به گزارش ایسنا، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در یازدهمین جلسه كمیته بینالدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که از هشتم آذرماه تا ١٢ آذر در «آدیسآبابا» در اتیوپی در حال برگزاری است، در روز دوم اجلاس، گزارش كشورهای عضو در خصوص وضعیت فعلی عناصر ثبتشده در فهرست نیازمند پاسداری فوری مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بخش دو گزارش دورهای پروندههاى نقالی و لنجسازی از ایران ارزیابی شد.
فرهاد نظری ادامه داد: این دو عنصر در سال ٢٠١١ در فهرست نیازمند پاسداری فوری یونسكو به ثبت رسیده بود و كمیته با بررسی این دو گزارش تصمیم خود را اعلام و از ایران به خاطر اجرای موفق اقدامات پاسدارانه و ارائه گزارش به موقع تشكر كرد.
به گفته نظری، در ادامه اجلاس امروز میراث ناملموس یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی و رئیس هیأت اعزامی از ایران گزارشی در خصوص نحوه تدوین گزارش دورهای، فرصتها و چالشهای منتج از. ثبت این دو عنصر در فهرست نیازمند فوری و نیز اجرای اقدامات پاسدارانه ارائه داد كه مورد استقبال اعضای كمیته و سایر كشورهای عضو كنوانسیون و یونسكو قرار گرفت.
نظری همچنین توضیح داد: در نخستین روز اجلاس گزیدهای از تصمیات جلسه دهم این كمیته، گزارش ریاست كمیته بینالدول درباره فعالیتهای این كمیته، گزارش سازمانهای مردمنهاد، گزارش دبیرخانه درباره فعالیتهایش، اعطای كمكهای مالی داوطلبانه به برنامههای میراث ناملموس، ارائه توضیحات در خصوص روند تصمیمگیری در خصوص ثبت، انتخاب یا تأیید پروندههای ارسالی، پیشنهادات و درخواستها، همچنین گزارش كشورهای عضو و... نیز ارزیابی و گزارش دورهای كشورها درخصوص اجرای كنوانسیون ٢٠٠٣ و وضعیت فعلی عناصر در فهرست معرف ارائه و بررسی شد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: در جلسات بعدی اجلاس، دو پرونده چند كشوری نوروز با مشاركت ١٢ كشور و فرهنگ پخت نانهای نازك از قبیل لواش و یوفكا مورد ارزیابی قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات