به گزارش ایسنا، علی فولادی یکشنبه 23 آبان در جمع خبرنگاران، گفت: روستای قلات، همانند بسیاری از مناطق واقع در شمالغرب شیراز، یکی از جاذبههای مهم گردشگری طبیعی و تاریخی محسوب میشود، گفت: این روستا آمیزهای کمنظیر از چشماندازهای طبیعی و تاریخی را در خود دارد.
او با بیان اینکه قلات شهری است با بودجه و رویکردی روستایی، مهمترین راهکار برای سرو سامان دادن به این منطقه و ممانعت از نابودی کامل زیباییهای آن را تبدیل شدن به شهر یا پیوستن به شیراز دانست و گفت: قلات قطعا باری بر دوش شیراز نخواهد بود حتی میتوان ادعا کرد میتواند بهعنوان ظرفیتی مناسب، توانمندیهای شیراز را ارتقاء بخشد.
فولادی با بیان اینکه روستاهای قلات، کودیان، آب پرده، حسین آباد و سایر روستاهای شمال غرب قابلیت قرار گرفتن در ردیف روستاهای هدف گردشگری را دارا هستند، گفت: روستای قلات قدمتی چند هزار ساله دارد و آثار تاریخی برجا مانده در این منطقه، مانند کلیسای تاریخی آن، گواه بر این ادعا است.
عضو شورای عالی استان فارس از آنچه بیمهری و کم لطفی مسئولان عنوان میشد، انتقاد و اضافه کرد: کلیسای قلات علیرغم آنکه در ردیف جاذبههای گردشگری فارس ثبت شده اما اکنون به مخروبهای بدل شده است.
فولادی با بیان اینکه معماری روستای قلات در ردیف انواع معماری منحصر به فرد روستایی در ایران قرار دارد، گفت: این سبک معماری هم خود جذابیتهای خاصی دارد و زمینهای است برای رونق سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال مناسب.
او یادآور شد: قلات در ناحیه کوهستانی شهرستان شیراز قرار دارد و بافت مسکونی متمرکز آن که در گذشته روستاییان را در خود جای میداد، این منطقه دارای خانههایی پلکانی است که در دامنه کوه به سمت ارتفاع کشیده شده و جذابیتهای خاصی را با قرارگرفتن در کنار درختان سربه فلک کشیده و هوای بسیار مطلوب، ایجاد کرده است.
فولادی به برخی مشخصههای خانههای موجود در قلات، تاکید کرد که بعضی از این مشخصهها منحصر به فرد محسوب میشود و در کمتر روستایی میتوان مشابه آن را یافت.
او اضافه کرد: بومی سازی مصالح ساختمانی در این روستا فرصتی است که مطالعات بیشتر بوم گردی و گردشگری را طلب میکند و میتوان مدعی بود که برخی جاذبههای قلات در ابعادی جهانی است، اما برخی تنگنظریها، باعث به محاق رفتن آن شده است.
فولادی گفت: آثار باستانی مانند قلعه قزل ارسلان بر بلندای کوه و مسجد تک مناره که در نوع خود کم نظیر است، قلعههای دیدبانی در نقاط مختلف برای ایمنی و کنترل عبور و مرور و چندین آسیاب قدیمی در نقاط مختلف و سیستم فاضلاب با قدمت چند صدساله و ... هر کدام جای تحقیق و بررسی بیشتر را دارد.
فولادی، لزوم توجه بیشتر میراث فرهنگی با هدف ایجاد بسترهای مناسب سرمایهگذاری و استفاده از فرصتی که قلات در مسیر رونق اقتصاد استان فارس پیش روی مسئولان قرار داده است را خواستار شد.
او گفت: وجود بیش از دویست و پنجاه مغازه و دکان در بافت تاریخی قلات نشان از رونق منطقه و تامین معیشت بوده و بیانگر آن است که قلات در ایام گذشته یک مرکز تجاری برای مناطق اطراف شیراز و سایر شهرها محسوب میشده و جا دارد که اکنون نیز با توجهی مناسب، رونق اقتصادی را به قلات باز گردانیم.
فولادی با بیان اینکه قلات میتواند فرصتی مناسب برای اشتغال ایجاد کند، گفت: در سالهای اخیر بناها و خانههای با مصالح مهندسی در این روستا ساخته شده و سیمای قدیمی روستا را دگرگون کرده است. بناهایی که با مصالح جدید و در چندین طبقه و بعضا بدون مطالعه و طراحی مناسب که منظر قلات را درمعرض خطر و آسیب قرار داده است.
به گزارش ایسنا، روستای قلات یکی از روستاهای هدف گردشگری استان فارس محسوب میشود که به واسطه قرار گرفتن در 30 کیلومتری شمالغرب شیراز و ویژگیهای منحصر بهفرد، از مناطق جذاب برای شهروندان شیراز و حتی ساکنان شهرهای استان خوزستان محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات