به گزارش ایسنا، عفو بینالملل از سیاست پناهجوپذیری اتحادیه اروپا شدیدا انتقاد کرد.
"مارکوس بکو" دبیرکل این نهاد در آلمان میگوید که اتحادیه اروپا به جای کمک و پناه دادن به آوارگان و راندهشدگان، سیاست کنترل روند مهاجرت، جداسازی و اخراج آنان را در پیش گرفته است.
این نخستین مصاحبه مارکوس بکو با خبرگزاری فرانسه پس از انتصاب او به این سمت در سپتامبر سال جاری میلادی (۲۰۱۶) است.
وضعیت وخیم پناهجویان در ترکیه
دبیرکل جدید عفو بینالملل در آلمان در این گفتوگو از جمله در رابطه با "توافقنامه پناهجویان" که در سال ۲۰۱۵ میان نمایندگان اتحادیه اروپا و مقامات آنکارا به امضا رسید گفت، تردید دارد که هدف اصلی انعقاد این قرارداد، "حمایت از جنگزدگان" بوده باشد.
وی با اشاره به شرایط غیرانسانی تحملناپذیر سه میلیون پناهنده ساکن اقامتگاههای ترکیه یادآور شد که در این کشور اصولا روند عادلانه و قانونمندی برای رسیدگی به درخواست پناهندگی به اجرا در نمیآید. او تاکید کرد که بسیاری از جنگزدگان سوری در ترکیه در وضعیت اجتماعی نامطمئن و متزلزلی زندگی میکنند.
بازگرداندن پناهجو به کشورهای "ناامن"
مارکوس بکو همچنین ضمن شرح این که آنکارا فاقد سنت و تجربه پذیرش پناهجو و اجرای قانونهای مربوط به آن است، یادآور شد که ادارات این کشور در سال گذشته بدون توجه به اصل "عدم بازپسفرستادن پناهجویان به مناطقی که تضمینی برای زندگی آنان وجود ندارد"، آوارگان سوری را اخراج کرد و به کشورهایی بازگرداند که آزادی و جانشان به خطر افتاد.
دبیرکل عفو بینالملل در آلمان در این راستا از مقامات کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست ادامه مذاکرات خود با ترکیه را تنها بر اساس "حفظ ارزشهای اروپایی" بنا کنند و مفاد قرارداد حقوق بشر ژنو را به مرحله اجرا بگذارند.
سیاست نادرست پناهجویی آلمان
مارکوس بکو، سپس طرح "توماس دمزیر" وزیر کشور آلمان را مورد انتقاد قرار داد و از دولت این کشور خواست در برنامههای غیرمسئولانه خود تجدید نظر کنند. توماس دمزیر چندی پیش پیشنهاد کرده بود، پناهجویانی که از غرقشدن در دریای مدیترانه نجات داده میشوند، بلافاصله به مراکز پذیرش پناهجو در آفریقای شمالی بازگردانده شوند.
بر اساس طرح یادشده این مراکز، مسئول بررسی درخواست پناهندگی نجاتیافتگان هستند. مارکوس بکو گفت که در این کشورها، حقوق بشر به ویژه از سوی مقامات کشوری و ادارات آنها نادیده گرفته میشود.
به گزارش دویچهوله، دبیرکل عفو بینالملل در آلمان همچنین از سیاست این کشور مبنی بر ممنوعیت پیوستن افراد خانوادههای پناهندگان سوری تا دو سال، انتقاد کرد و گفت که این تصمیم بدون توجه به شرایط اسفبار پناهجویان اتخاذ شده است. او از مقامات آلمانی خواست که تقاضای این گروه از پناهجویان را با توجه به شرایط خاص هر یک از آنان و بر اساس مواد کنوانسیون ژنو مورد بررسی قرار دهند.
مارکوس بکو همچنین تاکید کرد، پناهجویان زیر ۱۸ سالی که بدون همراه به آلمان وارد میشوند، باید بتوانند ابتدا با حقوق قانونی خود آشنا شوند.
انتهای پیام
نظرات