• جمعه / ۱۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95091206280
  • خبرنگار : 90092

چهل و پنجمین سالروز استقلال امارات

چهل و پنجمین سالروز استقلال امارات

امارات متحده عربی چهل و پنجمین سالروز استقلال خود را در حالی جشن می‌گیرد که با چالش‌های مختلف سیاسی و اقتصادی در داخل و خارج از امارات روبرو شده است.

به گزارش ایسنا، دولت امارات متحده عربی چهل و پنجمین سالروز استقلال خود را امروز ( جمعه) در حالی جشن می‌گیرد که بحران سیاسی در این کشور باعث شده تا ده‌ها مخالف دولت در زندان‌ها به سر برند و صدها سرباز اماراتی در یمن کشته شده‌اند.

دوم دسامبر 2016 میلادی برابر است با چهل و پنجمین سالروز اتحاد هفت امیرنشین و تشکیل دولت امارات متحده عربی.

با متحد شدن هفت امارت ابوظبی، دوبی، شارجه، راس الخیمه، فجیره، ام‌القیوین و عجمان در دوم دسامبر سال 1971 میلادی، کشور امارات متحده عربی به وجود آمد. پس از گذشت 44 سال از استقلال امارات متحده عربی این کشور توانسته در زمینه اقتصادی رشد مناسبی داشته باشد به نحوی که سرمایه گذاران زیادی از کشورهای مختلف جهان در این کشور و به خصوص دوبی سرمایه گذاری‌کرده‌اند.

جمعیت امارات در زمان استقلال کمتر از 500 هزار تن بود، به همین دلیل برای افزایش اتباع خود به افراد مقیم که از اتباع کشورهای ایران، یمن و کشورهای حوزه خلیج فارس بودند تابعیت اماراتی دادند تا جمعیت افزایش یافته و در مجامع بین‌المللی به رسمیت شناخته شوند.

شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، رییس فقید امارات در سال 1966 حاکمیت امارت ابوظبی را به عهده گرفت و از آن پس در اتحاد امارت‌های هفتگانه تلاش و سعی فراوان کرد و به تدریج توافق‌های لازم برای اتحاد به دست آمد و در سال 1971 رسما پرچم امارات متحده عربی با حضور حکام امارات برافراشته شد و شهر ابوظبی، پایتخت امارات و شیخ زاید بن سلطان آل نهیان هم رییس امارات عربی متحده شد.

امارت ابوظبی از همان روزهای نخست به ذخایر نفت خود تکیه کرد (85 درصد نفت امارات را شهر ابوظبی تامین می‌کند) و از لحاظ مسکن و زیبایی، رشد خوبی داشت، اما درهای تجاری بسته بود.

مشکلات سیاسی

امارات متحده عربی طی سه سال گذشته با بحران سیاسی جدی روبه‌رو شد و با دستگیری و محاکمه مخالفان باعث نفرت و اعتراض شهروندان اماراتی و مجامع بین‌المللی و موسسات حقوق بشر نسبت به دستگیری و محاکمه مخالفات دولت شد.

در نیمه نخست امسال بیش از 5 جلسه دادگاهی مخالفان دولت امارات در دادگاه ابوظبی برگزار شد که متهمان به حبس و اخراج از امارات محکوم شدند.

این در حالی است که با شروع تجاوز عربستان سعودی به یمن دولت امارات نیز اقدام به اعزام نیروهای خود به یمن کرد که باعث کشته شدن صدها تن از سربازان اماراتی شد. با افزایش آمار کشته‌های امارات در یمن، شهروندان این کشور در تجمع‌ها و اعتراض‌هایی که داشتند باعث شدند دولت تسلیم شده و بخشی از نیروهای خود را از یمن خارج کند.

در همین حال حضور نیروهای اماراتی در بحرین و سرکوب کردن مردم بحرین باعث نگرانی شهروندان اماراتی از آینده سیاستهای دولتمردان خود شده است.

بحران‌های مالی و اقتصادی در امارات

امسال جشن‌های سالروز اتحاد امارات متحده عربی در حالی برگزار شده که انتشار اخبار بحران مالی دوبی و سرایت به دیگر امیرنشینان، به شهروندان و سرمایه گذاران شوک وارد کرده است.

شهر دوبی با تکیه به تجارت خود به پیشرفت‌های بیشتری دست یافت. حاکمین دوبی که خود نیز در راس تجارت بودند و نظارت می‌کردند درها را به سوی سرمایه گذاران خارجی باز کردند و با امکانات خوبی که ارایه دادند در جلب تجار خارجی موفق بودند و در 10 سال گذشته با تکنیک‌ها و روش‌های ماهرانه توانستند سرمایه‌های جهان را به طرف خود سرازیر کنند.

در شش سال گذشته سرمایه گذاران زیادی به این شهر بندری کوچک روی آورده‌اند و در زمینه‌های مختلف سرمایه گذاری کرده‌اند. این در حالی است که بقیه شهرهای امارات رشدی نداشته و حتی بودجه و کمک‌هایی از پایتخت می‌گیرند.

سال 2008 میلادی و همزمان با بحران در بازارهای مالی و اقتصادی جهان، بورس‌های امارات متحده عربی نیز شاهد بحران و فرار هزاران سرمایه گذار خارجی بود که در زمینه‌های مختلف در امیرنشینان امارات فعال بودند.

بحران مالی و اقتصادی طی چند سال گذشته و به خصوص از سال گذشته بر شدت آن افزایش یافته و باعث افزایش میزان خسارت‌های وارده به سرمایه گذاران در بازارهای مالی ابوظبی و دوبی شده و هم چنین باعث فرار سرمایه گذاران و بدهکاری شدید تجار شده است.

نوسانات در قیمت سوخت

با توجه به افزایش نرخ تورم در امارات، مسولین با هماهنگی مجلس فدارال امارات از سال جاری میلادی اقدام به تعیین قیمت سوخت در تمامی شهرهای امارات کردند و براساس این قانون وزارت انرژی امارات هرماه باید قیمت فروش سوخت در جایگاه های فروش اعلام نماید.

مسائل زیست محیطی

پدیده کشند قرمز و احداث جزیره‌های مصنوعی در سواحل خلیج فارس نیز یکی از مهمترین بحران‌هایی است که دولت امارات را با خسارتهای جبران ناپذیر زیست محیطی روبرو کرده است.

مشاهده پدیده کشند قرمز طی سه سال اخیر در سواحل امارات متحده عربی باعث خسارتهایی به آبزیان و شیلات این کشور شده است که طی این مدت صدها تن ماهی و آبزیان بر اثر کشند قرمز تلف شده‌اند و دولت امارات نیز میلیون‌ها درهم برای جبران و کاهش از کشند قرمز هزینه کرده است که تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.

گزارش از خبرنگار ایسنا: جمشید غضنفری

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۲ ۲۳:۱۱

این کشور 45 سال داره؟ خیلی مضحکه!!!