به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز بر اساس گزارش دفتر همکاریهای امور بشردوستانه سازمان ملل بیش از 515 هزار و 800 تن در سال 2016 بر اثر درگیریها در افغانستان آواره شدهاند و رکورد قبلی خود را که حدود 471 هزار تن بود، شکستند.
خشونتها در سراسر افغانستان همزمان با مقابله دولت مورد حمایت این کشور با طالبان و سایر گروههای شورشی گسترده شده است. بر اساس برآوردها، طالبان اکنون حدود یک سوم این کشور را تحت اشغال خود دارد و تعداد قربانیان در میان غیرنظامیان و سرویسهای امنیتی افغانستان اکنون به بالاترین میزان خود رسیده است.
دهها هزار تن از مردم افغانستان در اروپا و سایر کشورها پناهنده شدهاند اما طی چند مدت اخیر بسیاری از آنها برای بازگشت به وطن خود تحت فشار قرار گرفتهاند. طی سال جاری بیش از 600 هزار پناهجوی افغان که در افغانستان زندگی میکردند برای بازگشت به کشورشان به شدت تحت فشار قرار گرفتند. این در حالیست که بازگشت آنها به افغانستان بار مسئولیتی که بر عهده آژانسهای امداد رسانی و دولت افغانستان وجود دارد را افزایش خواهد داد.
در همین حال مارک بودن، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل طی بیانیهای با اشاره به افرادی که در داخل کشور افغانستان آواره هستند، عنوان کرد: من نگران این آمارهای بسیار متاثر کننده هستم که نه تنها بیانگر وضعیت هشدار دهنده است بلکه بیانگر بحرانی طولانی مدت در جایی است که خانوادههای آن به شدت با آوارگی طولانی مدت روبرو هستند.
بودن ادامه داد: ما باید به صورت جامع رفتار خود را برای ارائه امدادرسانی و تضمین این مسئله که آوارگان آسیب پذیر کمکهای حیاتی و فوری را دریافت میکنند، مجددا مورد بررسی قرار دهیم.
سازمان ملل میگوید این نهاد به عنوان بانی امدادرسانی در افغانستان تاکنون تنها کمی بیش از نیمی از 152 میلیون دلاری که برای رسیدگی به نیازهای ضروری افراد آواره در افغانستان نیاز دارند، دریافت کرده است.
انتهای پیام
نظرات