند، یا بعضی انواع فرش دستباف نسبت به فرش ماشینی قیمت کمتری دارند.
وی با اشاره به اهمیت این صنعت برای کشور، میزان تولید این محصول را سالانه بیش از چهار و نیم میلیون مترمربع اعلام کرد و افزود: در استان اصفهان حدود 300 هزار بافنده وجود دارد.
رییس انجمن صنایع همگن فرش دستباف استان اصفهان با تشریح وضعیت بازار فرش دستباف و مشکلات آن، اضافه کرد: کارآفرینان این حوزه، تمام سرمایه خود را به این کار وارد کردهاند و به دلیل وجود رکود دچار ضرر شدهاند که قرار بود در برابر رکود، کارتهای اعتباری خرید کالا به خریداران داده شود اما این طرح هم عملیاتی نشده است.
صیرفیان ادامه داد: در این شرایط، اندک کالایی هم که به خارج صادر میشود، در صورت مرجوع شدن، با آن مانند واردات برخورد و مشمول پرداخت گمرک کلان میشود.
وی با بیان اینکه حدود 10 درصد از صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا است، اظهار کرد: فروش بیشتر این کالا در بازار داخلی به توریستها، مستلزم این است که آنها بتوانند از ویزاکارت استفاده کنند که ایجاد چنین امکانی در حال پیگیری از سوی بانکهای داخلی است.
صیرفیان با بیان اینکه مواد اولیه این صنعت، وارداتی است، تصریح کرد: واردات ابریشم تا پیش از این به صورت قاچاق بود و همین موضوع باعث میشد خرید آن صرفه اقتصادی داشته باشد، اما اکنون با طرح جلوگیری از قاچاق کالا، ابریشم گران میشود و در این شرایط رکود، قیمت فرش دستباف را افزایش میدهد.
انتهای پیام
نظرات