به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، برای پنجمین بار در تاریخ برنده رای مردم در آمریکا به ریاست جمهوری نرسید؛ اتفاقی که منتقدان میگویند سیاست این کشور را غیردموکراتیک کرده است.
با شمارش آرای صندوقهای باقی مانده، هیلاری کلنیتون، نامزد دموکراتها به نظر میرسد که از هر نامزد ریاست جمهوری دیگری به جز باراک اوباما آرای بیشتری کسب کرده است.
در این میان نویسنده طومار مذکور، مایکل بائر درباره این اقدام گفته است: شورای الکترال از زمان مفید بودنش مدتهاست که میگذرد. این سیستم بخشی از قانون اساسی است که در فقدان رسانههای قدرتمند نوشته شده است.
بائر ادامه داد: رای دهندگانی که در حال حاضر در ایالت سرخ یا آبی زندگی میکنند از حقوق شهروندی محروم هسند چرا که رای آنها هیچ اهمیتی ندارد.
وی توضیح داد که منظور از حذف شورای الکترال این است که تمامی توجهات ، کمپینها و وعدههای انتخاباتی خطاب به ایالات نوسانی نباشند.
این فعال سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: اعضای این شورا از سوی دو حزب مهم کشور یعنی جمهوری خواهان و دموکراتها انتخاب میشوند وسایر رای دهندگان از جمله مستقلها، لیبرترینها و غیره نادیده انگاشته میشوند. این روند باید خاتمه یابد.
نیت کوهن، تحلیلگر مسائل انتخاباتی برآورد میکند که پس از پایان شمارش آرا 4 / 63 میلیون تن از آمریکاییها به کلینتون و 2 / 61 تن دیگر به ترامپ رای دادهاند و براساس رای مردم، دموکراتها با 5 / 1 درصد اختلاف پیروز بودهاند.
در همین حال طومار دیگری در اینترنت منتشر شده است که در آن از اعضای شورای الکترال خواسته شده تا برخلاف رای ایالات خود رای دهند و رای را به نفع کلینتون تغییر دهند. این طومار در حال حاضر به امضای 5 میلیون تن رسیده است.
این جریانات تنها یکی از روشهای مقاومتی است که در پی پیروزی دونالد ترامپ جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سراسر آمریکا را فرا گرفته است.
همزمان مردم در سراسر این کشور در اعتراض به روی کار آمدن ترامپ به خیابانها آمدهاند.
انتهای پیام
نظرات