به گزارش خبرنگار ایسنا، برداشت پنبه هر سال در آخرین ماه از فصل پاییز در سطح 450 هکتار از مزارع سفید شهر آغاز میشود و سرمای خشک کویر را برای پنبهکاران گرم میکند و پیشبینی میشود امسال از هر هکتار دو و نیم تن پنبه مرغوب برداشت شود.
به گفته علی نقی پور، مسئول ترویج مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل، مرغوبیت نوع پنبه سفید شهر به طول وش و نوع الیاف آن است که در صنایع نساجی کاربرد خاصی دارد.
هادی یغمائیان، مسئول امور زراعت و باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل نیز در این خصوص گفت: با وجود ابتکار کشاورزان سفید شهری در کشت توام پنبه و صیفیجات در مزارع برای صرفهجویی در آب و خاک، چند سالی است که سطح زیر کشت پنبه در این شهر کاهش یافته است.
وی گفت: سطح زیر کشت پنبه در آران وبیدگل و شهر سفید شهر 1300 هکتار در سال 1390 به 500 هکتار در حال حاضر رسیده است.
مسئول امور زراعت و باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل خاطر نشان کرد: البته این کاهش سطح زیرکشت برای کشاورزان پنبهکار ضرری نداشته است، چون محصولات پسته و زعفران و گیاهان دارویی جایگزین آن شده است.
یغمائیان خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط گرمای خشک در سفید شهر و شهرستان آران و بیدگل و کمآبی شدید برنامه تغییر الگوی کشت چند سالی است در شهرستان اجرا شده است.
وی تصریح کرد: هماکنون 3700 هکتار از سطح مزارع صیفی و پنبه در آران و بیدگل به کشت محصولات با نیاز آبی بسیار کمتر و مقاوم در برابر گرما مانند پسته و زعفران و گیاهان دارویی که تقریباً 12 برابر کمتر آب مصرف میکند جایگزین آن شده است.
به گزارش ایسنا، کشاورزان پنبهکار قدیمی نیز از تغییر نوع کشت خود راضی هستند، چون به گفته خودشان با کاشت زعفران نه تنها آب کمتری مصرف میکنند بلکه صرفه اقتصادی مناسبتری دارند. پیشبینی میشود تا پایان برنامه ششم توسعه 4700 هکتار از سطح مزارع آران و بیدگل در راستای برنامه تغییر الگوی کشت قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات